Bagels & Beans zet sprinkhaan, krekel en meelworm op de kaart

7 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Vrijwel ieder jaar krijgt de menukaart van Bagels & Beans een flinke make-over. Sommige producten verdwijnen van de kaart en populaire tijdelijke specials krijgen een vast plekje. Vanaf 14 augustus kunnen gasten van het nieuwe menu genieten. Waaronder een beestachtig lekkere Bugs Bagel met sprinkhaan, krekel en meelworm.

De Bugs Bagel is een samenwerking met Delibugs, dat in 2011 startte met de verkoop van eetbare insectensoorten. Inmiddels kweekt en verwerkt het bedrijf ze zelf ook. Samen met Bagels & Beans ontwikkelden ze een bageltopping met krekels, meelwormen en een mix van geselecteerde kruiden. Het geheel wordt geserveerd met een sprinkhaan als garnering. Maar waarom een bagel met insecten? ‘Waarom niet?’, reageert medeoprichter van Bagels & Beans Ronald Bakker. ‘Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.’

Bijzonder smakelijk

‘Ze zijn echt bijzonder smakelijk’, benadrukt Ronald. ‘En trouwens, je vergist je mooi als je denkt dat je nooit insecten eet. Kijk maar eens op de verpakking van roze koeken. Daar staat dat er een kleurstof met E-nummer E120 in zit. Dat wordt gemaakt van schildluizen. Het zit bijvoorbeeld ook in aardbeienyoghurt en milkshakes.’ We zijn eigenlijk al lang gewend aan het eten van insecten, wil Ronald maar zeggen. Volgens het Voedingscentrum zijn insecten qua voedingswaarde vergelijkbaar met vis, kip, rund en varkensvlees. Ronald: ‘Insecten zijn lekker en gezond. Bovendien zijn ze veel duurzamer dan andere dierlijke eiwitbronnen. Het is de voedingsbron van de toekomst!’

Andere verrassingen

Naast de beestachtig lekkere Bugs Bagel bevat de nieuwe menukaart nog verschillende andere smakelijke verrassingen die vanaf 14 augustus te proeven zijn in alle Bagels & Beans vestigingen. Ninande Thio, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘De tijdelijke specials Awesome Prana Bagel met hummus en dukkah, de bagel met bospaddenstoelenkroketjes en de bagel met gegrilde courgette en buffelmozzarella waren zo populair dat we ze op de kaart hebben gezet. Nieuw zijn bijvoorbeeld de desembagels, groente- & champignonballetjes, vegan creamcheese en paddenstoelenkoffie. En speciaal voor de koffieconnaisseurs gaan we de zeer exclusieve Geisha Coffee schenken.’

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Horeca Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: