10 restaurants om voor naar New York te reizen

19 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze lijst wil je niet missen! Van hummus bowls en blue cheese bacon burgers tot gevulde octopus ravioli, gerechten die simpel gezegd 'to die for' zijn. Je bent een dief van jouw eigen smaakpapillen als je deze restaurants niet bezoekt.   

Voor een volledig overzicht van de restaurant scene in New York met nieuwkomers, klassiekers en leuke food events die op de planning staan, klik hier voor meer info.

De top 10 restaurants om naar New York af te reizen:

1. Dizengoff – Schrijf de poké bowl maar af, in New York ga je voor de hummus bowl!

Dizengoff, vernoemd naar Tel Aviv’s meest iconische straat is een authentiek hummus restaurant. Oke de Poké Bowl is heerlijk maar de Hummus bowl van Dizengoff is de smaaksensatie van het moment! De hummus wordt geserveerd met afwisselende toppings als pittig lamsvlees met pijnboompitten, avocado met harissa en bloemkool met amba tehina en rozijnen.

2. Hasaki – Voor de authentieke Japanse keuken hoef je niet naar Japan  

Hasaki bestaat al 33 jaar in New York en heeft nog altijd de meest kwalitatieve en verse sashimi en sushi van New York. Bij gerechten als de gesneden rundvlees tong met sansho peper, de octopus in azijn en tonijn met geraspte zoete aardappel loopt het water in de mond..

3. JG Melon – Brengt burgers tot een heel nieuw level

JG Melon is de perfecte bar voor een Sinner Sunday of Monday of Tuesday, Wednesday… Eigenlijk voor elk ‘eet verwenmoment’. Deze bar serveert volgens vele locals de beste burgers van New York City en voor deze smaken is de reis naar New York het helemaal waard ‘Triple Patty Cheese Chili Burger’, ‘Blue cheese and bacon burger’ en ‘Smokey & The Bandit’. 

4. Bar Pitti – De meest getalenteerde Italiaanse mama huist zich in New York

We kennen allemaal de uitspraak ‘zoals La Mama het maakt’. Bij Bar Pitti moet dan wel de meest getalenteerde Italiaanse mama werken want de authentieke gerechten die uit deze keuken komen zijn om je vingers bij af te likken. Proef zeker de burrata, vegetarische lasagne en elke soep op de kaart. 

5. The Four HorsemenDe beste wijnen van de wereld in één bar

De wijnkaart van 31 kantjes(!) in The Four Horseman zegt genoeg; bij dit restaurant is er veel keus. De gezellige ruimte, de heerlijke wijnen en Chef Nick Curtola’s verslavende eten maken dit restaurant een must visit.

6. Okonomi – Creatief met verse vis

Okonomi is één van de best bewaarde geheimen van New York. De chef koopt zijn ingrediënten in bij lokale markten, Verser kan het bijna niet! Daarnaast biedt Okonomi verrassende gerechten, meest populair: gevulde octopus ravioli.

7. Lilia – De ‘pastagodin’ van New York

Chef Missy Robbin kookte voor Barack Obama bij Spiaggia in Chicago en heeft nu haar eigen Italiaanse restaurant in New York. In haar restaurant Lilia serveert ze handgemaakte pasta, hout gestookte zeevruchten en Italiaanse cocktails.

8. Paowalla – De moderne indiase keuken is puur geluk

Floyd Cardoz is één van de beste chefs van de wereld. Zijn Indiase kookkunsten zijn niet te vergelijken met andere restaurants. Probeer de gevulde cheddar, bacon en vegetarische naan en eigenlijk gewoon alles wat Cardoz serveert.

9. Pearl Oyster Bar – De lekkerste kreeft roll die er is

Deze bar brengt het beste uit de zee naar New York. Schuif aan voor een kreeften stoofpotje, gefrituurde oesters en uiteraard de bekende lobster roll die nog lang in jouw geheugen zal blijven.  

10. Wildair – De wijnbar waar je wilt wonen

Wildair serveert een wijnlijst om verliefd op te worden en kleine gerechten als beef tartaar met cheddar, mierikswortel en brazilaanse noten en de gefrituurde garnaal met citroen en kruidenmayonaise.

Bron: https://www.nycgo.com/things-to-do/restaurants-dining

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: