Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

7 maart 2018 | David Bakker

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkerman, Martine Mesie van het Zoomvliet college zijn tijdens de Horecabeurs in Goes op 6 maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal. Naast het winnen van ‘beste overall team’ waren er nog meer prijzen te winnen. De prijs voor het beste keukenteam werd eveneens gewonnen door Zoomvliet. Het beste team bediening ging naar ROC Gilde Opleidingen uit Venlo, beste bier/wijn-spijscombinatie en cocktail ging naar Zoomvliet college. Zoomvliet was ook verantwoordelijk voor het team dat de beste 'styling verzorgde'. Daarnaast heeft de jury een juryprijs uitgereikt aan het team van Arcus college als aanmoediging voor hun prestatie en teamwork.

Spanning

De studenten van zeven verschillende mbo-instellingen uit Nederland en België gingen in teamverband de strijd aan met elkaar in de Zeelandhallen. De spanning was vanaf de start van de wedstrijd direct om te snijden. Er werd keihard gestreden door de deelnemers. De studenten moesten met hun team een viergangenmenu bereiden en serveren voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: gerookte kabeljauwlever, kingfish, zeewier, Joviander rib-eye en bruine krab. Na een spannende strijd van vijf uur ging de vakjury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werd  Zoomvliet uiteindelijk benoemd tot beste overall team keuken en bediening van het jaar. Zij ontvingen uit handen van Armijn van Nierop (juryvoorzitter) de Zilte bokaal. De mbo-vakwedstrijden werden voor het vierde jaar op rij georganiseerd door Food Lab Zeeland.

Food Lab

Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo-scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: