3 lekkere warme soepen

27 juli 2015
3 lekkere warme soepen

Met dit regenachtige weer zitten je gasten waarschijnlijk meer te wachten op een soep dan op een salade. Speciaal voor jou presenteren we
daarom drie lekkere warme soepen!

*Paprikasoep in 4 kleuren*


*Ingrediënten*
1 rode, 1 gele, 1 oranje en 1 groene paprika
1 el olijfolie
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 liter groentebouillon

*Bereiding*
Snijd een stukje van iedere paprika in blokjes. Daarmee garneer je later het gerecht. Verhit de olijfolie en bak de ui. Bak de knoflook aan. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg bij de ui. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten trekken. Maak de soep fijn met een staafmixer. Garneer met blokjes paprika en peterselie.

*Hongaarse goulashsoep*


*Ingrediënten*
3 paprika's
1 grote ui
1 teentje knoflook
4 vastkokende aardappelen
2 el boter
300 g blokjes runderpoulet
1 el tomatenpuree
1 el bloem
1 el paprikapoeder
1 liter runderbouillon
1 laurierblad

*Bereiding*
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Verhit de boter en bak hierin de runderpoulet in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze 3 minuten mee. Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze 1 minuut mee. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt nog 2 uur trekken. Kook de laatste 10 minuten de aardappelblokjes mee. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.

*Paprikasoep met kaaskletskoppen*


*Ingrediënten*
4 sjalotten, fijngesneden
5 oranje paprika's, in blokjes
2 el olijfolie
250 g tomaten, in stukken
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
6 dl groente- of kippenbouillon
zout, peper
2 el crème fraîche, losgeklopt
2 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie

*Bereiding*
Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur. Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. Leg de eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten op 175°C tot ze krokant zijn. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. Laat verder afkoelen. Pureer de soep en zeef deze. Breng op smaak met zout en peper. Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. Bestrooi met basilicum.

Overig nieuws