Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

20 maart 2019 | Yonne van Geene

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daarmee de meeste stemmen voor zich te winnen.

De tijd dat je vreemd werd aangekeken als je in een restaurant vroeg of ze misschien iets zonder vlees hadden, is voorgoed voorbij. Dat Bagels & Beans is uitverkozen tot het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek laat volgens initiatiefnemer Isabel Boerdam "echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.’ Ook Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, is zeer over de uitslag te spreken: ‘We hebben altijd al een ruim aanbod van vegetarische gerechten op de kaart gehad, maar we zijn natuurlijk geen vegetarisch restaurant. Ik ben daarom erg trots op dit resultaat."

Drie prijswinnende menu’s

Speciaal voor de gelegenheid had Bagels & Beans drie menu’s met bagel en drankje samengesteld: een bagel avocado met een Luscombe Vanilla Soda, een bagel bospaddenstoelenkroketjes met een kleine cappuccino, en een bagel mozzarella met een kleine sinaasappelsap. Wie ze heeft gemist, hoeft zich overigens geen zorgen te maken. De menu’s waren weliswaar uitsluitend verkrijgbaar tijdens De Vegetarische Restaurantweek, maar de bagels en dranken staan gewoon op de kaart. "Daarnaast hebben we nog verschillende andere vegetarische gerechten", vertelt Ronald. "Zoals de Meatless Magic, dat is een vegetarische groenteburger, de Paddoburger van champignons en de Awesome Prana met hummus en avocado."

Gezond, duurzaam en lekker

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. De week heeft als doel om Nederland bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe eenvoudig dit kan zijn. Een boodschap die Bagels & Beans van harte ondersteunt. Ronald: "Wij geloven dat gezond, duurzaam en lekker perfect samengaan. Dus serveren we waar mogelijk biologische producten en sowieso alleen maar de duurzaam gevangen vis van Fish Tales. Maar ook minder vlees hoort daarbij en daarom zorgen we altijd voor verrassende vegetarische en veganistische opties."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: