Utrechtse Lunchroom moet roze gevel overschilderen

10 juli 2017 | Roy Spijker

De Keuken van Max aan de Utrechtste Van Ostadelaan moet zijn roze gevel overschilderen. Ook moet van de insptecteur van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente Utrecht het naambord weggehaald worden. Dat schrijft het AD. Volgens de gemeente is de roze kleur aanstootgevend.

Horecaondernemer Martijn van der Valk nam begin dit jaar samen met zijn ouders het pand over en opende daar de lunchroom De Keuken van Max. Hij verbouwde de donkere, slecht onderhouden eetzaak om tot een sfeervolle lunchroom met een bar, witte muren met litho, eettafels van hergebruikt hout en een roze voorgevel waarop een groot bord prijkt met de naam De Keuken van Max. Voor de roze kleur is gekozen om te laten zien dat er een nieuw restaurant in de buurt is gekomen.

Concurrent
Tegen het AD zegt Van der Valk dat hij het vermoeden heeft dat de bovenburen en de eigenaren van horecazaak Bar Beton hebben geklaagd bij de gemeente. Tegen de krant zegt hij dat de eigenaren van Bar Beton in de ondernemersvereniging hebben laten weten niet blij te zijn met de kleur van de gevel. In een reactie laat Erik van Boven van Bar Beton weten dat hij de roze kleur niet in het straatbeeld vind passen, maar dat hij niet heeft geklaagd bij de gemeente. Volgens Van Boven is het aan de gemeente om hierover te oordelen.

Bezwaar
Op advies van zijn advocaat heeft Van der Valk de termijn laten passeren en de gevel nog niet overgeschilderd. Nu wacht hij de dwangsom af zodat de horecaondernemer bezwaar kan maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: