Wie wordt de beste barista?

11 november 2015 |
Wie wordt de beste barista?

Merijn Gijsbers, Wendelien Verver, Esther Maasdam, Lex Wenneker (die zijn titel kan prolongeren), Jesper van Stek en Vincent Zwaan strijden
in de finale op The Amsterdam Coffee Festival, van 18 t/m
20 maart in de Westergasfabriek om te bepalen wie zich de beste barista van Nederland mag noemen. De winnaar vertegenwoordigt Nederland vervolgens op het
wereldkampioenschap, waar meer dan vijftig landen aan deelnemen.

Finalisten 2016

Merijn Gijsbers
Baristatrainer bij het Koffiegenootschap en sales/barista bij Alpro for Professionals. Merijn vond zijn passie voor espresso in Italië en is een echte gastheer. Zijn
doel is om specialty coffee toegankelijk te maken voor iedereen en weet te overtuigen.

Wendelien Verver
Barista en baristatrainer bij Single Estate Coffee. Wendelien slurpt al jaren koffiekennis op en is klaar om te laten zien waar ze voor staat.

Esther Maasdam
Zelfstandig internationaal event barista. Esther is de viervoudig Latte Art kampioen.

Lex Wenneker
Baristatrainer bij Espresso Service West. Lex is de baristakampioen van 2015 en verdedigt zijn titel. Hij is nog lang niet klaar met dit kampioenschap en combineert een stoere performance met zeer verfijnde smaken.

Jesper van Stek
Barista bij Doppio Espresso VU Amsterdam. Jesper staat met beide benen op de vloer, achter de espressomachine. In zijn vrije tijd zoekt hij andere barista’s op en leert hij nieuwe technieken en koffie kennen.

Vincent Zwaan
Head Barista bij Bocca Coffee Amsterdam. Vincent houdt van een strakke workflow, zonder zijn charme te verliezen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: