Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

20 maart 2019 | Yonne van Geene

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daarmee de meeste stemmen voor zich te winnen.

De tijd dat je vreemd werd aangekeken als je in een restaurant vroeg of ze misschien iets zonder vlees hadden, is voorgoed voorbij. Dat Bagels & Beans is uitverkozen tot het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek laat volgens initiatiefnemer Isabel Boerdam "echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.’ Ook Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, is zeer over de uitslag te spreken: ‘We hebben altijd al een ruim aanbod van vegetarische gerechten op de kaart gehad, maar we zijn natuurlijk geen vegetarisch restaurant. Ik ben daarom erg trots op dit resultaat."

Drie prijswinnende menu’s

Speciaal voor de gelegenheid had Bagels & Beans drie menu’s met bagel en drankje samengesteld: een bagel avocado met een Luscombe Vanilla Soda, een bagel bospaddenstoelenkroketjes met een kleine cappuccino, en een bagel mozzarella met een kleine sinaasappelsap. Wie ze heeft gemist, hoeft zich overigens geen zorgen te maken. De menu’s waren weliswaar uitsluitend verkrijgbaar tijdens De Vegetarische Restaurantweek, maar de bagels en dranken staan gewoon op de kaart. "Daarnaast hebben we nog verschillende andere vegetarische gerechten", vertelt Ronald. "Zoals de Meatless Magic, dat is een vegetarische groenteburger, de Paddoburger van champignons en de Awesome Prana met hummus en avocado."

Gezond, duurzaam en lekker

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. De week heeft als doel om Nederland bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe eenvoudig dit kan zijn. Een boodschap die Bagels & Beans van harte ondersteunt. Ronald: "Wij geloven dat gezond, duurzaam en lekker perfect samengaan. Dus serveren we waar mogelijk biologische producten en sowieso alleen maar de duurzaam gevangen vis van Fish Tales. Maar ook minder vlees hoort daarbij en daarom zorgen we altijd voor verrassende vegetarische en veganistische opties."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: