Zet Ethiopië eens op de kaart!

23 februari 2015 |
Zet Ethiopi√ę eens op de kaart!<

Duitsland is helemaal in. Dat je in Duitsland goed worst kunt eten, weet ook bijna iedereen. Een groter contrast dan met Ethiopi√ę
is welhaast niet denkbaar. Ethiopi√ę is een land dat bij menig Nederlander niet direct een culinair belletje doet rinkelen. Ze zullen daar toch geen worst eten? Of wel? Wat eten ze daar eigenlijk?

Ethiopi√ę aan de Maas
In Rotterdam is in januari een prachtig Ethiopisch restaurant geopend, Gojo. Niet zo’n heel klein obscuur tentje, maar een mooi ruimtelijk restaurant op het Westelijk Handelsterrein. Dit onderstreept de opkomst van de Ethiopische eetcultuur en onze toenemende interesse in alles dat uitheems is.



Injera
Op de kaart vind je de injera (een zuurdesempannenkoek) waarmee je de diverse gerechtjes kunt eten. Eten doe je dus met de handen via de injera. Verder vind je een keur aan groentegerechten, rund-, kip-, lams- en kipgerechten op de Ethiopische kaart. De enigszins zure smaak van de pannenkoek gaat uitstekend samen met deze kruidige gerechtjes. De Ethiopische keuken is een smaakvolle aanrader!

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: