U heeft gezocht op : ontbijt

2 november 2020 Achtergronden Fastservice
SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

SPAR neemt een meerderheidsbelang in The Tosti Club, dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The Tosti Club al onderdeel van de plaatselijke SPAR-vestiging. Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment FOODSERVICE aanzienlijk ui ...

29 september 2020 Interview Longread
The Blueberry overleeft: ''We behaalden deze zomer zelfs een omzetstijging''

Het is lastig ondernemen in deze uitdagende tijden, maar Lisette de Jong laat met haar zaak The Blueberry zien dat er nog steeds heel veel mogelijk is. Lisette heeft inmiddels twee vestigingen van haar ontbijt- en lunchzaak met Amerikaans thema. We bezochten haar in de vestiging in Amersfoort-Noord, ...

13 augustus 2020
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

7 juli 2020 Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci ...

20 mei 2020 Corona
LandgoedKeuken Utrecht vanaf 1 juni weer open

Vanaf 1 juni aanstaande kan men weer gezellig ontbijten, koffiedrinken, lunchen en borrelen, zowel binnen als buiten bij LandgoedKeuken Utrecht. Om te vieren dat de horeca weer open mag, krijgen alle gasten van 1 tot en met 7 juni een welkomstdrankje aangeboden bij een ontbijt of lunch. Het team ...

8 april 2020 Corona
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z ...

25 februari 2020 Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie, ...

14 februari 2020
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e ...

16 januari 2020 Fastservice
LandgoedKeuken Utrecht zet duurzame missie voort met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het s ...

23 oktober 2019 Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel ...

15 oktober 2019 Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne& ...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro ...

2 juli 2019
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij ...

11 juni 2019 Interview Longread
Ook jij kunt morgen al bezorgen, maar let wel op deze zaken

Bezorgen neemt een enorme vlucht binnen de horeca. Maar hoe zet je een goede bezorgservice op en welke kanalen kunnen jou daarbij helpen? We bezochten twee ondernemers die ontbijt en lunch bezorgen in Amsterdam. Muller Kaas is dan wel geen lunchroom of horeca, maar bezorgt in Amsterdam wel broodj ...

13 mei 2019 Interview Longread
Interview: StationsHuiskamers brengen horeca naar regionale stations

Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-Snoeren laten mij vol trots de StationsHuiskamer op het station in Baarn zien. Floris is verantwoordelijk voor de kioskgroep, waaronder de ‘huiskamers’ ook vallen, terwijl Lieke als districtmanager operationeel leiding geeft aan de StationsHuiskamers in ...

18 april 2019 Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e ...

3 april 2019 KHN
Ontbijt steeds relevanter in de horeca

Er wordt in Nederland steeds vaker buiten de deur ontbeten en naar verwachting zal dit in de komende jaren alleen maar meer worden. KHN laat zien dat 46 procent van de horecaondernemers de trend opmerkt en erop inspeelt, zo lezen we op khn.nl. De reden dat consumenten steeds vaker buiten de deur ...

7 maart 2019 Events
Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leverancie ...

19 februari 2019
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa ...

12 februari 2019
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco ...

14 januari 2019 Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete ...

27 december 2018 Drinks Interview Longread
Interview: zuivel verdwijnt langzaamaan uit de smoothie

Met de opkomende bewustwording van de consument, worden lunchroomhouders gedwongen goed over hun producten na te denken. Zuivel heeft een dubieuze reputatie op het gebied van gezondheid. Feit blijft dat er in Nederland steeds minder zuivel wordt geconsumeerd en dat betekent dat de originele smoothie ...

12 december 2018 Gastronomie
Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een ...

1 november 2018 Fastservice
Happy Italy start met take away-concept waar je ook kunt ontbijten

Happy Italy komt met een nieuw concept: Happy Italy To Go. Op vrijdag 2 november opent de eerste take away van Happy Italy haar deuren aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Mix snelheid met goed zelfgemaakt eten en het recept voor Happy Italy To Go is geboren. Hier kun je snel je favoriete Italiaanse ...

26 september 2018
Brouwerij Noordt winnaar Ketelbinkieprijs 

Brouwerij Noordt heeft de Ketelbinkieprijs 2017 gewonnen. Directeur Peter Rouwen ontving de Ketelbinkieprijs tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam op 25 september 2018 uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. De andere genomineerden waren Studio RAP en TEUbooker. Bierbrouwer ...

5 september 2018
Nieuwe culinaire hotspot geopend in Amsterdam-Oost

Wie is Dimitri, dat zullen veel mensen zich afvragen. Dimitri gaf in ieder geval zijn naam aan de allernieuwste food, drink en work space in Amsterdam. In Amsterdam-Oost, vlakbij het Oosterpark en om de hoek van het Muiderpoort station, vind je vanaf nu namelijk Dimitri’s Amsterdam, een all-da ...

29 augustus 2018
Utrecht volgens bezorgdienst Deliveroo lunchstad van Nederland

Uit data van maaltijdbezorger Deliveroo blijkt dat de stad Utrecht het grootst aantal bestellingen rond ontbijt- en lunchtijd van Nederland heeft. Meest bestelde type lunch in de stad is ‘het belegde broodje’. Deliveroo is begin 2018 gestart met bezorgen tijdens het ontbijt en de lunch e ...

29 augustus 2018 Achtergronden
Anne&Max opent nieuwe lunchroom in Eindhoven

Op vrijdag 31 augustus opent Anne&Max feestelijk haar nieuwste vestiging in Eindhoven aan de Kleine Berg. Anne&Max is de huiskamer in de stad waar gasten op elk moment van de dag kunnen binnenvallen voor verse, gezonde, biologische en huisgemaakte ontbijtjes, lunches, high tea, borrels en na ...

24 juli 2018 Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr ...

5 juli 2018 Fastservice
Tilburg krijgt allereerste Dunkin’ Donuts en Baskin-Robbins multistore

’s Werelds grootste ijsketen, Baskin-Robbins, en een van de meest toonaangevende coffee & baked goods merken, Dunkin’ Donuts, openen op 22 augustus gezamenlijk aan het Pieter Vredeplein in Tilburg. Het zuiden van Nederland kan zich op gaan maken voor het tweede Dunkin’ Donut ...

13 juni 2018
Yoghurt Barn wint Happy Service Award

Het concept van Yoghurt Barn is niet alleen voor elke yoghurteter een succes, ook vaders en moeders, ouders to be en opa’s en oma’s nemen met liefde plaats in deze horecagelegenheid. Een plek waar het leven voor deze mensen iets gemakkelijker wordt. Yoghurt Barn ontvangt dan ook de Oe ...

3 juni 2018 Achtergronden F&B Longread
Een sterk F&B-concept vertelt een sterk verhaal

Enthousiaste gasten, een solide concurrentiepositie, groeiende winstcijfers, trotse medewerkers en gratis publiciteit. Welke hotelier of ondernemer wil dit niet? De sleutel tot blijvend succes in de huidige verdringingsmarkt is anders durven te zijn met een authentiek en niet te kopiëren busine ...

23 mei 2018 Columns Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

7 mei 2018 Achtergronden
Wat doet de horeca aan Moederdag?

Het is weer bijna zover. Op zondag 13 mei worden alle moeders (als het goed is en manlief het niet vergeten is) in de watten gelegd. De horeca speelt hier uiteraard op in, want is het niet gewoon het allerleukst om uit te gaan eten, ergens te overnachten of een ontbijt buiten de deur te doen? We heb ...

20 april 2018
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f ...

4 april 2018 Achtergronden
Gratis download: Lunchroom Trendmonitor

De Lunchroom Trendmonitor 2018/2019 is uit. In dit trendrapport presenteren we je niet alleen cijfers over de lunchroombranche, maar we kijken ook naar de huidige en toekomstige trends in de horeca en met name in dagzaken. Een must-have voor iedere horecaondernemer! Snelst groeiende branche Wi ...

19 maart 2018
Slow fastfoodconcept opent op Zuidas

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door snel kan worden genoten. Palante biedt haar gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting). Chef E ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg ...

14 maart 2018
Eerste vestiging Pret A Manger gaat open op Utrecht Centraal

De eerste Nederlandse vestiging van het succesvolle Britse sandwichconcern Pret A Manger opent maandag 19 maart zijn deuren op Utrecht Centraal. De keten, met wereldwijd 450 vestigingen, viert de opening met het ‘Het grootste ontbijt van Utrecht’. Vierhonderd mensen kunnen vrijdag 16 ...

14 februari 2018 Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

25 januari 2018
Voormalig Ajacied partner nieuwe Libertine

Angelos Charisteas, voormalig Ajacied en Europees kampioen met Griekenland in 2004, duikt op als partner van het Amsterdamse restaurant Libertine Comptoir Cuisine. Horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters openen precies een jaar na de opening van Libertine café café in de Wo ...

23 januari 2018 Achtergronden
Download nu gratis de HorecaMarketingKalender 2018!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Wanneer zet je nu alweer die asperges op de kaart? Geen paniek; in dit overzicht vind je uiteraard ook de datum van de start van het aspergeseizoen. Je kunt de HorecaMarketingKalende ...

14 december 2017
Twee nieuwe pop-up zaken in Hofhouse Den Haag

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn oo ...

9 december 2017
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were ...

3 oktober 2017 Lekkerste Lunchroombroodje Interview
Interview: Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje 2014

Eric Meertens, eigenaar van De Koffiepot in Hardenberg, is speciaal voor ons zijn kassasysteem ingedoken. Wat blijkt? Nog steeds is 'Feel the Veal' het bestverkochte broodje in de Hardenbergse Lunchroom. En dat drie jaar na het winnen van de award voor het 'Lekkerste Lunchroombroodje van ...

25 september 2017 Achtergronden
Hema zet meer in op horecafunctie

Hema zet meer in op voedsel in het nieuwe concept, dat wordt uitgerold naar buitenlands voorbeeld. De winkels worden uitgerust met een volledig restaurant voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast komt er een café-inrichting, waar bijvoorbeeld ontbijt en lunch worden aangeboden. Ook kan ...

15 september 2017 Achtergronden
Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor

In Nederland vindt de food-consumptie vaker buitenshuis plaats. Niet alleen in de klassieke horeca, maar ook op high traffic-locaties langs de snelweg en op het station. Ook bedrijfscateraars groeien weer. In 2017 verwacht FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat bij tankshops, bedrijfsrestaurants ...

28 juli 2017 Columns
Robots in de keuken: zo groeien Nederlandse restaurateurs nog sneller

Nederland eet steeds meer buiten de deur. Restaurateurs die daarvan willen profiteren, spelen in op de vraag naar ‘affordable luxury’. En denken goed na over innovatieve manieren om hun aanbod sneller, overzichtelijker, goedkoper én aantrekkelijker te ontsluiten. Het consumente ...

21 juli 2017 Achtergronden
Brood is broodnodig

Lunchrooms serveren brood. Veel brood. Niet verwonderlijk, wanneer je ook in je eigen zaak ziet dat de focus ligt op ontbijt en lunch. Wanneer je op dergelijke schaal afhankelijk bent van een product, dan is het wel raadzaam om na te gaan of je wel het best mogelijke product in huis haalt en wat de ...

20 juli 2017
Amerikaans ontbijten bij By Jarmusch in Rotterdam

In de schemering van de vroege ochtend aanschuiven aan een meterslange bar. Verse filterkoffie wordt direct in je mok geschonken en daarnaast bestel je ‘eggs-any- way-you- like’, sandwiches of pancakes met maple syrup. Vanaf deze week is het allemaal mogelijk bij breakfast-diner by Jarmu ...

14 juni 2017
Nieuw horeca- en uitgaansconcept opent in Den Haag

Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub H ...

2 juni 2017 Achtergronden Gastronomie
Onderzoek: geluk gaat door de maag

Negen op de tien Nederlanders hebben vaste ontbijt- en lunchproducten waarvan ze gelukkig worden. Als het om de verschillende keukens van de wereld gaat, wordt de Nederlandse consument het meest gelukkig van de Italiaanse. In de top vijf van meest gelukkig makende gerechten staan nasi en stamppot ec ...

22 mei 2017
Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal. Dit spraakmakende horecaconc ...

26 april 2017 Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

13 april 2017 Interview
Interview: Roelof Toering, Blossom Den Haag

Roelof Toering is eigenaar van een lunchroom (Blossom in Den Haag) die hij zelf liever ‘café’ noemt. “Bij een lunchroom denk ik aan een zaak in het centrum, aan een bakkerszaak of iets dergelijks. Voor mij dekt dat de lading niet.” Ach, je kunt elk beestje een naam gev ...

24 maart 2017
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond ...

22 maart 2017
McDonald's: eerder open en later dicht blijkt een succes

De restaurants eerder openen en ook langer openblijven – dat is één van de belangrijkste oorzaken achter de grootste omzet die McDonald’s in Nederland heeft weten te realiseren. In 2016 groeiden de sales naar €732 miljoen, een stijging met 8,6% in vergelijking met het ...

20 maart 2017
Blue Amsterdam heeft een restyling gekregen

Café-restaurant Blue Amsterdam, met 360-graden uitzicht over de stad, is onlangs geheel verbouwd. Al jaren noemen bezoekers die verrast de lift uitstappen Blue 'het best bewaarde geheim van Amsterdam'. Nu de plek bekender is geworden bij toeristen en Amsterdammers vonden de eigenaren ...

22 februari 2017
Volkorenbrood is populairste broodsoort

Wie zijn gasten graag brood wil geven tijdens een lekker ontbijt of goede lunch, kan dan het beste volkorenbrood serveren. Uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat de broodsoort het populairst is onder Nederlanders. Uit Onderzoek blijkt 38 ...

13 december 2016
Nieuw all day breakfast concept opent in Delft

Na het succes in Haarlem opent ROAST Chicken Bar en het bijbehorende concept The Egg Store in prinsenstad Delft. Iedereen in Delft en omgeving kan vanaf donderdag 17 november genieten van heerlijke kip en van eiergerechten. Aan de Voldersgracht 12, een straat die zich ontwikkeld heeft en waar mo ...

3 december 2016 Food
Dit zijn de 10 lunchtrends voor 2017

We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late breakfast’ tot de Joodse keuken. In dit lijstje zetten we 10 hotte food trends op een rijtje, waarbij het ontbijt ook genoemd wordt. Niet voor niets ...

1 december 2016
De man die de wereld de Big Mac gaf, is overleden

De uitvinder van één van de beroemdste hamburgers ter wereld is overleden: Jim Delligatti. Hij is niet alleen geestelijk vader van de Big Mac, maar ook van de Egg McMuffin. Delligatti is 98 jaar geworden. In 1967 was Michael 'Jim' Delligatti een franchisehouder van McDonal ...

30 november 2016
Het aantal coffeebars in Nederland groeit

Nederland telt in 2016 circa 358 coffeebars en dit aantal neemt toe. De coffeebar is in relatief korte tijd een begrip geworden binnen de Nederlandse horeca. De afgelopen jaren heeft de moderne coffeebar een sterke groei in aantallen en populariteit meegemaakt. Grootstedelijke omgevingen, winkelcent ...

22 november 2016
Arnhem krijgt in 2017 De Tostibar met 'luxe tosti's'

Horeca-ondernemers Gijs en Patricia Burgers openen eind februari een nieuwe horecazaak aan de Koningstraat in Arnhem: De Tostibar. Het is de derde horecazaak van het stel. „We gaan hoogwaardige tosti's met bijpassende wijnen en bieren serveren”, zegt Patricia Burgers. Het duo, ree ...

15 november 2016
Nieuw in Delft: Roast Chicken Bar

Na het succes in Haarlem opent ROAST Chicken Bar en het bijbehorende concept The Egg Store in prinsenstad Delft. Iedereen in Delft en omgeving kan vanaf half november komen genieten van heerlijke kip en eiergerechten. Aan de Voldersgracht 12, een straat die zich ontwikkeld heeft en waar mooie sp ...

10 november 2016 Interview
De Moestuin: Lunchcafé en kinderparadijs tussen het beton

Op de grond van de voormalige stadskwekerij van Utrecht vind je heden een sociale onderneming die in 2002 startte als tuinderij. De naam van het complex, De Moestuin, komt dus niet uit de lucht vallen. In 2006 kwam er het lunchcafé bij en sinds een jaar kunnen gasten terecht in De Oranjerie. ...

13 oktober 2016
De opkomst van ontbijtcafés

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom is het best gek dat stadscentra gevuld zijn met restaurants en lunchzaken, maar dat er haast geen gespecialiseerde horecagelegenheden zijn voor ontbijt. Goed nieuws: daar komt verandering in! Onze horecatrendwatcher verkende de 'breakfa ...

9 augustus 2016 Food Events
Tweede editie cultureel voedselfestival Food-y-Fort Rijnauwen

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor zijn van de tweede editie van het culturele voedselfestival ‘Food-y-Fort’. Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fo ...

28 juni 2016 Achtergronden
IKEA-restaurants hebben geen winstoogmerk. Hoe kan dat?

Het restaurant van IKEA Groningen werd in april geopend en is het eerste in Nederland in de nieuwe opzet. IKEA omschrijft het als ‘een grote showroom’ en het restaurant biedt plaats aan 550 personen. Blurring in optima forma, zo kun je het restaurant goed omschrijven. Maar is de F&B- ...

25 juni 2016 Drinks
Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit. Een plek voor de Amsterdammer Hotel Casa 400 blijft vernieuwen ...

18 mei 2016
Guus Meeuwis presenteert smakelijk kookboek

In navolging van het instantsucces van hun pop-uprestaurant Gustaaf, ter ere van Guus’ jubileumjaar (2015), hebben Guus Meeuwis en Dick Middelweerd opnieuw de culinaire handen ineen geslagen. Het resultaat verschijnt dit najaar in de vorm van een heus kookboek, Het lekkerste van Guus en Dick, ee ...

11 mei 2016
Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11. De zaak serveert onder meer wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijnpizza, burrata, dorade en met cola gelakte spareribs. Gsaten kunnen plaatsnemen op het riante terras, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver. Wh ...

4 mei 2016
Opening lunchroom PeP in Den Haag

De in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevestigde Horeca Academie opent begin mei lunchroom PeP. PeP is een leerwerkrestaurant waar altijd plek is voor enkele leerlingen die het vak al doende leren. Oppepper voor de wijk De plannen vanuit de gemeente Den Haag om ...

6 april 2016
Brasserie Beekink & Co geopend in Den Haag

Afgelopen weekend heeft chefkok Sander Beekink, zijn Brasserie Beekink & Co geopend op de Valkenboskade (hoek Thomsonlaan). In een prachtig hoekpand met veel natuurlijk lichtinval, straalt direct gezelligheid uit en roept de sfeer en ambiance van een Franse Brasserie. Sander Beekink Eerder was ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

10 november 2015
La Place presenteert nieuwe gerechten

La Place breidt het aankomende jaar haar assortiment uit met producten die gebaseerd zijn op de allernieuwste foodtrends. Tijdens een ontbijtsessie in de vestiging aan de Kalverstraat proefden culinair journalisten en foodbloggers suikervrije smoothies, een all-day breakfast, springrolls en yacon-q ...

2 november 2015
Feestelijke opening Lunchroom Bijzonder

In De Lier was er afgelopen vrijdagavond een reden voor een feestje. Lunchroom Bijzonder opende namelijk de deuren op een nieuwe locatie aan de Hoofdstraat. De zaak werd feestelijk geopend, waarbij ook een videoclip werd gepresenteerd. Meer dan een lunchroom alleen De lunchroom is niet alleen ...

13 oktober 2015
De GRATIS Lunchroom Marktverkenning 2016

Altijd al alles willen weten over dé de succesbranche binnen de horeca? Dat kan. De Lunchroom Marktverkenning 2016 is vanaf nu gratis te downloaden via deze link Cijfers, trends, de toekomst... De lunchroombranche kenmerkt zich door de flexibiliteit en wendbaarheid. Eén van de redenen waarom ...

12 oktober 2015
Toastable opent derde vestiging in Amsterdam

Het populaire lunch- en onbijtrestaurant Toastable opent zijn derde locatie op de Korte Nieuwendijk 6 in Amsterdam. Exact drie jaar geleden werd op het Koningsplein de eerste ‘triple layered toasted sandwich’ gemaakt. Dit wordt gevierd met een nieuwe locatie, vernieuwde menukaart en website. ...

9 oktober 2015
Nieuw restaurant in Maastricht

‘Worldly food. Small town prices’, met die slogan gaat dadawan, het nieuwste restaurantconcept van de familie Deng, naar eigen zeggen furore maken in de Limburgse hoofdstad. Opening in november Het restaurant opent begin november haar deuren, recht tegenover station Maastricht, als benedenb ...

5 augustus 2015
Deze horecaondernemers staan op De Pier

De Pier in Scheveningen heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en het Zuidereiland zijn binnenkort kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. De ondernemers bieden stuk voor stu ...

13 maart 2015
Nieuwe Hudson Bar & Kitchen in Kijkduin

In Kijkduin is de nieuwste aanwinst van Hudson Bar & Kitchen te vinden. Het restaurant ligt aan de boulevard en heeft een zonneterras. Hudson voert gasten mee op een culinaire ontdekkingstocht door de VS met gerechten als ribs, steaks, chili en natuurlijk hamburgers. Gasten kunnen bij Hudson op ie ...

27 februari 2015
Zo wordt 2015 jouw jaar!

We meldden het al in onze Lunchroom Marktverkenning: lunchrooms zijn hot. Ze doen het beter dan restaurants, draaien een goede omzet en zijn bovendien vernieuwend door steeds meer warme bistrogerechten te serveren. De versspeciaalzaken in ons land doen het echter minder goed, met name door de concu ...

16 februari 2015
Doppio espresso opent zaak op Utrecht CS

Dinsdag 24 februari opent Doppio espresso haar deuren op Utrecht Centraal Station. De espressobar zal gevestigd zijn in een unit op winkelcentrum Hoog Catharijne. Pop-up wordt vaste vestiging Voorheen zat in diezelfde kiosk de pop-up store Hortus by Doppio; een samenwerking tussen Doppio Espre ...

15 januari 2015
Chefkok trakteert op ontbijt Den Haag

Vanmorgen rond 08.00 uur werden zakenreizigers op het Centraal Station in Den Haag verrast met heerlijke croissantjes door chefkok Edwin van den Heijkant van Restaurant Pearl (Hilton The Hague). Het bleek een ludieke actie om het '8-uurtje' onder de aandacht te brengen. Ontbijtafspraak met ...

14 januari 2015
Café serveert ontbijt van 8000 calorieën (video)

Een café in de Britse plaats Portishead serveert aan zijn gasten een monsterontbijt van maar liefst 8000 calorieën waarvoor cafébezoekers een uur de tijd krijgen om het op te eten. Het ontbijt bestaat uit maar liefst 59 hapjes. Het ontbijt Het ontbijt bestaat uit zes stukjes bacon, zes wors ...

15 december 2014
Anne & Max Utrecht geopend

Na de 'soft opening' vanaf 3 december, is op vrijdag 12 december de eerste Utrechtse vestiging van Anne & Max geopend. Franchisenemers Sander en Paul Haarsma-Bakker zijn blij met hun nieuwe zaak. “We willen al jaren een eigen horecaonderneming in Utrecht en het concept van Anne&Max is ons op het ...

5 november 2014
Focus op kinderen en ouders

In de horeca is het verstandig om een doelgroep te kiezen. De doelgroep 'jonge gezinnen' is er daar een van. Als de kinderen kunnen spelen, hebben de ouders immers tijd om wat lekkers te nuttigen. Met het aanbod van horeca en in winkels onder één dak, zien we direct ook het shop-in-shop principe ...

22 oktober 2014
Van Start: Lisa's Kitchen

Necla Yerlikaya zag al langer dat er iets miste in de Schiedamse Nolenslaan: een lunchroom. “Er is een visboer, een Kwalitaria snackbar en de sigarenboer die wat stoeltjes heeft… De straat miste nog echt een lunchroom om echt leuk te zitten. Als buurtbewoonster kwam ik al vaak in deze winkels ...

7 september 2014
Begrippen in de horeca(keuken)

Vast al gezien in Lunchroom: de reeks met horeca(keuken)termen. Terminologie in de horeca is voor de een heel gewoon en voor de ander een lastige zaak. Lunchroom legde voor je een lijstje aan met uitleg van het een en ander. Zo weet je ook wat een estouffade is... A point: Precies gaar A l ...

2 september 2014

Het aantal restaurants van Délifrance breidt verder uit. Vorige week is in Reeuwijk een nieuw restaurant geopend. Deze nieuwste aanwinst ligt centraal gelegen aan de Miereakker. Het restaurant hanteert ruime openingstijden. Gasten kunnen ’s ochtends vroeg aanschuiven voor een heerlijk Frans ont ...

25 augustus 2014
Nieuwe lunchroom in Krimpen

Lunchroom Méditerrannée is onlangs geopend in Krimpen aan den IJssel. Lunchroomeigenaar Acelya Sigirsi zag een droom in vervulling zag gaan met de opening van de lunchroom in het winkelcentrum. Niet alleen lunch, maar ook ontbijt wordt aangeboden in deze lunchroom. Internationaal De naam doe ...

18 juli 2014
Urban Bakery in Amersfoort?

Queens Vorstelijk Genieten uit Amersfoort wil een 'Urban Bakery' starten aan het hippe Eemplein in Amersfoort. Met crowdfunding van Crowdaboutnow moet deze droom financieel haalbaar gemaakt worden voor de moeder en dochter die hun droom najagen. Crowdfunding Op dit moment hebben ze 64% van de ...

9 juli 2014
Cultuurverschillen bij ontbijt

In de vorige editie van Lunchroom bespraken we de explosieve groei van de Nederlandse out-of-home ontbijtmarkt. Deze ontwikkeling zet zich in rap tempo door en biedt kansen. Het ontbijt bij een lunchroom moet dan wel meerwaarde hebben: veel vers fruit, vers brood, perfecte koffie en aandacht voor ...

25 juni 2014
Engels ontbijt tegen kater

Een haring, een bak koffie of een aspirientje. Ze helpen allemaal minder goed tegen een kater dan een Engels ontbijt. Bonen, eieren, bacon en worstjes blijken het tovermiddel. Koolhydraten Richard Stephens is professor aan de univeriteit Keele en deelt mee dat alcohol het glucosemetabolisme v ...

18 juni 2014
Wat eten die Australiërs?

Oranje speelt vanavond haar wedstrijd op het WK Voetbal tegen Australië. De Nederlandse spelers hebben vast en zeker een boterham met chocoladehagel, muisjes, pindakaas of stroop op bij het ontbijt. Maar wat zouden die Australiërs nu eten om op krachten te komen? We gingen op onderzoek uit. F ...

6 juni 2014
Anne&Max groeit verder in Amsterdam

De nieuwste vestiging van de Anne&Max franchise werd vandaag geopend. Lunchroom ging even kijken en we spraken met Wobbe over het concept, de volgende vestiging, personeel, calculatie en nog veel meer. Binnenkort praat Wobbe je helemaal bij via een maandelijks blog op lunchroom.nl. Iets om naar ui ...

30 mei 2014

Dordrecht is nog een Délifrance restaurant rijker. Afgelopen weekend is in het centrum een nieuw restaurant van Délifrance geopend. Het restaurant is gevestigd aan het Statenplein, midden in het centrum. Een heerlijke plek voor het winkelend publiek om de dag te beginnen met een goed ontbijt of ...

12 mei 2014
61e Bagels & Beans gaat open

Op 21 mei meert Bagels & Beans aan op IJDock in Amsterdam. De 61e vestiging is een bijzondere. Naast de verse koffie, bagels, salades en sappen waar de geluksbrengers om bekendstaan, is er met workshops, een podium en een inspiratieontbijt ook ruimte voor experiment en onderzoek. Volwassen gewo ...

31 maart 2014
Van ontbijt tot borrel in lunchroom

Le Pain Quotidien heeft haar vijfde vestiging in Nederland geopend. Met de komst van deze vestiging is Amstelveen weer een lunchroom rijker. Niet alleen voor de lunch kan de gast hier terecht, want ook het nuttigen van ontbijt en zelfs een borrel is mogelijk; de zaak is immers open van acht uur 's ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: