Bagels & Beans Utrecht heropent

Auteur: Redactie
Opening 26 juli 2022
Bagels & Beans Utrecht heropent

Tien jaar geleden begon het Bagels & Beans avontuur voor Utrechters Nienke Kroneman & Dave Kieft met de opening van hun eerste vestiging aan de Amsterdammerstraatweg. Voordat ze zelf eigenaar werden, hadden de vele bezoekjes aan de Biltstraat ervoor gezorgd dat ze echt verliefd werden op het concept. Het cirkeltje (ook wel de bagel) is voor hen nu helemaal rond, want met een nieuwe en frisse look heropent Bagels & Beans Biltstraat vanaf 1 augustus haar deuren, met Nienke & Dave aan het roer.

Allereerst gefeliciteerd met jullie nieuwe Bagels & Beans vestiging! Kijkend naar jullie start met dit concept, was het liefde op eerste gezicht?

Nienke: “We zijn 10 jaar geleden begonnen, toen werden wij eigenlijk meteen verliefd op het pand van de Amsterdamsestraatweg. Op het raam hing een poster met de aankondiging van een nieuwe Bagels & Beans vestiging. Dave heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en naar Bagels & Beans gebeld. Toen bleek dat er nog geen franchisenemer was voor de locatie. Wij zijn in gesprek gegaan en daarna is het allemaal heel snel gegaan.”

Wat maakt dat koffie en bagels zo goed samengaan in jullie stad?

Nienke: “Wij geloven erg in het concept van Bagels & Beans, het past bij ons. Wij laten de gast vrolijker vertrekken dan dat ze binnenkomen, daar gaan we iedere dag voor. Ik ben ervan overtuigd dat onze gasten daarom bij ons terug blijven komen.”

Dave: “Je wordt bij ons van A tot Z geholpen en totaal in de watten gelegd. We zijn echt servicegericht, daar blinken wij in uit. Gericht op gastvrijheid. De kwaliteit van onze producten is ook heel belangrijk. Deze zijn van een hoge standaard, dat proeft de gast.”

Jullie nieuwe vestiging aan de Biltstraat heeft een grote verbouwing gekregen, met welke vernieuwingen gaan jullie de gasten welkom heten?

Nienke: “We gaan echt een ontspannen sfeer creëren waar er voor iedere gast een fijn plekje is om te zitten. Denk aan heerlijke loungebanken, fijne werkplekken achterin en een mooie hoge tafel. Daarnaast hebben we een leuk tuintje waar we een vlonder laten bouwen. Ook gaan we met de grote ramen optimaal gebruik maken van het mooie daglicht dat naar binnen schijnt.”

Dave: “Naast het frisse interieur krijgen wij een nieuwe (Kees van der Westen) espressomachine. Hierdoor kunnen we de constante kwaliteit van de koffie altijd waarborgen voor onze gast. Het gloednieuwe aircosysteem zorgt ervoor dat iedereen in een fijn klimaat kan ontspannen, kletsen en natuurlijk werken.”

De Biltstraat is één kilometer aan creatieve en culinaire winkels en tentjes, waarom past Bagels & Beans hier volgens jullie zo goed tussen?

Nienke: “Op dit moment zit er in de Biltstraat zelf niet iets soortgelijk. We zijn een espressobar met een heerlijke, verse lunch voor een eerlijke prijs. Het is toch ook gewoon lekker om je deur uit te gaan, de straat uit te wandelen en dan heerlijk neer te ploffen op ons terrasje met je krant en een verse kop koffie.”

Dave: “Belangrijk om niet te vergeten dat deze vestiging de eerste Bagels & Beans in Utrecht was. Een monumentaal pand waar Ronald en Ninande (de oprichters) vanaf het begin een toplocatie in zagen. Ik denk dat het na 15 jaar met een verbouwing en frisse look helemaal klaar is voor een nieuwe start.”

Het is ook een bedrijvige, levendige straat

Nienke: “Ja, niet normaal, we zijn daar eigenlijk gewoon nog een beetje over verbaasd. We geloofden altijd al in de locatie en hoefde daarom ook niet te twijfelen om onze handtekening te zetten. Toen we startte met de verbouwing zijn we af en toe bij het kroegje aan de overkant op het terras gaan zitten. Dan viel onze mond gewoon open hoe levendig de straat is. Het zit natuurlijk dicht bij het centrum, veel mensen fietsen en lopen via deze straat naar de stad.”

Als jullie terugkijken naar de afgelopen tien jaar met Bagels & Beans, waar zijn jullie dan het meest trots op?

Dave: “Ik vind het toch super bijzonder om te zien dat wij zo’n mooi team met mensen om ons heen hebben weten te verzamelen, daar ben ik toch het meest trots op. Geweldig om te zien dat jonge mensen vaak bij ons hun eerste of tweede werkplek vinden en zolang bij ons blijven. Ze leren zelfstandig werken en verantwoordelijkheid dragen, dat kan heel goed bij het concept van Bagels & Beans.”

Nienke: “Door de jaren heen zie je dat je voor gasten een plek bent waar ze heel graag komen. Ze maken dagelijks of wekelijks even hun praatje, iedereen komt er met zijn eigen verhaal. Wij zijn echt een buurtzaakje, zonder die vaste gasten en onze fijne collega’s hadden wij dit succes nooit kunnen bereiken.”

Voor welke bagellunch lopen jullie zelf graag een rondje om?

Dave: “Voor mij sowieso de paddoburger, samen met een allesbagel en een wortel jus met gember."
Nienke: "Mijn ideale combi is hetzelfde drankje, maar dan met extra shot gember. En de allesbagel met mozzarella.”  

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws