Vegetarische burgers zijn een hit

7 december 2015 |
Vegetarische burgers zijn een hit<

Op 15 oktober lanceerde Bagels & Beans de No-Meat Bagel Burgers, een tijdelijke actie met vier verrassende vegetarische burgers. Niet alleen koeien
bleken enthousiast; heel Nederland zette er massaal de tanden in. Daarom wordt de actie nu verlengd tot eind januari 2016.

Burger van zeewier?
Een burger van champignons, daar kun je je nog wel wat bij voorstellen. Of een burger van chili sin carne (chili zonder vlees). Maar een burger van zeewier of van tomaten? Toch werkt het wonderwel. Dat blijkt wel uit het succes van de No-Meat Bagel Burgers. "Oorspronkelijk zou de actie twee maanden duren: van 15 oktober tot 15 december", legt Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, uit. "Maar er is zo veel vraag naar dat we de actie hebben verlengd tot eind januari."

Vleesvrije alternatieven
Kan Ronald het succes verklaren? Ronald: "Vlees is de laatste tijd slecht in het nieuws geweest. Het Voedingscentrum heeft ook de voorschriften aangepast en raadt aan om minder vlees te eten. Dat speelt denk ik wel een rol. Maar ook los daarvan merken we dat steeds meer mensen op zoek gaan naar vleesvrije alternatieven. Je ziet bijvoorbeeld dat niet-vegetariërs vaker vegetarische gerechten bestellen. Met onze bagel burgers spelen we in op die behoefte."

Vegetarisch en vegan
De burgers bevatten geen vlees, twee ervan zijn veganistisch: The Dutch Weed Burger en de Chili Burger. Ronald: "Wij vinden dat iedereen de afweging om wel of geen vlees te eten zelf moet maken. Daarom serveren we ook biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. Het gaat ons erom dat we lekkere vegetarische gerechten aanbieden, zodat iedereen, vegetariër of niet, wat te kiezen heeft."

The Dutch Weed Burger, de Chili Burger, de Paddo Burger en de &Tomeato Burger zijn ontwikkeld in samenwerking met The Dutch Weed Burger, Just like your mom, Koolen1981 en &samhoud food. De No-Meat Bagel Burgers zijn tot eind januari 2016 verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans-vestigingen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: