Baba Rafi in Alkmaar is geopend

25 september 2015
Baba Rafi in Alkmaar is geopend

De eerste vestiging van de vernieuwende Europese kebab franchiseketen "Baba Rafi":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/baba-rafi-opent-eerste-nederlandse-vestiging-11005/ heeft gisteren zijn deuren geopend in Alkmaar. De
ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop, Baris Kürkcü en Herman de Haas hebben gisteren de deuren geopend voor het publiek.

*Focus op duurzaam*
Baba Rafi is een zeer populaire formule uit Azië met meer dan 1.300 locaties. De ondernemers hebben deze formule naar Europa gehaald en pasten deze volledig aan naar Europese maatstaven en trends. Met een sterke focus op gezonde en duurzame gerechten zet Baba Rafi ook in op vrouwen en kinderen en onderscheidt de formule zich van alle bestaande kebab-, döner- of shoarmazaken.

*Culinair adviseur*
Baris: "Elke niche in de foodindustrie, van patat-, hamburger- en kipformules tot sandwiches, heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt naar meer duurzame en verantwoorde gerechten. Wij introduceren met Baba Rafi een kebabconcept dat volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van de moderne, bewuste consument. De gerechten worden vers bereid met zo min mogelijk E-nummers en zoveel mogelijk duurzame en biologische ingrediënten. Daarnaast hebben we bij de ontwikkeling van de gerechten nauw samengewerkt met een culinair adviseur en een voedingsdeskundige. Daardoor zijn de gerechten óók geschikt om als lunch te eten. Voor iedereen, dus nadrukkelijk ook vrouwen en kinderen."

*Grootste in Europa*
Samen met financieel expert Hans Verloop en ex "McDonald's":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mcdonald&x=zoeken topman Herman de Haas wil het Baba Rafi team de grootste kebabketen in Europa realiseren. Er is in Europa, waar jaarlijks meer dan 10 miljard euro wordt omgezet met kebab, nog geen vergelijkbaar franchise concept. De vestiging in Alkmaar vormt de flagship store en functioneert als voorbeeld voor nieuw te starten ketens in vergelijkbare middelgrote steden in Nederland en Europa. Hans: "Onze ervaringen in Alkmaar kunnen wij en toekomstige franchisenemers toepassen in vele, andere vergelijkbare steden. Vanuit Noord-Holland willen wij Baba Rafi uitbreiden binnen Nederland en na de aanloopfase ook starten in andere landen in Europa."

~Mirte Bouman~

Overig nieuws