Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

20 maart 2019 | Yonne van Geene

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daarmee de meeste stemmen voor zich te winnen.

De tijd dat je vreemd werd aangekeken als je in een restaurant vroeg of ze misschien iets zonder vlees hadden, is voorgoed voorbij. Dat Bagels & Beans is uitverkozen tot het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek laat volgens initiatiefnemer Isabel Boerdam "echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.’ Ook Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, is zeer over de uitslag te spreken: ‘We hebben altijd al een ruim aanbod van vegetarische gerechten op de kaart gehad, maar we zijn natuurlijk geen vegetarisch restaurant. Ik ben daarom erg trots op dit resultaat."

Drie prijswinnende menu’s

Speciaal voor de gelegenheid had Bagels & Beans drie menu’s met bagel en drankje samengesteld: een bagel avocado met een Luscombe Vanilla Soda, een bagel bospaddenstoelenkroketjes met een kleine cappuccino, en een bagel mozzarella met een kleine sinaasappelsap. Wie ze heeft gemist, hoeft zich overigens geen zorgen te maken. De menu’s waren weliswaar uitsluitend verkrijgbaar tijdens De Vegetarische Restaurantweek, maar de bagels en dranken staan gewoon op de kaart. "Daarnaast hebben we nog verschillende andere vegetarische gerechten", vertelt Ronald. "Zoals de Meatless Magic, dat is een vegetarische groenteburger, de Paddoburger van champignons en de Awesome Prana met hummus en avocado."

Gezond, duurzaam en lekker

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. De week heeft als doel om Nederland bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe eenvoudig dit kan zijn. Een boodschap die Bagels & Beans van harte ondersteunt. Ronald: "Wij geloven dat gezond, duurzaam en lekker perfect samengaan. Dus serveren we waar mogelijk biologische producten en sowieso alleen maar de duurzaam gevangen vis van Fish Tales. Maar ook minder vlees hoort daarbij en daarom zorgen we altijd voor verrassende vegetarische en veganistische opties."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: