Utrechtse Lunchroom moet roze gevel overschilderen

10 juli 2017 | Roy Spijker

De Keuken van Max aan de Utrechtste Van Ostadelaan moet zijn roze gevel overschilderen. Ook moet van de insptecteur van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente Utrecht het naambord weggehaald worden. Dat schrijft het AD. Volgens de gemeente is de roze kleur aanstootgevend.

Horecaondernemer Martijn van der Valk nam begin dit jaar samen met zijn ouders het pand over en opende daar de lunchroom De Keuken van Max. Hij verbouwde de donkere, slecht onderhouden eetzaak om tot een sfeervolle lunchroom met een bar, witte muren met litho, eettafels van hergebruikt hout en een roze voorgevel waarop een groot bord prijkt met de naam De Keuken van Max. Voor de roze kleur is gekozen om te laten zien dat er een nieuw restaurant in de buurt is gekomen.

Concurrent
Tegen het AD zegt Van der Valk dat hij het vermoeden heeft dat de bovenburen en de eigenaren van horecazaak Bar Beton hebben geklaagd bij de gemeente. Tegen de krant zegt hij dat de eigenaren van Bar Beton in de ondernemersvereniging hebben laten weten niet blij te zijn met de kleur van de gevel. In een reactie laat Erik van Boven van Bar Beton weten dat hij de roze kleur niet in het straatbeeld vind passen, maar dat hij niet heeft geklaagd bij de gemeente. Volgens Van Boven is het aan de gemeente om hierover te oordelen.

Bezwaar
Op advies van zijn advocaat heeft Van der Valk de termijn laten passeren en de gevel nog niet overgeschilderd. Nu wacht hij de dwangsom af zodat de horecaondernemer bezwaar kan maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: