Bah, regels...

4 november 2014 |
Bah, regels...<

Ons leven wordt steeds meer gecontroleerd, de overheid bedenkt aan de lopende band regels en verboden die in veel gevallen volslagen idioot
zijn, allemaal zogenaamd ter bescherming van de consument.

Zolang we maar niet weten wat erin zit
De EU had onlangs bedacht dat de arme consument beschermd moest worden tegen de gewoonte om in restaurants flesjes olie op tafel te zetten zonder etiket. Dat was een groot risico, want er kon wel eens afgewerkte motorolie inzitten in plaats van olijfolie. Het wordt nog veel leuker met de introductie van insecten als voedsel. Dat is tot nog toe verboden. Muggen mogen ons wel eten, maar wij mogen geen muggen eten. Hier komt echter snel verandering in, want in België mogen supermarkten insectenburgers verkopen. Gelukkig zien de burgers er net zo uit als de burgers van McDonald’s. Wat dat betreft zijn we wonderbaarlijke wezens; we eten de meest foute dingen met smaak zolang we maar niet weten wat erin zit. Het is dus niet ‘wat de boer niet kent, dat vreet hij niet’ maar ‘de boer vreet alleen wat hij niet kent’.

Ik mag straks niks meer
Het argument is bijna altijd dat de burger (jij en ik) tegen zichzelf moet worden beschermd. Met name de ouderen moeten tegen zichzelf worden beschermd. Nu is het begrip ouderen vrij rekbaar. Ik heb nog nooit het gevoel gehad bij de ouderen te horen, maar ik word de laatste tijd steeds vaker gewezen op het feit dat ik (67 jaren jong) tot een risicogroep behoor. Zo wil men mij verbieden om mijn biefstuk ‘medium rare’ te nuttigen. Ik mag waarschijnlijk ook niet meer rauw vlees eten (dag steak tartare) en rauwe vis is ook uit den boze. Geen sashimi of sushi meer. Maar ik moet wel margarine X eten die vol zit met kunstmatige toevoegingen, frisdranken die stijf staan van de zoetstoffen en oneetbare yoghurt zonder vet. En het vierde glaasje wijn is ook verboden. Onder het mom van goede bedoelingen zie ik een enorme berg bemoeizucht. Daar zit ik niet op te wachten. Ik heb in mijn leven teveel onzin gehoord. Wat vandaag fout is, was gisteren goed en wat vandaag goed is, is morgen fout. Ik doe daar niet meer aan mee, daarom heb ik een heel simpel motto: eat fresh, eat less and stay away from processed food. Daarmee hoop ik gezond oud te worden. Dus gewoon roomboter, rood vlees van een echte slager, verse groenten en brood van een echte bakker en elke dag een flesje wijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: