Je hebt gezocht op: salade

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”
27 maart 2024Nieuws

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”

Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger
9 januari 2024Nieuws

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast...

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024
9 januari 2024Nieuws

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39e editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist...

“Ik ben all-in gegaan met dit als resultaat”
21 december 2023Nieuws

“Ik ben all-in gegaan met dit als resultaat”

Ondernemen in Maastricht. De drukbezochte dagzaak ‘Van Wijck’ heeft een stijlvol concept. Dankzij doordachte inzichten, weloverwogen keuze...

“We moeten weloverwogen keuzes maken”
30 november 2023Nieuws

“We moeten weloverwogen keuzes maken”

Ondernemen in Deventer. Deventenaren weten Bro Lunch & Borrel massaal te vinden, maar eigenaar Gideon Werner (53) moet weloverwogen keuzes maken o...

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen
17 november 2023Nieuws

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 1
11 oktober 2023Nieuws

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 1

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023. Dit is de Avocado Nomadenkaas...

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”
20 september 2023Nieuws

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”

Ondernemen in Assen. Maarten Ritsma (29) beheert nu 3 jaar De Kaaswaag in Assen, een delicatessenwinkel met een geïntegreerde lunchroom. Wat zijn...

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap
17 augustus 2023Nieuws

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap

Ondernemen in Groningen. Elvis Chokas (23), eigenaar van lunchroom-restaurant Rå (uitgesproken als ‘Ro’) in Groningen, kwam uit Li...

Lunchroompanel: Is enkel digitaal betalen een mogelijkheid voor jouw dagzaak?
7 augustus 2023Nieuws

Lunchroompanel: Is enkel digitaal betalen een mogelijkheid voor jouw dagzaak?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”
27 juli 2023Nieuws

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”

Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers
29 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers

In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei
28 juni 2023Nieuws

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei

De Derde Linden en FFF International B.V. tekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst, waarbij de ambitie is vastgelegd om binnen vijf&...

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic
1 juni 2023Nieuws

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic

Gasten die vanaf 1 juli eten of drinken afhalen of laten bezorgen zullen extra moeten betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn v...

Franchiseketen uitgelicht: Freshly Chopped
23 mei 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Freshly Chopped

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”
4 mei 2023Nieuws

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”

Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...

Franchiseketen uitgelicht: Bakker Bart
3 mei 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bakker Bart

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

Barack Obama dineert in De Kas*, luncht bij Ron Gastrobar en 1612
3 mei 2023Nieuws

Barack Obama dineert in De Kas*, luncht bij Ron Gastrobar en 1612

Zondagavond schoof een bijzondere gast aan tafel van restaurant De Kas in Amsterdam-Oost. Oud-president Obama, die op 1 mei sprak in de Ziggo Dome, be...

Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland
16 maart 2023Nieuws

Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland

Vanaf maandag kan ook Amsterdam Zuid-Oost kennis maken met het Ierse en gezonde Freshly Chopped. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan het Bijlmerplein...

Mike tekent geen contracten met leveranciers
14 maart 2023Nieuws

Mike tekent geen contracten met leveranciers

Ondernemen in Nijmegen. Mike Neuij (54) is al 21 jaar horecaondernemer in Nijmegen. Eerst werkte hij honderd uur per week voor zijn grand café,...

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes
8 maart 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

De Week Zonder Vlees en Zuivel is van start
6 maart 2023Nieuws

De Week Zonder Vlees en Zuivel is van start

De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is officieel gestart. Deze week, 6 t/m 12 maart, wordt er in Nederland extra aandacht gegeven aan het eten en...

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"
2 maart 2023Nieuws

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"

Ondernemen in Breda. In 2015 startte Sanne Huisman (40) Teds All day Brunch. Een leven met inmiddels negen locaties en twee jonge kinderen, klinkt als...

Ria Joosten weet met drie dagzaken uitdagingen effectief te tackelen
18 januari 2023Nieuws

Ria Joosten weet met drie dagzaken uitdagingen effectief te tackelen

Ondernemen in Venlo. Ria Joosten heeft een catering- en eventbedrijf en vijf horecagelegenheden in Limburg. Een personeelstekort kent ze niet binnen h...

Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger
12 januari 2023Nieuws

Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger

Hij was al goed gevuld na het NK Lekkerste Broodje, maar nu barst de prijzenkast van vader Roland en dochter Audrey Biermans bijna uit elkaar. Ze pakt...

Subway kondigt samenwerking met De Vegetarische Slager aan
6 januari 2023Nieuws

Subway kondigt samenwerking met De Vegetarische Slager aan

Deze week lanceert Subway de nieuwe, plantaardige Teriyaki Steak Sub, gemaakt met vegan biefstukreepjes van De Vegetarische Slager. Deze vegan Sub is,...

Themamaand Financiën: Boekhoudsoftware. Wat kies je voor jouw lunchroom?
12 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Boekhoudsoftware. Wat kies je voor jouw lunchroom?

Als horecaondernemer is de boekhouding een tijdrovende klus. Handmatig bonnen overtikken en omzet bijhouden is niet meer nodig. Al die tijd heb je teg...

Franchiseketen uitgelicht: Subway
1 november 2022Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Subway

In deze nieuwe rubriek nemen we onze lezers mee in de wereld van franchiseketens van lunchrooms. Er zijn volgens het vakblad Franchise+ dertig koffieb...

Lunchroomeigenaar van De Koffiepot gaat met 'Sticky Piggy' weer voor goud
18 oktober 2022Nieuws

Lunchroomeigenaar van De Koffiepot gaat met 'Sticky Piggy' weer voor goud

Ondernemen in Hardenberg. Aan de Overijsselse Vecht in de gelijknamige provincie, ligt Hardenberg. De stad met zo’n 20.000 inwoners heeft vele h...

In 2021 had Casper een omzetgroei van 210%, nu komt het naar Nederland
10 oktober 2022Nieuws

In 2021 had Casper een omzetgroei van 210%, nu komt het naar Nederland

Casper, de snelstgroeiende ghost kitchen keten in België, heeft de twee eerste Nederlandse vestigingen geopend op Theresiastraat 139A in Den...

Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2016
4 oktober 2022Nieuws

Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2016

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘BlTCH’ ...

Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019
26 september 2022Nieuws

Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer de ‘Gegrilde Auberg...

Eigenaar van Soep-er vertelt Lunchroom alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar
22 september 2022Nieuws

Eigenaar van Soep-er vertelt Lunchroom alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar

Ondernemen in Utrecht. Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van...

Freshly Chopped opent tweede zaak in de Markthal in Rotterdam
15 september 2022Nieuws

Freshly Chopped opent tweede zaak in de Markthal in Rotterdam

Het Ierse franchiseconcept Freshly Chopped opent in september dit jaar een tweede vestiging in Nederland, namelijk in de Markthal in Rotterdam. In maa...

Vijf recepten voor margerijke belegde broodjes
29 juni 2022Nieuws

Vijf recepten voor margerijke belegde broodjes

Op dit moment gebeurt er veel in horecaland. Zo is er een tekort aan personeel en stijgen de prijzen van de inkoop. Veel horecaondernemers hebben...

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
13 juni 2022Nieuws

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken

Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"
9 juni 2022Nieuws

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"

Volgens het CBS zegt maar liefst 43 procent van de horecaondernemers in het tweede kwartaal van dit jaar het tekort aan arbeidskrachten als belangrijk...