Utrechtse Lunchroom moet roze gevel overschilderen

10 juli 2017 | Roy Spijker

De Keuken van Max aan de Utrechtste Van Ostadelaan moet zijn roze gevel overschilderen. Ook moet van de insptecteur van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente Utrecht het naambord weggehaald worden. Dat schrijft het AD. Volgens de gemeente is de roze kleur aanstootgevend.

Horecaondernemer Martijn van der Valk nam begin dit jaar samen met zijn ouders het pand over en opende daar de lunchroom De Keuken van Max. Hij verbouwde de donkere, slecht onderhouden eetzaak om tot een sfeervolle lunchroom met een bar, witte muren met litho, eettafels van hergebruikt hout en een roze voorgevel waarop een groot bord prijkt met de naam De Keuken van Max. Voor de roze kleur is gekozen om te laten zien dat er een nieuw restaurant in de buurt is gekomen.

Concurrent
Tegen het AD zegt Van der Valk dat hij het vermoeden heeft dat de bovenburen en de eigenaren van horecazaak Bar Beton hebben geklaagd bij de gemeente. Tegen de krant zegt hij dat de eigenaren van Bar Beton in de ondernemersvereniging hebben laten weten niet blij te zijn met de kleur van de gevel. In een reactie laat Erik van Boven van Bar Beton weten dat hij de roze kleur niet in het straatbeeld vind passen, maar dat hij niet heeft geklaagd bij de gemeente. Volgens Van Boven is het aan de gemeente om hierover te oordelen.

Bezwaar
Op advies van zijn advocaat heeft Van der Valk de termijn laten passeren en de gevel nog niet overgeschilderd. Nu wacht hij de dwangsom af zodat de horecaondernemer bezwaar kan maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: