U heeft gezocht op : IKEA

21 oktober 2020 Wet- en regelgeving
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

9 maart 2020 Achtergronden
Nationale Week Zonder Vlees nog nooit zo succesvol

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. De Nationale Week Zonder Vlees kan rekenen op steeds meer animo. Vele Nederlanders, supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten hebben zic ...

23 oktober 2019 Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel ...

4 oktober 2019 Achtergronden
Forse stijging deelnemers ‘Eet Geen Dierendag’

De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier serveren vandaag tweeduizend bedrijfsrestaurants door het hele land vegetarische lunchgerechten. “Het draagvlak groeit heel snel. Geweldig dat zo ...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte ...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

7 juli 2017
Sushipoint en Bagels & Beans zijn best gewaardeerde Out of Home Formule

Uit het GfK Formule Rapport 2017 blijkt dat SushiPoint, Bagels & Beans, AH to go en ISS Catering de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. Deze formules worden elk in hun eigen segment Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work als beste gewaardeerd door hun eigen gasten. In t ...

20 juni 2017 Food
IKEA gaat strijd aan tegen voedselverspilling

De Zweeds woongigant IKEA wil de de komendje drie jaar de voedselverspilling in zijn restaurants fors terugdringen. In vierhonderd restaurants van IKEA wordt er nu nog dagelijks bijna 300 kilo aan voedsel weggegooid. Het meubelconcern is daarom in december al gestart met een proef in 84 filialen ...

28 juni 2016 Achtergronden
IKEA-restaurants hebben geen winstoogmerk. Hoe kan dat?

Het restaurant van IKEA Groningen werd in april geopend en is het eerste in Nederland in de nieuwe opzet. IKEA omschrijft het als ‘een grote showroom’ en het restaurant biedt plaats aan 550 personen. Blurring in optima forma, zo kun je het restaurant goed omschrijven. Maar is de F&B- ...

24 juni 2016
Vernieuwd restaurant IKEA heropend in Amersfoort

Vanmorgen om negen uur werd de feestelijke opening van het vernieuwde IKEA-restaurant in Amersfoort verricht door de speciale gasten Gert & Greetje. Dit echtpaar van 80+ komt al 10 jaar elke dag bij IKEA Amersfoort om het restaurant te bezoeken. Het echtpaar werd naar de IKEA gebracht met een li ...

8 oktober 2015
Ketens scoren slecht op duurzaamheid

Uit onderzoek van Rank a Brand een vergelijksite voor duurzame merken, blijkt dat veel restaurantketens in Nederland nauwelijks bezig zijn met duurzaamheid Slechts twee ketens scoren een voldoende. Ikea en La Place Ikea Restaurant en "La Place":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=la+place&x=zoeke ...

1 september 2015
IKEA zoekt topchef voor nieuw gerecht

Woonwarenhuis IKEA geeft vandaag het startschot voor de Food Challenge. Iedereen die van koken houdt wordt uitgedaagd om een nieuw gerecht met een Zweeds tintje te creëren. De inzendingen kunnen via Instagram onder de hashtag #IKEAfoodchallenge gedeeld worden. Prijzen Samen met chefkok Robert ...

26 juni 2015
Bagels & Beans heeft beste formule

Keten Bagels & Beans ontving gisteren opnieuw de GfK Out of Home Award in de categorie shopperhoreca. Ruim 8.000 consumentenbeoordelingen wezen Bagels & Beans aan als ideale gelegenheid voor een ontspannen en smaakvolle beleving. Hiermee liet de keten mede-genomineerde Ikea en Doppio Espresso acht ...

24 juni 2015
Fris wordt minder zoet

Eerder kondigde IKEA al aan de frisdranken uit de winkels te verwijderen. Nu wordt bekend dat frisdranken minder calorierijk zullen worden. De drankjes worden minder ongezond, aangezien de hoeveelheid suiker zal worden verminderd. Minister Schippers De vereniging ‘Frisdranken, Waters, Sappen ...

11 december 2013
De lunchroomtrends voor 2014

Het jaar 2013 wordt bijna afgesloten en daarmee wordt ook het startsein gegeven voor de trendwatchers om met hun toplijstjes te komen. Waar kunnen lunchroomondernemers in 2014 niet omheen? De trends die we gaan terugzien in de lunchroombranche zetten we voor u op een rij. Bijvoorbeeld: zegt ‘bu ...

6 mei 2013
De stressboog van luchtvaartreizigers

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers in de horeca die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De redactie vr ...

26 februari 2013
IKEA stopt met Zweedse gehaktballen

IKEA stopt per direct met de verkoop van haar beroemde Zweedse gehaktballen. De Tsjechische autoriteiten hebben paardenvlees gevonden in de KÖTTBULLAR ballen. Serieus IKEA zegt het onderzoek en de resultaten van de Tsjechische autoriteiten serieus te nemen. De gehaktballen verdwijnen uit de re ...

12 februari 2013
Beste 'prikkie-ontbijt' bij Bakker Bart

Het ontbijt van Bakker Bart is door Kassa van de Vara als beste getest. Het programma onderwierp een aantal 'ontbijten voor een prikkie' aan een test en ging met Pierre Wind op pad. Waar ontbijten? Kassa ging met de televisiekok in totaal negen keer ontbijten. Het ontbijt van McDonald's, HEMA, I ...

22 december 2011
Kalkoenstuntende IKEA zet kwaad bloed

De Belgische horecabonden Horeca Vlaanderen en Horeca Wallonië willen samen met de Boerenbond naar de rechter stappen om meubelketen IKEA aan te klagen wegens oneerlijke concurrentie. De bonden zijn niet te spreken over de stuntacties die de meubelgigant organiseert in diens restaurants. De organ ...

23 september 2011
Lagere besteding bedrijfsrestaurants

Bedrijfsrestaurants hebben te kampen met lagere bestedingen. Dat blijkt uit de Beleidsmonitor 2012 van FoodService Instituut Nederland. Uit de cijfers blijkt dat zowel de bezoekfrequentie als de besteding daalt. Goedkopere alternatieven De consument zoekt goedkopere alternatieven voor de food ...

20 september 2011
Horecagast zoekt goedkope alternatieven

De bestedingen in de Nederlandse foodservicemarkt blijven door de economisch crisis stevig onder druk staan en dat voelen vooral de klassieke horeca en de bedrijfscatering. Dat concludeert FoodService Instituut Nederland (FSIN) in de Beleidsmonitor 2012, die onlangs is verschenen. Gasten gaan ...

16 maart 2010
Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag

In de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze is iedereen druk aan het opbouwen. Chef-kok van Unilever Foodsolutions Pascal van Loon excuseert zich, hij moet nog 'flink wat mise en place doen'. Hij haast zich niet voor niks. De bezoekers van De Nationale Lunchroomdag hebben er zin in: om half elf zij ...

20 februari 2010
Studio DE brengt koffie met gevoel

Op De Nationale Lunchroomdag draait het bij Studio DE allemaal om beleving. De barista van Studio DE gaat laten zien hoe je met drie handelingen van een gewone koffie iets speciaals kunt maken. "We gaan koffie met gevoel brengen", volgens barista Mikeal Ekman van Studio DE. "Buiten onze traditionele ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: