Forse stijging deelnemers ‘Eet Geen Dierendag’

4 oktober 2019 | Thijs Jacobs

De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier serveren vandaag tweeduizend bedrijfsrestaurants door het hele land vegetarische lunchgerechten. “Het draagvlak groeit heel snel. Geweldig dat zoveel mensen zich op 4 oktober inzetten voor de dieren,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. 

Het is de negende keer dat Wakker Dier ‘Eet Geen Dierendag’ organiseert. Tijdens de eerste editie in 2011 sloten zes cateraars zich aan en telde het evenement nog geen 25 duizend deelnemers. Dit jaar zijn dat negentien cateraars, tweeduizend organisaties en 500 duizend werknemers. Onder andere AkzoNobel, bol.com, Eneco, IKEA, KLM, KPN en RAI Amsterdam doen mee. “Zeker gezien de groeiende vleesconsumptie is het goed om te zien dat deze bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen,” zegt Anne Hilhorst.

Rol cateraars

Het succes onder bedrijven is mede te danken aan de deelnemende cateraars. Zij promoten ‘Eet Geen Dierendag’ dit jaar bij meer bedrijfsrestaurants dan voorheen. Hilhorst: “Voor bedrijven is minder vlees serveren een goede manier om te laten zien dat ze waarde hechten aan dierenwelzijn, milieu en gezondheid.” 

500 duizend dieren per dag

We eten in Nederland per dag ruim 500 duizend dieren, die vaak hun hele leven doorbrengen in een wereld van staal en beton. Minder vlees eten leidt uiteindelijk tot minder dieren in de veehouderij. Voor de overige dieren komt dan meer ruimte vrij, die kan worden gebruikt om hen een beter leven te geven. 

Eet Geen Dierendag

Met de bewustwordingscampagne ‘Eet Geen Dierendag’ wil Wakker Dier Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees. ‘Eet Geen Dierendag’ wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: