Wayback Burgers opent eerste bezorgvestiging in Tilburg in april 2021

24 maart 2021 | Redactie

In oktober communiceerde Wayback Burgers omtrent de ontwikkeling van een nieuw concept binnen hun formule; Wayback Burgers Delivery. Inmiddels zijn er 5 maanden verstreken en gaat medio april 2021 de eerste vestiging van dit concept open in Tilburg. Dit is tevens de eerste bezorgvestiging wereldwijd.

“In oktober 2020 zijn wij de zoektocht naar een geschikte locatie gestart”, vertelt Daniëlle Leeman, Chief Commercial Officer bij Wayback Burgers Nederland. Leeman vervolgt: “Wij zochten naar een locatie in de omgeving van Breda om zowel de vestiging in Breda als de nieuwe vestiging eenvoudig aan te kunnen sturen. Na diverse opties bekeken te hebben kwamen we al snel uit bij een pand in Tilburg, gelegen aan de Schouwburgring. Na een gedegen onderhandeling hebben we spoedig het huurvoorstel ondertekend en konden we het restaurant digitaal gaan vormgeven en daarmee het financierings- en bouwtraject starten.” 

Opleverdatum bekend

Inmiddels is de bouw sinds 14 maart 2021 in volle gang. De geplande opleverdatum staat op 16 april 2021. “Door de hoge mate van standaardisatie is de bouw te realiseren in nog geen 5 weken”, vertelt Stefan Boers, Chief Executive Officer bij Wayback Burgers Nederland. “Naast de start van de bouw zijn we ook begonnen met het vormen en trainen van het team voor Tilburg. De assistent restaurant manager van Breda, Bobbi van Bruggen, wordt restaurant manager in Tilburg en draagt zorg voor de operationele uitvoering van de nieuwe vestiging”, vervolgt Boers. Momenteel is het team voor Tilburg zo goed als compleet; er wordt nog gezocht naar bezorgers die Tilburg gaan voorzien van (vega)burgers, chicken tenders, loaded fries en hand spun milkshakes.

Leeman: “Wij kijken enorm uit naar de opening van Tilburg maar we zijn ook al druk in de voorbereiding voor de opening van nog twee nieuwe delivery vestigingen. Deze zullen naar verwachting begin juli, of zoveel eerder als mogelijk, openen. Ook hopen we dit jaar nog één of twee full service restaurants, zoals in Breda, te openen.”

Over Wayback Burgers

Wayback Burgers is in 1991 opgericht en na succesvolle groei in Amerika is het merk sinds 2009 een internationale franchiseformule geworden. Het resultaat is een consistente groei van het franchisesysteem, zelfs in de economische crisis tussen 2008 en 2015. Ook nu tijdens de invloed van COVID-19 groeit het aantal nieuwe restaurants van en interesse in Wayback Burgers. Inmiddels heeft Wayback Burgers 185+ locaties geopend in 38 landen en zijn er nog 500 in ontwikkeling.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: