Baba Rafi in Alkmaar is geopend

25 september 2015 |
Baba Rafi in Alkmaar is geopend<

De eerste vestiging van de vernieuwende Europese kebab franchiseketen Baba Rafi heeft gisteren zijn deuren geopend in Alkmaar. De ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop, Baris Kürkcü en Herman de Haas hebben gisteren de deuren geopend voor het publiek.

Focus op duurzaam
Baba Rafi is een zeer populaire formule uit Azië met meer dan 1.300 locaties. De ondernemers hebben deze formule naar Europa gehaald en pasten deze volledig aan naar Europese maatstaven en trends. Met een sterke focus op gezonde en duurzame gerechten zet Baba Rafi ook in op vrouwen en kinderen en onderscheidt de formule zich van alle bestaande kebab-, döner- of shoarmazaken.

Culinair adviseur
Baris: "Elke niche in de foodindustrie, van patat-, hamburger- en kipformules tot sandwiches, heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt naar meer duurzame en verantwoorde gerechten. Wij introduceren met Baba Rafi een kebabconcept dat volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van de moderne, bewuste consument. De gerechten worden vers bereid met zo min mogelijk E-nummers en zoveel mogelijk duurzame en biologische ingrediënten. Daarnaast hebben we bij de ontwikkeling van de gerechten nauw samengewerkt met een culinair adviseur en een voedingsdeskundige. Daardoor zijn de gerechten óók geschikt om als lunch te eten. Voor iedereen, dus nadrukkelijk ook vrouwen en kinderen."

Grootste in Europa
Samen met financieel expert Hans Verloop en ex McDonald's topman Herman de Haas wil het Baba Rafi team de grootste kebabketen in Europa realiseren. Er is in Europa, waar jaarlijks meer dan 10 miljard euro wordt omgezet met kebab, nog geen vergelijkbaar franchise concept. De vestiging in Alkmaar vormt de flagship store en functioneert als voorbeeld voor nieuw te starten ketens in vergelijkbare middelgrote steden in Nederland en Europa. Hans: "Onze ervaringen in Alkmaar kunnen wij en toekomstige franchisenemers toepassen in vele, andere vergelijkbare steden. Vanuit Noord-Holland willen wij Baba Rafi uitbreiden binnen Nederland en na de aanloopfase ook starten in andere landen in Europa."
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: