Je hebt gezocht op: beren

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik
4 april 2024Nieuws

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik

Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?
28 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?

Net als andere bedrijfstakken is de horeca niet ongevoelig voor fraude of diefstal op de werkvloer. Een biertje tappen voor een bekende zonder de cons...

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?
19 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?

Het afhandelen van de rekening kan soms een heikel punt zijn, maar uiteindelijk moeten gasten betalen voor het eten en drinken dat zij hebben genoten...

Vrumona presenteert nieuw design van Pepsi en lanceert grootste campagne ooit
18 maart 2024Nieuws

Vrumona presenteert nieuw design van Pepsi en lanceert grootste campagne ooit

Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert met trots een nieuw, fris design voor Pepsi. Dit is de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe vis...

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf
5 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf

Horecabedrijven hebben (soms zonder zich ervan bewust te zijn) vaak flinke hoeveelheden data van gasten in hun bezit. Naast adressen en telefoongegeve...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw lunchroom
23 februari 2024Nieuws

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw lunchroom

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

5 sterke vragen over koffie en Rabo Smart Pay
1 december 2023Nieuws

5 sterke vragen over koffie en Rabo Smart Pay

Als het aan 30ML ligt, kunnen mensen in het hele land genieten van onderscheidend lekkere koffie én een goede lunch. Mede-eigenaar Cor de Graaf...

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden
27 oktober 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden

Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...

Positiviteit overheerste op horecabeurs BBB Maastricht
13 oktober 2023Nieuws

Positiviteit overheerste op horecabeurs BBB Maastricht

BBB Maastricht staat voor ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten. Van 9 tot en met 11 oktober, kwamen duizenden horecap...

Lunchroompanel: Ik verwacht in de toekomst nog minder voedsel te hoeven verspillen
11 oktober 2023Nieuws

Lunchroompanel: Ik verwacht in de toekomst nog minder voedsel te hoeven verspillen

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

Lunchroompanel: Het lukt mij om genoeg winst te maken op andere manieren dan de prijzen te verhogen
15 september 2023Nieuws

Lunchroompanel: Het lukt mij om genoeg winst te maken op andere manieren dan de prijzen te verhogen

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

Themamaand Bier: Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
14 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
8 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Themamaand Bier: Welke kant gaat de Nederlandse biermarkt op?
5 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Welke kant gaat de Nederlandse biermarkt op?

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de bierprijzen in de horeca het afgelopen jaar flink zijn gestegen. Deze hogere prijzen hebben vooralsnog echte...

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap
17 augustus 2023Nieuws

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap

Ondernemen in Groningen. Elvis Chokas (23), eigenaar van lunchroom-restaurant Rå (uitgesproken als ‘Ro’) in Groningen, kwam uit Li...

Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Stephen Nieuwenhuis: “Als een autoriteit een award uitreikt, moet het wel goed zijn”
11 augustus 2023Nieuws

Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Stephen Nieuwenhuis: “Als een autoriteit een award uitreikt, moet het wel goed zijn”

De award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland bestaat sinds 2011. Ook dit jaar kunnen lunchroomondernemers hun favoriete broodje insturen...

Plantaardige markt blijft groeien in Europa
5 mei 2023Nieuws

Plantaardige markt blijft groeien in Europa

De plantaardige retailmarkt in Europa blijft groeien, terwijl de markt voor dierlijk vlees, melk en kaas krimpt. Dit blijkt uit onderzoek van Goo...

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor lunchrooms
23 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor lunchrooms

Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes
8 maart 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"
2 maart 2023Nieuws

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"

Ondernemen in Breda. In 2015 startte Sanne Huisman (40) Teds All day Brunch. Een leven met inmiddels negen locaties en twee jonge kinderen, klinkt als...

De extra omzetmomenten voor jouw lunchroom in maart 2023
1 maart 2023Nieuws

De extra omzetmomenten voor jouw lunchroom in maart 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom...

Nieuwe Horeca Vakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen
10 februari 2023Nieuws

Nieuwe Horeca Vakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen

Begin januari dit jaar bracht beursorganisator Easyfairs het nieuws naar buiten een nieuwe horecavakbeurs te lanceren in Hardenberg: Horeca Vakbeurs H...

Column Lucas Vermeulen: Komkommertijd goed voor nettowinst
6 februari 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: Komkommertijd goed voor nettowinst

De maanden januari en februari zijn bij ons eigenlijk altijd hele rustige maanden. Weinig tot geen toeristen, geen feestdagen tot aan Pasen en veel me...

ROC Midden Nederland organiseert woensdag speeddates voor horeca-studenten en leerbedrijven
31 januari 2023Nieuws

ROC Midden Nederland organiseert woensdag speeddates voor horeca-studenten en leerbedrijven

Horeca-studenten van ROC Midden Nederland die op zoek moeten naar een stage- of leerwerkplek voor komend schooljaar, verkeren in een luxepositie. Met...

Foodmarkt De FAM opent in Den Bosch; ruimte beschikbaar
24 januari 2023Nieuws

Foodmarkt De FAM opent in Den Bosch; ruimte beschikbaar

De eerste Foodmarkt van Den Bosch opent in het voorjaar 2023 aan de Korenbrugstraat. Op deze A-locatie in de binnenstad verrijst het nieuwe concept &l...

Lucky You Specialty Coffee opent in maart 2023 de deuren
20 januari 2023Nieuws

Lucky You Specialty Coffee opent in maart 2023 de deuren

Koffiespeciaalzaak Lucky You is hard op weg om de deuren te openen in de Utrechtse wijk Oudwijk met behulp van 70 investeerders. De ond...

By Jarmusch wint NK Lekkerste Pannenkoek 2023
13 januari 2023Nieuws

By Jarmusch wint NK Lekkerste Pannenkoek 2023

Rohini Atwaroe van By Jarmusch in Rotterdam heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd. Waar ze tijdens de vorige Horecava de prijs voor de lekkerste...

Anne&Max wint Foodservice Award 2023 in categorie Klassieke horeca
11 januari 2023Nieuws

Anne&Max wint Foodservice Award 2023 in categorie Klassieke horeca

Fresh food & coffee café Anne&Max heeft de ‘Foodservice Award 2023’ gewonnen in de categorie Klassieke horeca. Andere genom...

Subway kondigt samenwerking met De Vegetarische Slager aan
6 januari 2023Nieuws

Subway kondigt samenwerking met De Vegetarische Slager aan

Deze week lanceert Subway de nieuwe, plantaardige Teriyaki Steak Sub, gemaakt met vegan biefstukreepjes van De Vegetarische Slager. Deze vegan Sub is,...

Food Trend Rapport: De foodtrends voor 2023
30 december 2022Nieuws

Food Trend Rapport: De foodtrends voor 2023

In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend ja...

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw lunchroom? En wat kost het?
29 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw lunchroom? En wat kost het?

Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...

Franchise in de horeca: wat zijn de spelregels vanaf 2023?
21 december 2022Nieuws

Franchise in de horeca: wat zijn de spelregels vanaf 2023?

Binnen de Nederlandse horeca groeit het aantal ondernemingen dat middels een franchise formule exploiteert nog steeds. Naast de van oorsprong typische...

Lunchroom jaaroverzicht 2022
20 december 2022Nieuws

Lunchroom jaaroverzicht 2022

December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Lunchroompanel: Ik maak mij door de onzekere factoren geen zorgen over de voortgang van mijn lunchroom
15 december 2022Nieuws

Lunchroompanel: Ik maak mij door de onzekere factoren geen zorgen over de voortgang van mijn lunchroom

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

Dit zijn de genomineerden voor de Foodservice Award 2023 verkiezing
12 december 2022Nieuws

Dit zijn de genomineerden voor de Foodservice Award 2023 verkiezing

De genomineerden van de Foodservice Award 2022-2023 verkiezing zijn bekend. 21 foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Op 10 ja...

Lunchroompanel: Zet je (straks) vanwege de stijgende energiekosten de verwarming wat lager dan normaal gesproken?
15 november 2022Nieuws

Lunchroompanel: Zet je (straks) vanwege de stijgende energiekosten de verwarming wat lager dan normaal gesproken?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

Lunchroompanel: Pas je de kaart aan op het koude 'regenseizoen'? Hoe en waarmee?
17 oktober 2022Nieuws

Lunchroompanel: Pas je de kaart aan op het koude 'regenseizoen'? Hoe en waarmee?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....