Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

6 februari 2019 | David Bakker

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens afgehaald of bezorgd worden.

Toen Vegabond in 2014 haar deuren opende was zij de allereerste plantaardige eetwinkel in Nederland. Al is het vandaag de dag nog maar moeilijk voor te stellen, ‘vegan zijn’ was
destijds niet hip en menigeen stond sceptisch tegenover volledig ‘plant-based’ eten.
Inmiddels is dit drastisch veranderd en hebben er bij Vegabond zelf ook enkele mooie
ontwikkelingen plaatsgevonden. De vestiging aan de Leliegracht vormt nog altijd het hart van Babet Zevenbergen’s ‘plant-based paradise’, maar ondertussen is Vegabond uitgebreid naar een eigen productiekeuken én nu dus ook een tweede vestiging aan de De Clercqstraat in Amsterdam.

Vegabond heeft zich vanaf dag één gefocust op het bieden van een volledige vegan-friendly winkelervaring. In gebruikelijke winkels is het voor de consument noodzakelijk etiketten te controleren om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten ‘safe’ zijn. Het unieke aan Vegabond is dat het assortiment puur bestaat uit 100% plantaardige producten. Klanten kunnen hierdoor op een ontspannen en efficiënte manier hun dagelijkse boodschappen doen.

Vegabond Leliegracht staat bekend als een hotspot voor vegan en non-vegan toeristen. Bij de uitbreiding van Vegabond zocht het team naar een manier waarop er iets extra’s toegevoegd kon worden aan het bestaande, succesvolle concept. Door het aanbieden van een meer uitgebreide take-away counter en een bezorgservice richt de nieuwe winkel zich meer specifiek op buurtbewoners die willen genieten van heerlijke, verse ‘plant-based’ gerechten. Liever buitenshuis genieten van een Vegabond maaltijd? Gasten zijn van harte welkom in het gezellige eetgedeelte aan de De Clercqstraat. Ook aan zakelijke klanten is gedacht, zij kunnen gebruik maken van de uitgebreide cateringopties en op kantoor genieten van al het lekkers dat Vegabond te bieden heeft.

De Vegabond keuken heeft alles op alles gezet om mooie gerechten te creëren die doen
snakken naar meer. Verschillende van deze nieuwe gerechten zijn inmiddels uitgebreid
geproefd en beoordeeld in de vestiging aan de Leliegracht, en de reacties waren lovend.
Gasten kunnen straks aan de De Clercqstraat een bord of box vullen met hun eigen gekozen selectie van kleine gerechtjes. Het aanbod zal gedurende het jaar geregeld veranderen, enkele voorbeelden van wat men kan verwachten zijn Koreaanse BBQ-burgers, ‘cole-slaw’ met geroosterde ananas, geroosterde flespompoen met Thaise kruiden en tahini-drizzled zoete aardappel stammetjes. Daarnaast biedt de gebaksvitrine een wisselende selectie van verrukkelijke brownies, cinnamon rolls, vegan cheesecakes, vers gebakken koekjes en uiteraard onze bekende ‘raw cakes’.

“De ‘plant-based’ levensstijl is haar kinderschoenen inmiddels ontgroeid en dit geldt ook voor Vegabond. De visuele presentatie sluit nu naadloos aan bij ons merk en de gerechten die we vanuit onze keuken presenteren. Dit maakt ons trots. Het is waanzinnig om zowel Vegabond als onze community te zien groeien, iedere dag weer.” Storemanager Zipp uit haar enthousiasme over het besluit om het merk opnieuw vorm te geven: “Ons merk past nu beter bij de huidige tijdgeest en oogt stijlvoller. Absoluut de richting die wij willen blijven volgen met Vegabond. Wees voorbereid op een volledig nieuwe ‘plant-based’ winkel en
eetervaring!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: