U heeft gezocht op : Tilburg

30 december 2020 Financieel Digitaal Ondernemen
De opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

7 december 2020 Interview Ondernemen Digitaal Ondernemen
Virtual brands & delivery only; een blijvend fenomeen?

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een nieuwe omzetstroom. Afhalen en bezorgen was de broodnodige reddingsboei. Een tijdelijk of blijvend fenomeen? En komt er in de (nabije) toekomst meer rui ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

20 november 2020
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

9 oktober 2020 Achtergronden
Vijf jaar Deliveroo in Nederland: dit zijn onze eetgewoonten

Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. Inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en poké bowls verder, dus tijd om de balans op te maken: wat heeft de bezorgdienst ons op culinair gebied gebracht in de afgelopen jaren? Daarvoor is Deliver ...

8 september 2020 Financieel Nice 'n Easy
De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

24 april 2020 Food
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

12 maart 2020 Achtergronden
Bagels & Beans zamelt €19.000 in voor Muziekids

Van 2 december tot en met 8 maart zamelde Bagels & Beans geld in voor Stichting Muziekids, die muziekstudio’s bouwt en onderhoudt voor kinderen in ziekenhuizen. Bagelliefhebbers doneerden automatisch wanneer ze iets bestelden van de Winter Delight-menukaart. Daarmee haalden de bagelbengels ...

20 februari 2020 Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben ...

28 november 2019 Achtergronden
Opbrengst wintermenu Bagels & Beans naar Muziekids

Muziek maakt blij. Muziek doet al je zorgen even vergeten. Daarom werkt Bagels & Beans ook dit jaar weer samen met stichting Muziekids, die muziekstudio’s voor kinderen in ziekenhuizen bouwt en onderhoudt. Een deel van de opbrengst van ons nieuwe Winter Delight-menu gaat naar deze stichtin ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

22 november 2019 Duurzaamheid
Waarom gooien we zoveel eten weg? (En wat kunnen we eraan doen?)

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de gast. Grootste boosdoener is nog altijd de (te) grote porties die veel restaurateurs aan hun gasten serveren. De tijd van zoveel mogelijk eten voor zo ...

19 november 2019 Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk ...

16 september 2019
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto ...

10 september 2019 Achtergronden
Je kunt nu ook donuts eten langs de snelweg

Dunkin’, een van ’s werelds grootste coffee and baked goods merken, komt na de samenwerking met Jumbo en de aankondiging van de nieuwe pop-up in Zoetermeer, nu ook met een vestiging langs de snelweg. Donutliefhebbers ‘en-route’ kunnen vanaf 28 september langs de A2 terecht vo ...

16 juli 2019
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou ...

4 juli 2019 Mensen
Kwalitaria Délifrance opent op Wagnerplein in Tilburg

Tilburg-Noord is een lunchroom en cafetaria rijker: afgelopen dinsdag 2 juli opende Kwalitaria Délifrance haar deuren op het Wagnerplein. Ondernemer Thomas Robbe is trots op zijn zaak en vindt het ontzettend leuk om een plek te creëren waar je kan komen genieten en lekker eten. De ope ...

20 juni 2019
McDelivery gelanceerd in Breda en Tilburg

Vanaf vandaag kunnen gasten in Breda en Tilburg hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber Eats-app. De dienst is, met deze uitbreiding, beschikbaar in veertien Nederlandse en drie Brabantse steden. Joost Elshof, Brand Manager bij McDonald’s Nederland ...

22 mei 2019 Gastronomie Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

28 januari 2019 Fastservice
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d ...

7 november 2018 Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee ...

31 oktober 2018 Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte ...

22 oktober 2018 Fastservice
Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts, een van ’s werelds grootste ‘coffee and baked goods’ merken, is vanaf vandaag beschikbaar op Thuisbezorgd.nl in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Dunkin’ Donuts timmert hard aan de weg in Nederland en heeft inmiddels 16 vestigingen. De geliefde ...

18 september 2018 Gastronomie
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Gisteren (maandag 17 september) heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zesde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo van restaurant BRU 17 uit Bruiniss ...

3 september 2018 Gastronomie Ondernemen
Robert Kranenborg zoekt een franchisenemer

Robert Kranenborg zoekt een horecatijger die het Thrill Grill restaurant in Tilburg wil runnen. De zaak is sinds 2017 geopend. Inmiddels heeft Thrill Grill vier vestigingen en Robert wil het iets rustiger aan doen. Het burgerconcept is een groot succes. Robert helpt mee Robert zal nauw samenw ...

28 augustus 2018
Nieuwe lunchroom in Tilburg

In het centrum van Tilburg opent een nieuwe lunchroom. Boven cadeauwinkel WAAR opent op 1 september horecazaak WAAR anders, zo lezen we op indebuurt.nl. In de nieuwe lunchroom worden broodjes, tosti's en salades geserveerd. Er wordt voornamelijk met biologische producten gewerkt. De lunch is ...

20 augustus 2018
Family Naarden is verbouwd

Bij Family Naarden zijn ze een aantal weken geleden druk bezig geweest om alle wanden in de vestiging een nieuwe uitstraling te geven. En het resultaat mag er wezen! De wand achter de counter en bij de bakwand heeft een mooie, frisblauwe tegellaag gekregen. Op de andere wand zijn tegels geplaatst in ...

5 juli 2018 Fastservice
Tilburg krijgt allereerste Dunkin’ Donuts en Baskin-Robbins multistore

’s Werelds grootste ijsketen, Baskin-Robbins, en een van de meest toonaangevende coffee & baked goods merken, Dunkin’ Donuts, openen op 22 augustus gezamenlijk aan het Pieter Vredeplein in Tilburg. Het zuiden van Nederland kan zich op gaan maken voor het tweede Dunkin’ Donut ...

17 mei 2018 Achtergronden
Tilburgse lunchroom ter overname aangeboden

In de Tilburgse AaBe Fabriek staat lunchroom Het Smulhuys ter overname aangeboden. In 2016 werd het toenmalige 'Koffie & ROOM' omgebouwd tot een nieuwe dagzaak. Het resultaat mag er zijn. De huidige eigenaar heeft de zaak slechts twee jaar gedraaid. Op Facebook vermeldt Hormax Hore ...

29 maart 2018 Personeel
Eetcafé Tilburg sluit vanwege personeelstekort

Bon Sjef in Tilburg sluit. Dit vanwege de personeelstekorten die de horeca al langer teisteren. Op Facebook plaatste het eetcafé de volgende tekst: 'Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk ook op het nieuws hebben gezien, is er een extreem te kort aan keukenpersoneel. Hierdoor waren wij ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg ...

15 januari 2018 Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo ...

22 december 2017
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij ...

21 december 2017
Lange rijen bij opening Taco Bell Breda

Taco Bell opent vandaag op het station van Breda haar derde vestiging in Nederland. De Amerikaanse keten opent de komende vier jaar twintig vestigingen in Nederland. Eerder dit jaar opende Taco Bell vestigingen in Tilburg en Eindhoven. In de nieuwe vestiging aan de centrumzijde van het treinstati ...

13 december 2017
Eerste Nederlandse Subway nieuwe stijl in Rotterdam

Echte fans hebben al regelmatig naar binnen gekeken, maar vandaag is het dan zover: de nieuwe Subway-vestiging aan het Stadhuisplein is officieel open. De eerste locatie in Nederland die volledig is ingericht volgens Subway’s nieuwe Fresh Forward-concept. Een voorproefje van deze nieuwe stijl ...

12 december 2017
Taco Bell opent 21 december in Breda

Na eerdere openingen in Eindhoven en Tilburg komt Taco Bell, ’s werelds grootste Mexicaans-geïnspireerde restaurantketen, met een derde vestiging in Nederland. Het nieuwe restaurant is gevestigd op Centraal Station in Breda en opent 21 december haar deuren. De eerste 100 klanten worden be ...

7 december 2017
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door ...

15 november 2017
50ste vestiging van horecaketen De Beren opent in Lelystad

Horecaketen De Beren blijft groeien. Deze maand opende de bekende franchiseketen alweer haar 50ste vestiging! De gloednieuwe locatie betreft een bezorgrestaurant op het Dukaatplein in Lelystad. Het straatbeeld van Lelystad wordt daarmee verrijkt met de herkenbare koeriers, getypeerd door de vrolijke ...

10 november 2017
Subway nieuwe partner van EG Group in Nederland en België

EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van tankstations in Europa, is een brand partnership aangegaan met Subway Restaurants in de Benelux. De eerste 2 vestigingen in het Texaco tankstation netwerk, in Heemskerk en in Tilburg Oost, zijn inmiddels een feit. Het zijn teve ...

17 oktober 2017 Achtergronden
Zichtlocatie levert horecazaak forse omzetgroei op

Door het verhuizen van de reeds bestaande vestiging naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied, heeft bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen in het eerste half jaar een omzetgroei van 40 procent weten te bereiken. De verhuizing van een bedrijventerrein naar een zichtlocatie middenin het bezor ...

12 oktober 2017
Taco Bell nu ook in Tilburg

Vandaag opent Taco Bell in Tilburg de tweede Nederlandse vestiging. Taco Bell is bekend en beroemd om de Crunchy Taco, Crunchwraps, burrito’s, quesadilla’s en andere versbereide specialiteiten met Mexicaanse invloeden. Het restaurant ligt in het centrum van Tilburg. De opening is goed ge ...

16 augustus 2017 Food Events
Pittig foodfestival in Eindhoven

De zesde editie van Dutch Chili Festival vindt plaats op zondag 10 september in het Klokgebouw Eindhoven. Dutch Chili Fest is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Er zijn verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, e ...

18 juli 2017
Eerste BRAM'S Gourmet winkel opent in Nederland

Midden in het centrum van Tilburg kan het publiek vanaf aanstaande donderdag genieten van knapperige verse frites van BRAM'S Gourmet. Naast een vertrouwde porties frites heeft BRAM'S zich gespecialiseerd in verschillende smaakvolle stoofgerechten. Het culinaire team werd hierin geadviseer ...

11 juli 2017
Deze zaak gaat broodjes per centimeter beleggen

Vind jij het ook moeilijk om een keuze te maken wat je op je broodje wilt? Harrie van de Pas uit Tilburg had ook last van deze keuzestress. Dus kwam de Tilburger met het idee om broodjes per centimeter te gaan verkopen, schrijft het Brabantsch Dagblad. De naam van de zaak wordt 'Broodje per c ...

7 juni 2017
Sterke koffieskills in derde editie Bagels & Beans Baristakampioenschappen

Dinsdag 6 juni vond de finale plaats van de derde Bagels & Beans Baristakampioenschappen. Vier getalenteerde barista’s hadden zich door de voorrondes geknokt en streden om de eerste prijs: een reis naar Panama. Eva Rosita Ykema van Bagels & ...

6 juni 2017
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo ...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon ...

30 maart 2017
Tilburg krijgt er een nieuwe lunchroom bij

Fairtrade cadeauwinkel WAAR in Tilburg krijgt een inpandige lunchroom. Op 1 april (geen grap) opent Barbara Potyka de lunchroom Eatonomy op deze locatie. Barbara zal haar taarten en lunchgerechten presenteren binnen dit concept, zo lazen wij op tilburg.com. De lunchroom wordt gevestigd op de eers ...

23 maart 2017 Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

13 februari 2017
Driessen Food neemt activiteiten vleesbedrijf Wim Pessers in Tilburg over

Driessen Food neemt per 13 februari de activiteiten en de klantenportefeuille van Wim Pessers BV in Tilburg over. Op de locatie in Tilburg zullen naast de bestaande productie ook nieuwe vleesverwerkende activiteiten worden ondergebracht. De locatie in Tilburg zal met name gebruikt gaan worden v ...

1 december 2016
Koffie & ROOM dicht, Het Smulhuys in december open

Lunchroom Koffie & ROOM bij de AaBe-fabriek is gesloten. Eigenaar Driss Afrigh heeft zijn zaak verkocht aan de 23-jarige Kelly van Rooy. De jonge onderneemster opent half december haar lunchroom Het Smulhuys. Koffie & ROOM was nog geen anderhalf jaar open. Toch moest de vorige eigenaar zi ...

24 november 2016 Food
Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg

Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg! Om die befaamde titel streden dinsdagavond 18 Tilburgse horecazaken in Café Bakker. Op de tweede plaats eindigde Gio’s Eethuis, de derde plaats was voor de winnaar van vorig jaar: Puur Mercure. De lekkerste gehaktbal van T ...

16 november 2016 Food
Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen ...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval ...

22 juli 2016
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n ...

15 juli 2016
Tilburgse lunchroom omgetoverd tot draaimolen

Lunchroom Carrousel, gelegen in hartje Tilburg, is omgetoverd tot een heuse draaimolen. De eerste draaimolen van de Tilburgse Kermis (22 juli t/m 31 juli) is al gearriveerd. Jan en Carla Willemse, eigenaar en eigenaresse van Lunchroom Carrousel, dragen met dit initiatief de Tilburgse Kermis een warm ...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar ...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha ...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a ...

19 februari 2016
Tilburg focust op beacons in horeca

De Brabantse stad Tilburg voorziet ruim honderd horecabedrijven en winkeliers in de binnenstad van beacons. Dat gebeurt op initiatief van 100% Lokaal, een specialist in lokale marketing. Gerichte marketing 100% Lokaal werkt hiervoor samen met het uit Sneek afkomstige Lightcurb, dat de beacon- ...

1 januari 2016
Sandwich Kip

Sandwich Kip van Square, Tilburg Ingrediënten (1 broodje) 4 sneden (zelfgemaakt) casino zelfgemaakte kruidenmayonaise krulsla komkommer ijsbergsla tomaat 70 gram gerookte kip uitgebakken spek prikker met een olijf naturelchips Bereiding De geroosterde sneden brood insmeren ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

12 oktober 2015
Nieuwe lunchroom/winkel annex bakkerij

Niet alleen een lunchroom, maar ook een cadeauwinkel en biologische bakker. 'Blending' in optima forma. Iets waar de lunchroombranche in uitblinkt. In Tilburg opent de duurzame keten WAAR in oktober een flinke winkel. Duurzaam De werknemers zijn personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ...

2 september 2015
Weinig animo voor rookvrij terras bij politiek

Vorige maand verscheen het bericht dat steeds meer terrassen gedeeltelijk rookvrij zijn, zoals het Tilburgse café Anvers. Volgens de eigenaar van dit café vindt driekwart van zijn gasten dat wenselijk. Weinig animo Toch is er onder politieke partijen nog weinig animo om het rookverbod in de ...

6 augustus 2015
Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terrassen

Het Longfonds merkt op dat steeds meer horecazaken de laatste tijd gedeeltelijk overgaan op rookvrije terrassen. Een woordvoerder van het fonds zegt tegen nu.nl dat steeds meer zaken rookvrije zones instellen omdat klanten daar om vragen. Bewustwording groeit snel De eigenaar van het Tilburgse ...

20 juli 2015
Osteria Vicini is een prachtige huiskamer

Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor ge ...

10 juli 2015
Eten in een jukebox op de kermis

Een reusachtige jukebox verrijst in Tilburg tijdens de beroemde Tilburgse kermis. Tegen de gevel van restaurant Ibiza, middenin het kermisgeweld gelegen, staat tijdelijk een gigantische Amerikaanse muziekautomaat. Elke kermisdag kan het publiek op een aantal vaste tijden aanschuiven voor een diner ...

30 juni 2015

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best ervaren. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras volgens het café een uniek panorama op de Maas en d ...

30 juni 2015
Nieuwe biergarten in Rotterdam

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De form ...

5 juni 2015
Brand in Tilburgse lunchroom

In lunchroom Panache in Tilburg heeft donderdagavond een brand gewoed. Om tien uur 's avonds kwam een melding bij de brandweer binnen, en bij aankomst bleek er inderdaad brand te zijn. Geen gasten binnen Met een slaghamer werd de toegangsdeur geforceerd, waarna het sein brand meester al snel g ...

13 maart 2015
Tilburg is een Vapiano rijker

Aan het Tilburgse Piusplein opende restaurant Vapiano gisteren de deuren. De Italiaanse restaurantketen is gevestigd op de begane grond van het Piusplaza-complex. In Nederland zijn er zes vestigingen van de keten; twee in Amsterdam, twee in Rotterdam, één in Den Haag en nu dus ook één in Tilbu ...

9 februari 2015
Dieven slaan toe in restaurant Guus Meeuwis

Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in Restaurant Gustaaf in Tilburg. Dit is het restaurant van zanger Guus Meeuwis. De onverlaten beklommen het dak en wisten de tralies voor een raam door te knippen. Ze wisten zich daarna een weg te verschaffen het restaurant in. Mengpaneel Ze waren echte ...

12 januari 2015
150.000 euro opgehaald in 8 uur

Jan van Riel, eigenaar van familiebedrijf Bakkerij Van Riel, lanceert in mei 2015 een nieuwe formule van zijn broodbakkerij met ‘open winkel formule’ en lunchroom in Tilburg: Bikken & Bakken. Om de nieuwe onderneming mede te financieren, haalde hij afgelopen vrijdag 9 januari via Collin Crowdf ...

15 december 2014
Restaurant Bord'O alweer overgenomen

Na zo'n twee maanden is de exploitatie van het Oisterwijkse restaurant Bord'O overgenomen door Monique Rombouts en Jerry van der Pluijm. Zij werkten eerder voor restaurant De Molen in Kaatsheuvel. Het faillissement van Bord'O BV is vorige week uitgesproken. Het restaurant is gewoon open, aangezien ...

29 november 2014
Chef van ongeopend restaurant wint prijs

Op vrijdag 5 december opent in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het gloednieuwe restaurant Monarh. Een week voor de opening van het gloednieuwe restaurant wint Paul Kappé van Monarh al de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De jury onder leid ...

13 augustus 2014
'Overdagbar' Fahrenheit in Tilburg opent deuren

Gisteren stonden de eerste gasten op de stoep bij 'overdagbar' Fahrenheit in het Brabantse Tilburg. In de bar kunnen gasten genieten van koffie en onder meer panini's. Fahrenheit is gevestigd aan de Tuinstraat tegenover 'Bij Maud'. De eigenaren zijn Michiel Vonken en Debby de Beer. Christel ...

30 juli 2014
Tilburg krijgt Van der Valk Hotel

Aan de Kempenbaan in Tilburg mag hotelconcern Van der Valk toch een hotel bouwen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Een groep horeca-exploitanten, probeerde de bouw tegen te houden, waaronder Motel Van der Valk in Gilze-Rijen. Leegstaande kamers De ondernemers zijn van mening ...

3 juni 2014
Beste spare ribs van Nederland

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze f ...

20 mei 2014
Japanse high-tea in lunchroom

Na het Japans Worstenbroodje die Châteraisé vorige maand heeft geïntroduceerd, heeft Châteraisé nu een nieuw typisch Japans concept geïntroduceerd. De Engelse high-tea kende u al, maar nu is er ook de Japanse high-tea. De Japanse high-tea is sinds 6 mei verkrijgbaar in de winkel op het Beste ...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter ...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel ...

18 april 2014
Japans worstenbroodje op de kaart

In navolging op het inmiddels beroemde Roy Donders worstenbroodje met katenspek, introduceert Châteraisé in Tilburg het Japanse Worstenbroodje. Een worstenbroodje gemaakt van kipgehakt met een pittige Japanse smaak, in de winkel geserveerd op een stokje zoals een yakitori. Het eerste Japanse wor ...

18 december 2013
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze u ...

9 december 2013
Wie maakt de mooiste latte?

Barista Niels te Vaanhold van Hotel Restaurant De Uitkijk maakt de mooiste latte. Hij won de finale van de Barista Battle die onlangs werd gehouden in het Douwe Egberts Experience Center in Utrecht. De finalisten konden een foto van hun latte uploaden via de website demooistelatte.nl. De jury ...

24 oktober 2013
FNV zorgt voor woede met 'Braboneger'

Met de huidige Zwarte Pieten discussie is discriminatie een gevoelig punt in Nederland. FNV Horeca heeft zich dan ook de woede op de hals gehaald met hun landelijke campagne met de zogenaamde ‘Braboneger’. Met deze campagne wil de vakbond jongeren in de horeca betrekken bij cao-onderhandeling ...

25 september 2013
Finalisten Fastservice verkiezing bekend

De finalisten voor de verkiezing Fastservice Kanjer en Beste Praktijkbegeleider Fastservice zijn bekend gemaakt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door SVO vakopleiding food in samenwerking met Stichting Vrienden Fastservice. Zij willen op deze manier het belang van goede praktijkbegeleiders on ...

19 juli 2013
Bonheur knipoogt naar Tilburge kermis

De geur van suikerspinnen, uitzicht op het reuzenrad en culinair dineren op hoog niveau. Voor de tweede keer organiseert horecagroep Bonheur, tijdens de Tilburgse kermis, een pop-up restaurant. Het restaurant heeft de naam HOOGGAATIE eten & drinken. Tilburgse lekkernijen Op de hoogste etage ...

7 mei 2013
All you can 'friet' in Tilburg

Bart Dusee, eigenaar van cafetaria Friet&Zo in Tilburg, heeft een nieuwe formule op de markt gebracht. Bij zijn snackbar kan men voor 7,50 euro onbeperkt eten. Het 'all you can eat-idee' in de vorm van friet. Ook snacks behoren tot het concept. De rekening De ondernemer richt zich met zijn co ...

13 december 2012
53ste vestiging voor Bagels & Beans

Op de bijzondere datum 12-12-'12 vond de opening plaats van de nieuwste Bagels & Beans. In Tilburg ontving franchisenemer Antonio Meijer zijn eerste gasten in een rijksmonument aan de Oude Markt. Uitzicht op open keuken De 53ste vestiging van Bagels & Beans is een feit. Het ruime pand met een s ...

2 mei 2012
Koekfabrikant haalt bedrag op voor KiKa

Het bedrijf Hoppe Group producent van o.a. koek, koekjes, banket, cakes en zoutjes, heeft zich twaalf maanden ingezet voor Stichting KiKa. Resultaat: een cheque ter waarde van 14.356 euro. Guinness wereldrecord Het bedrijf organiseerde diverse activiteiten zoals het rennen van de KiKa run in Ro ...

9 februari 2012
Bakkerij 't Stoepje steunt Utrecht

Bakkerij ’t Stoepje steunt Utrecht in de strijd om de ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ te worden. De marktkramen gaan een speciale Utrecht 2018 koek verkopen, meldt de bakkerij. In 2018 zijn Nederland en Malta aan de beurt om de culturele hoofdstad van Europa te worden. Utrecht als cultu ...

16 januari 2012
Interview: Martin Maarschalkerweerd

Hij begon als bakker, werd daarna eigenaar van lunchroom Martin’s Broodega en vorig jaar april begon Martin Maarschalkerweerd aan iets heel anders. Het resultaat? De moderne zaak Square, in het centrum van de Brabantse stad Tilburg. Naast de lunchkaart een loungekaart en een breed scala aan 'liquo ...

29 oktober 2011
Cas Spijkers overleden

Topkok en een van de grondleggers van de Nederlandse gastronomie Cas Spijkers is zaterdagochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Spijkers was al enige tijd ziek. Hij leed aan slokdarmkanker. Grote bekendheid Cas Spijkers wordt gezien als een van grootste koks van Nederland. Bij het grote pu ...

28 september 2011
KFC's weer open

Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een akkoord gesloten met de curatoren van voormalig franchisenemer KBS. Zeven vestigingen van KBS die eerder hun deuren moesten sluiten, zullen snel weer worden geopend voor de klanten. Conflict met franchisenemer Enkele weken geleden ontstond er een confli ...

26 april 2011
Wie wordt de UWV HorecaHeld?

Via de website www.horecahelden.nl kan er vanaf vandaag tot en met woensdag 4 mei gestemd worden op de genomineerden voor de titel UWV HorecaHeld. De genomineerden zijn Joyce Knubben van Brasserie Friends in Bunde en Maurice van der Sluijs van McDonalds Piusplein in Tilburg. De winnaar wordt 6 mei b ...

26 april 2011
Lunch- en dinercafé NUL73 opent deuren

Op vrijdag 29 april opent een nieuwe horecagelegenheid haar deuren in 's Hertogenbosch. NUL73 is een nieuw en eigenwijs lunch- en dinercafé waar gasten de hele dag terecht kunnen voor koffie, verse sappen en soepen, en een verrassende lunch-, diner-, en borrelkaart. NUL73 richt zich op een doelgroe ...

10 september 2010
Lunchroom op stelten

Een 44-jarige Tilburger heeft woensdag in een lunchroom op de Westermarkt voor een kort moment van paniek gezorgd. De klant ging rond 14.30 uur door het lint na een ontvangen telefoongesprek. Daarop pakte hij de de kassa en gooide deze kapot op de grond. Scherven brengen geluk? Ook het servies ...

6 augustus 2010
Lunchroom ontruimd in Tilburg

Lunchroom Le Petit Méchant, in het gebouw van de Albert Heijn XL, is vrijdagochtend ontruimd. Een langlopend conflict over geld tussen de huurder en de eigenaar heeft tot de sluiting geleid. Op vrijdagochtend rond elf uur is het pand leeggehaald door een deurwaarder. Vaste klanten en personeel keke ...

7 december 2009
Freshweb.nl opent voor 2010 twee nieuwe vestigingen

De online versleverancier Freshweb.nl opent voor het einde van dit jaar nog twee nieuwe vestigingen in Maastricht en Tilburg. “Ons streven om in 2010 een volledige landelijke dekking te realiseren, komt hiermee weer een stapje dichterbij”, aldus Jasper van Roon, directeur Freshweb.nl. “Mede do ...

4 september 2009
Meest gastvrije stad van ons land

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: