Utrechtse Lunchroom moet roze gevel overschilderen

10 juli 2017 | Roy Spijker

De Keuken van Max aan de Utrechtste Van Ostadelaan moet zijn roze gevel overschilderen. Ook moet van de insptecteur van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente Utrecht het naambord weggehaald worden. Dat schrijft het AD. Volgens de gemeente is de roze kleur aanstootgevend.

Horecaondernemer Martijn van der Valk nam begin dit jaar samen met zijn ouders het pand over en opende daar de lunchroom De Keuken van Max. Hij verbouwde de donkere, slecht onderhouden eetzaak om tot een sfeervolle lunchroom met een bar, witte muren met litho, eettafels van hergebruikt hout en een roze voorgevel waarop een groot bord prijkt met de naam De Keuken van Max. Voor de roze kleur is gekozen om te laten zien dat er een nieuw restaurant in de buurt is gekomen.

Concurrent
Tegen het AD zegt Van der Valk dat hij het vermoeden heeft dat de bovenburen en de eigenaren van horecazaak Bar Beton hebben geklaagd bij de gemeente. Tegen de krant zegt hij dat de eigenaren van Bar Beton in de ondernemersvereniging hebben laten weten niet blij te zijn met de kleur van de gevel. In een reactie laat Erik van Boven van Bar Beton weten dat hij de roze kleur niet in het straatbeeld vind passen, maar dat hij niet heeft geklaagd bij de gemeente. Volgens Van Boven is het aan de gemeente om hierover te oordelen.

Bezwaar
Op advies van zijn advocaat heeft Van der Valk de termijn laten passeren en de gevel nog niet overgeschilderd. Nu wacht hij de dwangsom af zodat de horecaondernemer bezwaar kan maken. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: