Uber Eats van start in Haarlem 

14 september 2018 | Thijs Jacobs

Uber Eats is nu beschikbaar in Haarlem. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds snel kiezen uit vele honderden maaltijden van vele lokale restaurants in de Uber Eats app en bestellen zonder minimum bestelbedrag. Als openingsactie rekent Uber Eats met de code FREENL tot halverwege oktober geen bezorgkosten.

In Haarlem zijn relatief veel restaurants te vinden en er wonen veel studenten en jonge mensen die graag eten bestellen én flexibel hun werktijd in willen delen. De Uber Eats app brengt deze partijen samen. Bovendien zag Uber Eats dat de app in Haarlem vaak werd geopend om iets te bestellen, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Lokaal aanbod

In de Uber Eats app vinden Haarlemmers een divers aanbod aan maaltijden van vele kwalitatief goede lokale restaurants, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs. Gebruikers kunnen bij vele lokale favorieten bestellen, zoals Italiaan Back to Basics, buurtrestaurant Frenchie, Empanadas Maxima, Chikpea falafel en de Vlaamsche Reus. Ook bezorgen enkele restaurants exclusief via Uber Eats, waaronder Spaarne66. Naast de lokale restaurants, biedt Uber Eats ook de gerechten aan van een van de meest populaire restaurants wereldwijd, McDonald’s. In Haarlem kunnen gebruikers vanaf volgende week via Uber Eats Bic Macs, McNuggets en andere gerechten bestellen.

Kim Lemmers van familiezaak Spaarne66 over de exclusieve samenwerking met Uber Eats: “Samen met mijn zus maak ik veel verschillende gerechten, vooral wat we zelf lekker vinden. Via Uber Eats bieden we echte restaurantgerechten, die ook thuis niet misstaan. Dankzij de technologie van Uber Eats kunnen we onze klantenkring uitbreiden en nog meer Haarlemmers laten genieten van onze menukaart.”

Betalen met iDEAL

Sinds 16 augustus kunnen gebruikers ook via iDEAL hun bestelling betalen. iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland en op veler verzoek van restaurants en klanten voegde Uber Eats deze toe. In Nederland ligt het gebruik en bezit van creditcards aanzienlijk lager dan in de rest van de wereld en dankzij de toevoeging van iDEAL wordt Uber Eats toegankelijk voor meer mensen. Dit maakt het ook mogelijk om de dienst uit te breiden naar andere steden in Nederland en het platform open te stellen voor meer restaurants, bezorgers en consumenten. 

Hoe werkt het?

Het bestellen is heel simpel. Download de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteer het restaurant naar keuze, bestel je favoriete producten en betaal in de app met creditcard, PayPal account of iDeal, dat onlangs is toegevoegd als betaalmogelijkheid. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie. Gerechten zijn al leverbaar binnen 30 minuten en naarmate gebruikers vaker bestellen bij Uber Eats krijgen zij gepersonaliseerde aanbevelingen voor een volgende bestelling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: