TripAdvisor op overnamepad

21 mei 2015
TripAdvisor op overnamepad

TripAdvisor, Inc. heeft vandaag de acquisitie van Dimmi aangekondigd, het toonaangevende online reserveringsplatform voor restaurants in Australië. Eerder
dit jaar maakte TripAdvisor al de overname van het Nederlandse IENS bekend (IENS Independent Index b.v.).

*Groot netwerk*
Het in 2009 opgerichte Dimmi heeft een netwerk van meer dan 2500 online reserveerbare restaurants verspreid door Australie. Dimmi helpt restaurantliefhebbers om op basis van diverse criteria als locatie, beschikbaarheid, prijs, type keuken, beoordelingen etc. de juiste keuze te maken voor een geschikt restaurant en vervolgens direct online te reserveren. Daarmee voegt TripAdvisor na de overname van het Nederlandse IENS nog een leidend online reserveringsplatform voor restaurants aan het portfolio toe. Sinds de oprichting in 2009, heeft Dimmi meer dan 11 miljoen Australische gasten in restaurants geplaatst. Onder andere een aantal van de meest populaire restaurants zijn te vinden en reserveren via Dimmi.

*TripAdvisor*
“We zijn blij Dimmi welkom te heten in de TripAdvisor familie,” aldus Stephen Kaufer, President en CEO van TripAdvisor. “Australië is een belangrijke markt voor ons. De combinatie van Dimmi’s nationale restaurantnetwerk met TripAdvisor’s lokale en globale community van reizigers zal ons helpen om meer restaurantbezoekers in Australische restaurants te plaatsen en zal meer TripAdvisor gebruikers een fantastische restaurantervaring te bezorgen in Australië."

*IENS*
Dimmi zal onder dezelfde divisie van TripAdvisor opereren als de Nederlandse review- en reserveringswebsite IENS (iens.nl). In Europa opereert het restaurantonderdeel van TripAdvisor onder het merk TheFork, dat momenteel al het nummer één reserveerplatform is in Europa, met meer dan 24.000 restaurants als partner, verdeeld over 10 markten.

Bertrand Jelensperger, CEO van TheFork: “Dimmi is het nummer 1 platform voor restaurantliefhebbers en restaurateurs, van Perth tot Melbourne. De organisatie is daarom een waardevolle toevoeging nu we ons internationale restaurantaanbod verder gaan versterken."

“We zijn verheugd dat we bij de TripAdvisor familie horen,” aldus Stevan Premutico, CEO en oprichter van Dimmi. “TripAdvisor is internationaal leider in reizen en samen zullen we een internationale leider worden op het gebied van zoeken en reserveren van restaurants. Ook de restaurateurs en restaurantliefhebbers zullen baat hebben bij de toevoeging van Dimmi aan de TripAdvisor familie. Het is een spannende tijd voor de Australische restaurantindustrie.”

*Voorwaarden onbekend*
Het team van Dimmi zal, net als het team van IENS na de overname, het bedrijf blijven leiden vanuit de huidige locatie. De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt.

*Over TripAdvisor*
TripAdvisor® is de grootste reiswebsite ter wereld, waarmee reizigers de perfecte reis kunnen plannen en boeken. TripAdvisor biedt betrouwbaar advies van echte reizigers, heeft een groot reisaanbod en biedt hulpmiddelen voor het plannen van een reis met rechtstreekse links naar boekingsfuncties die honderden websites doorzoeken om de beste hotelprijzen te vinden. Websites met het TripAdvisor-merk vormen de grootste reiscommunity ter wereld, met ruim 315 miljoen unieke bezoekers per maand** en meer dan 200 miljoen beoordelingen en meningen die meer dan 4,4 miljoen accommodaties, restaurants en attracties beslaan. De website is actief in 45 landen over de hele wereld, waaronder in China onder de naam daodao.com. TripAdvisor beheert ook TripAdvisor for Business, een speciale afdeling waarmee de toerismebranche toegang heeft tot de miljoenen bezoekers die TripAdvisor maandelijks trekt.

Overig nieuws