Forse stijging deelnemers ‘Eet Geen Dierendag’

4 oktober 2019 | Thijs Jacobs

De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier serveren vandaag tweeduizend bedrijfsrestaurants door het hele land vegetarische lunchgerechten. “Het draagvlak groeit heel snel. Geweldig dat zoveel mensen zich op 4 oktober inzetten voor de dieren,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. 

Het is de negende keer dat Wakker Dier ‘Eet Geen Dierendag’ organiseert. Tijdens de eerste editie in 2011 sloten zes cateraars zich aan en telde het evenement nog geen 25 duizend deelnemers. Dit jaar zijn dat negentien cateraars, tweeduizend organisaties en 500 duizend werknemers. Onder andere AkzoNobel, bol.com, Eneco, IKEA, KLM, KPN en RAI Amsterdam doen mee. “Zeker gezien de groeiende vleesconsumptie is het goed om te zien dat deze bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen,” zegt Anne Hilhorst.

Rol cateraars

Het succes onder bedrijven is mede te danken aan de deelnemende cateraars. Zij promoten ‘Eet Geen Dierendag’ dit jaar bij meer bedrijfsrestaurants dan voorheen. Hilhorst: “Voor bedrijven is minder vlees serveren een goede manier om te laten zien dat ze waarde hechten aan dierenwelzijn, milieu en gezondheid.” 

500 duizend dieren per dag

We eten in Nederland per dag ruim 500 duizend dieren, die vaak hun hele leven doorbrengen in een wereld van staal en beton. Minder vlees eten leidt uiteindelijk tot minder dieren in de veehouderij. Voor de overige dieren komt dan meer ruimte vrij, die kan worden gebruikt om hen een beter leven te geven. 

Eet Geen Dierendag

Met de bewustwordingscampagne ‘Eet Geen Dierendag’ wil Wakker Dier Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees. ‘Eet Geen Dierendag’ wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: