Zet Ethiopië eens op de kaart!

23 februari 2015 |
Zet Ethiopiƫ eens op de kaart!<

Duitsland is helemaal in. Dat je in Duitsland goed worst kunt eten, weet ook bijna iedereen. Een groter contrast dan met Ethiopiƫ
is welhaast niet denkbaar. Ethiopiƫ is een land dat bij menig Nederlander niet direct een culinair belletje doet rinkelen. Ze zullen daar toch geen worst eten? Of wel? Wat eten ze daar eigenlijk?

Ethiopiƫ aan de Maas
In Rotterdam is in januari een prachtig Ethiopisch restaurant geopend, Gojo. Niet zoā€™n heel klein obscuur tentje, maar een mooi ruimtelijk restaurant op het Westelijk Handelsterrein. Dit onderstreept de opkomst van de Ethiopische eetcultuur en onze toenemende interesse in alles dat uitheems is.



Injera
Op de kaart vind je de injera (een zuurdesempannenkoek) waarmee je de diverse gerechtjes kunt eten. Eten doe je dus met de handen via de injera. Verder vind je een keur aan groentegerechten, rund-, kip-, lams- en kipgerechten op de Ethiopische kaart. De enigszins zure smaak van de pannenkoek gaat uitstekend samen met deze kruidige gerechtjes. De Ethiopische keuken is een smaakvolle aanrader!

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: