110 banen verdwijnen bij DE

12 november 2013
110 banen verdwijnen bij DE

Er verdwijnen opnieuw banen bij Douwe Egberts. Het gaat om in totaal 110 kantoorbanen, vooral in Amsterdam, maar ook op de vestigingen in Utrecht en Joure. De medewerkers zijn hierover via
een interne mededeling geïnformeerd. Bij DE werken in Nederland ongeveer 2.200 mensen, wereldwijd 7.000.

*Geen rust na overname door JAB*
"De interne mededeling roept veel vragen op", zegt Dolf Polders van CNV Vakmensen. "De werknemers hebben te horen gekregen dat Douwe Egberts streeft naar een 'meer efficiënte en gefocuste organisatie'. Daarvoor is een andere organisatiestructuur nodig. De forse reorganisatie op het hoofdkantoor wordt daarin gezien als een eerste stap. We hadden gehoopt en verwacht dat de overname door JAB de nodige rust zou brengen, maar daar komt op deze manier weinig van terecht. Het steekt daarbij dat topman Bennink intussen meer dan 12 miljoen euro heeft verdiend aan die overname."

*Toekomst*
Polders heeft binnenkort overleg met DE over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken. "Gelukkig ligt er al een goede basis, dus daar zullen we wel uitkomen. Maar ik maak me wel zorgen over hun toekomst. Het gaat vooral om banen in de internationale sales, en daar is op dit moment weinig vraag naar."

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws