Kwalitaria haalt smaakgoeroe in huis

2 februari 2015 |
Kwalitaria haalt smaakgoeroe in huis<

Als je de allerlekkerste cafetaria van Nederland wilt zijn, moet je de allerlekkerste producten verkopen, zo simpel is het. "En 'lekker' gaat
over smaak, daar valt niet over te twisten", zegt Martijn Boone, marketing manager van ffc.

Smaakexpert in dienst
"Daarom hebben we ons marketingteam uitgebreid met een smaakexpert. Henk Wieland is als productspecialist in huis gehaald om de eigen label producten verder te ontwikkelen en de kwaliteit van alle producten continu te borgen. Kwalitaria wil met vernieuwende seizoensproducten haar gasten verrassen met de smaak van het seizoen. Maar ook alle overige hardlopers zoals maaltijden en brood worden komende periode onder de loep genomen. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke onderscheidende waarde. Naast dat het lekker moet smaken, moet het ook goed voelen, zegt Martijn Boone. We zien in toenemende mate dat gasten geïnteresseerd zijn in de afkomst van de producten. We willen een goed en eerlijk verhaal kunnen vertellen zoals het feit dat een merendeel van onze kipproducten nu reeds plofkipvrij is."

Ontwikkelen van menu's
Henk Wieland werkte eerder als chef de cuisine in restaurant Vlaams Arsenaal in Nijmegen. Hij heeft ervaring opgedaan bij Center Parcs waar hij onder andere recepturen en menu’s voor heeft ontwikkeld. Wielands taak binnen FFC zal met name bestaan uit het ontwikkelen van nieuwe foodconcepten, het door-ontwikkelen van bestaande concepten en het borgen van de kwaliteit van de producten voor de formules van FFC. Kortom: Henk is het 'smaakgeweten'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: