Wie wordt de beste barista?

11 november 2015 |
Wie wordt de beste barista?<

Merijn Gijsbers, Wendelien Verver, Esther Maasdam, Lex Wenneker (die zijn titel kan prolongeren), Jesper van Stek en Vincent Zwaan strijden
in de finale op The Amsterdam Coffee Festival, van 18 t/m
20 maart in de Westergasfabriek om te bepalen wie zich de beste barista van Nederland mag noemen. De winnaar vertegenwoordigt Nederland vervolgens op het
wereldkampioenschap, waar meer dan vijftig landen aan deelnemen.

Finalisten 2016

Merijn Gijsbers
Baristatrainer bij het Koffiegenootschap en sales/barista bij Alpro for Professionals. Merijn vond zijn passie voor espresso in Italië en is een echte gastheer. Zijn
doel is om specialty coffee toegankelijk te maken voor iedereen en weet te overtuigen.

Wendelien Verver
Barista en baristatrainer bij Single Estate Coffee. Wendelien slurpt al jaren koffiekennis op en is klaar om te laten zien waar ze voor staat.

Esther Maasdam
Zelfstandig internationaal event barista. Esther is de viervoudig Latte Art kampioen.

Lex Wenneker
Baristatrainer bij Espresso Service West. Lex is de baristakampioen van 2015 en verdedigt zijn titel. Hij is nog lang niet klaar met dit kampioenschap en combineert een stoere performance met zeer verfijnde smaken.

Jesper van Stek
Barista bij Doppio Espresso VU Amsterdam. Jesper staat met beide benen op de vloer, achter de espressomachine. In zijn vrije tijd zoekt hij andere barista’s op en leert hij nieuwe technieken en koffie kennen.

Vincent Zwaan
Head Barista bij Bocca Coffee Amsterdam. Vincent houdt van een strakke workflow, zonder zijn charme te verliezen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: