10 restaurants om voor naar New York te reizen

19 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze lijst wil je niet missen! Van hummus bowls en blue cheese bacon burgers tot gevulde octopus ravioli, gerechten die simpel gezegd 'to die for' zijn. Je bent een dief van jouw eigen smaakpapillen als je deze restaurants niet bezoekt.   

Voor een volledig overzicht van de restaurant scene in New York met nieuwkomers, klassiekers en leuke food events die op de planning staan, klik hier voor meer info.

De top 10 restaurants om naar New York af te reizen:

1. Dizengoff – Schrijf de poké bowl maar af, in New York ga je voor de hummus bowl!

Dizengoff, vernoemd naar Tel Aviv’s meest iconische straat is een authentiek hummus restaurant. Oke de Poké Bowl is heerlijk maar de Hummus bowl van Dizengoff is de smaaksensatie van het moment! De hummus wordt geserveerd met afwisselende toppings als pittig lamsvlees met pijnboompitten, avocado met harissa en bloemkool met amba tehina en rozijnen.

2. Hasaki – Voor de authentieke Japanse keuken hoef je niet naar Japan  

Hasaki bestaat al 33 jaar in New York en heeft nog altijd de meest kwalitatieve en verse sashimi en sushi van New York. Bij gerechten als de gesneden rundvlees tong met sansho peper, de octopus in azijn en tonijn met geraspte zoete aardappel loopt het water in de mond..

3. JG Melon – Brengt burgers tot een heel nieuw level

JG Melon is de perfecte bar voor een Sinner Sunday of Monday of Tuesday, Wednesday… Eigenlijk voor elk ‘eet verwenmoment’. Deze bar serveert volgens vele locals de beste burgers van New York City en voor deze smaken is de reis naar New York het helemaal waard ‘Triple Patty Cheese Chili Burger’, ‘Blue cheese and bacon burger’ en ‘Smokey & The Bandit’. 

4. Bar Pitti – De meest getalenteerde Italiaanse mama huist zich in New York

We kennen allemaal de uitspraak ‘zoals La Mama het maakt’. Bij Bar Pitti moet dan wel de meest getalenteerde Italiaanse mama werken want de authentieke gerechten die uit deze keuken komen zijn om je vingers bij af te likken. Proef zeker de burrata, vegetarische lasagne en elke soep op de kaart. 

5. The Four HorsemenDe beste wijnen van de wereld in één bar

De wijnkaart van 31 kantjes(!) in The Four Horseman zegt genoeg; bij dit restaurant is er veel keus. De gezellige ruimte, de heerlijke wijnen en Chef Nick Curtola’s verslavende eten maken dit restaurant een must visit.

6. Okonomi – Creatief met verse vis

Okonomi is één van de best bewaarde geheimen van New York. De chef koopt zijn ingrediënten in bij lokale markten, Verser kan het bijna niet! Daarnaast biedt Okonomi verrassende gerechten, meest populair: gevulde octopus ravioli.

7. Lilia – De ‘pastagodin’ van New York

Chef Missy Robbin kookte voor Barack Obama bij Spiaggia in Chicago en heeft nu haar eigen Italiaanse restaurant in New York. In haar restaurant Lilia serveert ze handgemaakte pasta, hout gestookte zeevruchten en Italiaanse cocktails.

8. Paowalla – De moderne indiase keuken is puur geluk

Floyd Cardoz is één van de beste chefs van de wereld. Zijn Indiase kookkunsten zijn niet te vergelijken met andere restaurants. Probeer de gevulde cheddar, bacon en vegetarische naan en eigenlijk gewoon alles wat Cardoz serveert.

9. Pearl Oyster Bar – De lekkerste kreeft roll die er is

Deze bar brengt het beste uit de zee naar New York. Schuif aan voor een kreeften stoofpotje, gefrituurde oesters en uiteraard de bekende lobster roll die nog lang in jouw geheugen zal blijven.  

10. Wildair – De wijnbar waar je wilt wonen

Wildair serveert een wijnlijst om verliefd op te worden en kleine gerechten als beef tartaar met cheddar, mierikswortel en brazilaanse noten en de gefrituurde garnaal met citroen en kruidenmayonaise.

Bron: https://www.nycgo.com/things-to-do/restaurants-dining

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: