Tweesterrenchef Dick Middelweerd lanceert de week van het worstenbroodje

Auteur: redactie
Events 25 januari 2024
Tweesterrenchef Dick Middelweerd lanceert de week van het worstenbroodje

Geen enkel product is zo verbonden met Brabant als het worstenbroodje. Chef Dick Middelweerd verwelkomde gasten jaren met de hartige versnapering, deelde verschillende recepturen van het product in zijn kookboek samen met Guus Meeuwis en introduceerde vorige maand in samenwerking met Shell een culinair worstenbroodje teriyaki. Tijd om deze typische Brabantse lekkernij eens goed te vieren vond Middelweerd met de week van het worstenbroodje, die loopt van 6 tot en met 13 februari 2024.

De keuken van de Treeswijkhoeve – het twee sterrenrestaurant van Middelweerd - laat zich inspireren door smaakaccenten uit Middelweerds reizen naar Azië. Eerder dit jaar lanceerde de sterrenchef voor het ‘Proef de wereld keuken’ thema-assortiment bij Shell zijn gerechten. In het assortiment nam Shell onder andere Middelweerd zijn signature variant van het klassieke worstenbroodje op, namelijk het worstenbroodje teriyaki. Over de samenwerking zei de chef: “Als tweesterrenchef, omarm ik de kans om onze passie voor smaak te delen met de wereld. Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten, met een verrassende Japanse twist. Een smaakvolle reis die de zintuigen verbindt en de gastronomie tot ver buiten de keuken van De Treeswijkhoeve laat prikkelen.”

Erfgoed

Het Brabantse broodje en de bijbehorende cultuur zijn in 2016 officieel opgenomen in de Nederlandse lijst van waardevol en uniek immaterieel erfgoed. Dat de week van het worstenbroodje loopt van 6 februari tot en met 13 februari is geen toeval. Het zijn de dagen in aanloop naar en tijdens carnaval. Een feest dat onlosmakelijk verbonden is met Brabant.

Hoewel carnaval veelal in de zuidelijke delen van het land wordt gevierd, nodigt Dick Middelweerd ook andere chefs, bakkers, speciaalzaken en worstenbrood liefhebbers uit mee te doen aan de feestelijke aangelegenheid. “Laten we het worstenbroodje tijdens die week eren en laat daarbij je creativiteit de vrije loop. Deel jouw culinaire uitspattingen en gebruik daarbij #weekvanhetworstenbroodje op je social media.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws