Extra omzetmomenten voor lunchrooms in juli 2024

Auteur: Redactie
Ondernemen 1 mei 2024
Extra omzetmomenten voor lunchrooms in juli 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand juli op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Wereldchocoladedag: 7 juli

Verras je gasten op Wereldchocoladedag met chocoladelekkernijen, zoals bijzondere chocoladetaarten, smeuïge chocolademousses of verrukkelijke chocoladebrownies als dessert of als traktatie bij een drankje. Je kunt chocolade ook op verschillende manieren gebruiken in voor- of hoofdgerechten. Voor een voorgerecht kun je bijvoorbeeld een verrassende chocoladevinaigrette maken voor over een salade met geitenkaas en walnoten. Bij een mals stuk rundvlees kun je een hartige saus serveren met als ingrediënt donkere chocolade, zodat er een unieke smaakcombinatie ontstaat. Zorg voor aantrekkelijke aanbiedingen en promoot ze op social media om gasten aan te trekken. Versier je etalage met chocolade-elementen om de aandacht te trekken en organiseer een proeverij of workshop waar gasten kunnen genieten van en leren over verschillende chocoladesmaken en -combinaties.

Dag van de Piña Colada: 10 juli

Serveer op de Dag van de Piña Colada naast de originele tropische cocktail ook unieke varianten, zoals mango- of aardbei-piña colada’s. De cocktail komt oorspronkelijk uit Puerto Rico, dus breng de sfeer van het Caribisch gebied in je zaak met passende muziek en decoraties. Denk aan Latijns-Amerikaanse muziek, een tiki bar en stranddecoraties. Door deze speciale dag te promoten op social media, moedig je gasten aan om langs te komen en te genieten van deze verfrissende zomerse traktatie. Speciale aanbiedingen, zoals ‘twee voor de prijs van één’, dragen bij aan het succes.

Dag van de Vriendschap: 30 juli

Bied op de Dag van de Vriendschap speciale menuopties aan voor vriendengroepen, zoals kortingen op gedeelde gerechten, of bijzondere grand desserts voor groepen van vier of meer. Creëer een warme en uitnodigende sfeer door rustige achtergrondmuziek te spelen en huiselijke details zoals kussens of dekens aan te bieden, zodat gasten zich meteen thuis voelen. Moedig mensen via social media aan om vrienden mee te nemen en organiseer een fotowedstrijd waarbij vriendengroepen met een foto van hun groep kans maken op een mooie prijs. Laat je gasten zien dat jouw zaak de perfecte plek is om samen te komen, te genieten en vriendschappen te vieren. En niet alleen op deze dag!

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws