Vegetarische burgers zijn een hit

7 december 2015 |
Vegetarische burgers zijn een hit<

Op 15 oktober lanceerde Bagels & Beans de No-Meat Bagel Burgers, een tijdelijke actie met vier verrassende vegetarische burgers. Niet alleen koeien
bleken enthousiast; heel Nederland zette er massaal de tanden in. Daarom wordt de actie nu verlengd tot eind januari 2016.

Burger van zeewier?
Een burger van champignons, daar kun je je nog wel wat bij voorstellen. Of een burger van chili sin carne (chili zonder vlees). Maar een burger van zeewier of van tomaten? Toch werkt het wonderwel. Dat blijkt wel uit het succes van de No-Meat Bagel Burgers. "Oorspronkelijk zou de actie twee maanden duren: van 15 oktober tot 15 december", legt Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, uit. "Maar er is zo veel vraag naar dat we de actie hebben verlengd tot eind januari."

Vleesvrije alternatieven
Kan Ronald het succes verklaren? Ronald: "Vlees is de laatste tijd slecht in het nieuws geweest. Het Voedingscentrum heeft ook de voorschriften aangepast en raadt aan om minder vlees te eten. Dat speelt denk ik wel een rol. Maar ook los daarvan merken we dat steeds meer mensen op zoek gaan naar vleesvrije alternatieven. Je ziet bijvoorbeeld dat niet-vegetariërs vaker vegetarische gerechten bestellen. Met onze bagel burgers spelen we in op die behoefte."

Vegetarisch en vegan
De burgers bevatten geen vlees, twee ervan zijn veganistisch: The Dutch Weed Burger en de Chili Burger. Ronald: "Wij vinden dat iedereen de afweging om wel of geen vlees te eten zelf moet maken. Daarom serveren we ook biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. Het gaat ons erom dat we lekkere vegetarische gerechten aanbieden, zodat iedereen, vegetariër of niet, wat te kiezen heeft."

The Dutch Weed Burger, de Chili Burger, de Paddo Burger en de &Tomeato Burger zijn ontwikkeld in samenwerking met The Dutch Weed Burger, Just like your mom, Koolen1981 en &samhoud food. De No-Meat Bagel Burgers zijn tot eind januari 2016 verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans-vestigingen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: