Actie tegen voedselverspilling

9 oktober 2013
Actie tegen voedselverspilling

Damn Food Waste en Youth Food Movement (YFM) gaan op Wereldvoedseldag, 16 oktober, in actie tegen voedselverspilling. Ook organiseren zij het komende jaar door heel Nederland
Discosoeps. Dit is een concept waarbij groenten die anders zouden worden weggegooid, omdat ze een plekje hebben of krom zijn, tot soep worden gemaakt door vrijwilligers. Discosoep werd in Nederland voor het eerst geïntroduceerd tijdens Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam in juni dit jaar. Vijfduizend eters kwamen hier op af.

*Wereldvoedseldag*
In het kader van Wereldvoedseldag worden in heel Europa nog meer Discosoeps georganiseerd. Wereldvoedseldag staat dit jaar in het teken van ‘sustainable food systems for food security and nutrition’.

*4,4 miljard euro per jaar*
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) stelt in een recent verschenen rapport dat wereldwijd nog steeds een derde van ons voedsel wordt verspild. Dit komt neer op zo’n 4,4 miljard euro per jaar en 50 kilogram per persoon per jaar aan voedsel dat niet opgegeten wordt. Door "Het Pact":http://damnfoodwaste.com/?page_id=230 te ondertekenen kunnen horecabedrijven meedoen aan de strijd tegen voedselverspilling. Hierbij moet aangegeven worden wat men als bedrijf al doet en waar het bedrijf zou willen zijn over één jaar.

*Op de foto:* Damn Food Waste 29 juni 2013 op het Museumplein Amsterdam

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws