Bakkerij Krozant voorziet Rotterdammers van croissants

Auteur: Redactie
Opening Food 12 juni 2023
Bakkerij Krozant voorziet Rotterdammers van croissants

Pal in het Groot Handelsgebouw (GHG) in hartje centrum van de Maasstad, openen Yvette en Nadia op 17 juni hun eerste onderneming, bakkerij Krozant. De croissant zoals we hem kennen steken zij daar in een compleet nieuw jasje.

Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk de tijdloze klassiekers, zoals het chocolade- of koffiebroodje, maar ook voor iedereen die het liever in een geheel andere hoek zoekt is er genoeg te vinden. Zo zijn er  creaties, zoals een croissant met kippendij en mangochutney of een croissantje BLT met citroenmayo. Daarnaast biedt het menu ook andere zoete én hartige pastries, maar ook belegde broodjes en koffie van Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters. 

Die ‘Krozanten’ zijn niet het enige waarmee de Rotterdamse dames zich willen onderscheiden van concurrenten. Alle croissants en overige pastries worden dag in dag uit met de hand gemaakt. "Het maken van Krozanten kost veel tijd en liefde, op deze plek heeft iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in onze keuken en die liefde te ervaren", laat Yvette weten.

Over Krozant

Krozant is een nieuwe Microbakery in  Rotterdam. Met hun locatie in het Groot Handelsgebouw is het een stop voor kantoormedewerkers in het Central District, dagmensen van buiten de stad of de Rotterdammer die zin heeft in wat lekkers. Daarnaast kunnen bedrijven bij de meiden van Krozant aankloppen voor cateringopdrachten, voor vergaderlunches, ontbijtjes op de zaak of een gewoon een doos lekkers voor een verjaardag, jubileum of feestje.

De ruimte, gelegen in de parkeergarage van het GHG, is een pop-up locatie. Zij zien het als een eerste opstap, naar wat uiteindelijk een grotere koffiezaak met tafeltjes en een groot terras moet worden. De komende twee jaar gaan Yvette en Nadia hier samen zich volledig onderdompelen in het leven als ondernemers en werken aan het bedrijf.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws