Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

6 februari 2019 | David Bakker

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens afgehaald of bezorgd worden.

Toen Vegabond in 2014 haar deuren opende was zij de allereerste plantaardige eetwinkel in Nederland. Al is het vandaag de dag nog maar moeilijk voor te stellen, ‘vegan zijn’ was
destijds niet hip en menigeen stond sceptisch tegenover volledig ‘plant-based’ eten.
Inmiddels is dit drastisch veranderd en hebben er bij Vegabond zelf ook enkele mooie
ontwikkelingen plaatsgevonden. De vestiging aan de Leliegracht vormt nog altijd het hart van Babet Zevenbergen’s ‘plant-based paradise’, maar ondertussen is Vegabond uitgebreid naar een eigen productiekeuken én nu dus ook een tweede vestiging aan de De Clercqstraat in Amsterdam.

Vegabond heeft zich vanaf dag één gefocust op het bieden van een volledige vegan-friendly winkelervaring. In gebruikelijke winkels is het voor de consument noodzakelijk etiketten te controleren om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten ‘safe’ zijn. Het unieke aan Vegabond is dat het assortiment puur bestaat uit 100% plantaardige producten. Klanten kunnen hierdoor op een ontspannen en efficiënte manier hun dagelijkse boodschappen doen.

Vegabond Leliegracht staat bekend als een hotspot voor vegan en non-vegan toeristen. Bij de uitbreiding van Vegabond zocht het team naar een manier waarop er iets extra’s toegevoegd kon worden aan het bestaande, succesvolle concept. Door het aanbieden van een meer uitgebreide take-away counter en een bezorgservice richt de nieuwe winkel zich meer specifiek op buurtbewoners die willen genieten van heerlijke, verse ‘plant-based’ gerechten. Liever buitenshuis genieten van een Vegabond maaltijd? Gasten zijn van harte welkom in het gezellige eetgedeelte aan de De Clercqstraat. Ook aan zakelijke klanten is gedacht, zij kunnen gebruik maken van de uitgebreide cateringopties en op kantoor genieten van al het lekkers dat Vegabond te bieden heeft.

De Vegabond keuken heeft alles op alles gezet om mooie gerechten te creëren die doen
snakken naar meer. Verschillende van deze nieuwe gerechten zijn inmiddels uitgebreid
geproefd en beoordeeld in de vestiging aan de Leliegracht, en de reacties waren lovend.
Gasten kunnen straks aan de De Clercqstraat een bord of box vullen met hun eigen gekozen selectie van kleine gerechtjes. Het aanbod zal gedurende het jaar geregeld veranderen, enkele voorbeelden van wat men kan verwachten zijn Koreaanse BBQ-burgers, ‘cole-slaw’ met geroosterde ananas, geroosterde flespompoen met Thaise kruiden en tahini-drizzled zoete aardappel stammetjes. Daarnaast biedt de gebaksvitrine een wisselende selectie van verrukkelijke brownies, cinnamon rolls, vegan cheesecakes, vers gebakken koekjes en uiteraard onze bekende ‘raw cakes’.

“De ‘plant-based’ levensstijl is haar kinderschoenen inmiddels ontgroeid en dit geldt ook voor Vegabond. De visuele presentatie sluit nu naadloos aan bij ons merk en de gerechten die we vanuit onze keuken presenteren. Dit maakt ons trots. Het is waanzinnig om zowel Vegabond als onze community te zien groeien, iedere dag weer.” Storemanager Zipp uit haar enthousiasme over het besluit om het merk opnieuw vorm te geven: “Ons merk past nu beter bij de huidige tijdgeest en oogt stijlvoller. Absoluut de richting die wij willen blijven volgen met Vegabond. Wees voorbereid op een volledig nieuwe ‘plant-based’ winkel en
eetervaring!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: