Utrechtse Lunchroom moet roze gevel overschilderen

10 juli 2017 | Roy Spijker

De Keuken van Max aan de Utrechtste Van Ostadelaan moet zijn roze gevel overschilderen. Ook moet van de insptecteur van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente Utrecht het naambord weggehaald worden. Dat schrijft het AD. Volgens de gemeente is de roze kleur aanstootgevend.

Horecaondernemer Martijn van der Valk nam begin dit jaar samen met zijn ouders het pand over en opende daar de lunchroom De Keuken van Max. Hij verbouwde de donkere, slecht onderhouden eetzaak om tot een sfeervolle lunchroom met een bar, witte muren met litho, eettafels van hergebruikt hout en een roze voorgevel waarop een groot bord prijkt met de naam De Keuken van Max. Voor de roze kleur is gekozen om te laten zien dat er een nieuw restaurant in de buurt is gekomen.

Concurrent
Tegen het AD zegt Van der Valk dat hij het vermoeden heeft dat de bovenburen en de eigenaren van horecazaak Bar Beton hebben geklaagd bij de gemeente. Tegen de krant zegt hij dat de eigenaren van Bar Beton in de ondernemersvereniging hebben laten weten niet blij te zijn met de kleur van de gevel. In een reactie laat Erik van Boven van Bar Beton weten dat hij de roze kleur niet in het straatbeeld vind passen, maar dat hij niet heeft geklaagd bij de gemeente. Volgens Van Boven is het aan de gemeente om hierover te oordelen.

Bezwaar
Op advies van zijn advocaat heeft Van der Valk de termijn laten passeren en de gevel nog niet overgeschilderd. Nu wacht hij de dwangsom af zodat de horecaondernemer bezwaar kan maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: