Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

6 februari 2019 | David Bakker

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens afgehaald of bezorgd worden.

Toen Vegabond in 2014 haar deuren opende was zij de allereerste plantaardige eetwinkel in Nederland. Al is het vandaag de dag nog maar moeilijk voor te stellen, ‘vegan zijn’ was
destijds niet hip en menigeen stond sceptisch tegenover volledig ‘plant-based’ eten.
Inmiddels is dit drastisch veranderd en hebben er bij Vegabond zelf ook enkele mooie
ontwikkelingen plaatsgevonden. De vestiging aan de Leliegracht vormt nog altijd het hart van Babet Zevenbergen’s ‘plant-based paradise’, maar ondertussen is Vegabond uitgebreid naar een eigen productiekeuken én nu dus ook een tweede vestiging aan de De Clercqstraat in Amsterdam.

Vegabond heeft zich vanaf dag één gefocust op het bieden van een volledige vegan-friendly winkelervaring. In gebruikelijke winkels is het voor de consument noodzakelijk etiketten te controleren om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten ‘safe’ zijn. Het unieke aan Vegabond is dat het assortiment puur bestaat uit 100% plantaardige producten. Klanten kunnen hierdoor op een ontspannen en efficiënte manier hun dagelijkse boodschappen doen.

Vegabond Leliegracht staat bekend als een hotspot voor vegan en non-vegan toeristen. Bij de uitbreiding van Vegabond zocht het team naar een manier waarop er iets extra’s toegevoegd kon worden aan het bestaande, succesvolle concept. Door het aanbieden van een meer uitgebreide take-away counter en een bezorgservice richt de nieuwe winkel zich meer specifiek op buurtbewoners die willen genieten van heerlijke, verse ‘plant-based’ gerechten. Liever buitenshuis genieten van een Vegabond maaltijd? Gasten zijn van harte welkom in het gezellige eetgedeelte aan de De Clercqstraat. Ook aan zakelijke klanten is gedacht, zij kunnen gebruik maken van de uitgebreide cateringopties en op kantoor genieten van al het lekkers dat Vegabond te bieden heeft.

De Vegabond keuken heeft alles op alles gezet om mooie gerechten te creëren die doen
snakken naar meer. Verschillende van deze nieuwe gerechten zijn inmiddels uitgebreid
geproefd en beoordeeld in de vestiging aan de Leliegracht, en de reacties waren lovend.
Gasten kunnen straks aan de De Clercqstraat een bord of box vullen met hun eigen gekozen selectie van kleine gerechtjes. Het aanbod zal gedurende het jaar geregeld veranderen, enkele voorbeelden van wat men kan verwachten zijn Koreaanse BBQ-burgers, ‘cole-slaw’ met geroosterde ananas, geroosterde flespompoen met Thaise kruiden en tahini-drizzled zoete aardappel stammetjes. Daarnaast biedt de gebaksvitrine een wisselende selectie van verrukkelijke brownies, cinnamon rolls, vegan cheesecakes, vers gebakken koekjes en uiteraard onze bekende ‘raw cakes’.

“De ‘plant-based’ levensstijl is haar kinderschoenen inmiddels ontgroeid en dit geldt ook voor Vegabond. De visuele presentatie sluit nu naadloos aan bij ons merk en de gerechten die we vanuit onze keuken presenteren. Dit maakt ons trots. Het is waanzinnig om zowel Vegabond als onze community te zien groeien, iedere dag weer.” Storemanager Zipp uit haar enthousiasme over het besluit om het merk opnieuw vorm te geven: “Ons merk past nu beter bij de huidige tijdgeest en oogt stijlvoller. Absoluut de richting die wij willen blijven volgen met Vegabond. Wees voorbereid op een volledig nieuwe ‘plant-based’ winkel en
eetervaring!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: