TripAdvisor op overnamepad

21 mei 2015 |
TripAdvisor op overnamepad<

TripAdvisor, Inc. heeft vandaag de acquisitie van Dimmi aangekondigd, het toonaangevende online reserveringsplatform voor restaurants in Australië. Eerder
dit jaar maakte TripAdvisor al de overname van het Nederlandse IENS bekend (IENS Independent Index b.v.).

Groot netwerk
Het in 2009 opgerichte Dimmi heeft een netwerk van meer dan 2500 online reserveerbare restaurants verspreid door Australie. Dimmi helpt restaurantliefhebbers om op basis van diverse criteria als locatie, beschikbaarheid, prijs, type keuken, beoordelingen etc. de juiste keuze te maken voor een geschikt restaurant en vervolgens direct online te reserveren. Daarmee voegt TripAdvisor na de overname van het Nederlandse IENS nog een leidend online reserveringsplatform voor restaurants aan het portfolio toe. Sinds de oprichting in 2009, heeft Dimmi meer dan 11 miljoen Australische gasten in restaurants geplaatst. Onder andere een aantal van de meest populaire restaurants zijn te vinden en reserveren via Dimmi.

TripAdvisor
“We zijn blij Dimmi welkom te heten in de TripAdvisor familie,” aldus Stephen Kaufer, President en CEO van TripAdvisor. “Australië is een belangrijke markt voor ons. De combinatie van Dimmi’s nationale restaurantnetwerk met TripAdvisor’s lokale en globale community van reizigers zal ons helpen om meer restaurantbezoekers in Australische restaurants te plaatsen en zal meer TripAdvisor gebruikers een fantastische restaurantervaring te bezorgen in Australië."

IENS
Dimmi zal onder dezelfde divisie van TripAdvisor opereren als de Nederlandse review- en reserveringswebsite IENS (iens.nl). In Europa opereert het restaurantonderdeel van TripAdvisor onder het merk TheFork, dat momenteel al het nummer één reserveerplatform is in Europa, met meer dan 24.000 restaurants als partner, verdeeld over 10 markten.

Bertrand Jelensperger, CEO van TheFork: “Dimmi is het nummer 1 platform voor restaurantliefhebbers en restaurateurs, van Perth tot Melbourne. De organisatie is daarom een waardevolle toevoeging nu we ons internationale restaurantaanbod verder gaan versterken."

“We zijn verheugd dat we bij de TripAdvisor familie horen,” aldus Stevan Premutico, CEO en oprichter van Dimmi. “TripAdvisor is internationaal leider in reizen en samen zullen we een internationale leider worden op het gebied van zoeken en reserveren van restaurants. Ook de restaurateurs en restaurantliefhebbers zullen baat hebben bij de toevoeging van Dimmi aan de TripAdvisor familie. Het is een spannende tijd voor de Australische restaurantindustrie.”

Voorwaarden onbekend
Het team van Dimmi zal, net als het team van IENS na de overname, het bedrijf blijven leiden vanuit de huidige locatie. De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt.

Over TripAdvisor
TripAdvisor® is de grootste reiswebsite ter wereld, waarmee reizigers de perfecte reis kunnen plannen en boeken. TripAdvisor biedt betrouwbaar advies van echte reizigers, heeft een groot reisaanbod en biedt hulpmiddelen voor het plannen van een reis met rechtstreekse links naar boekingsfuncties die honderden websites doorzoeken om de beste hotelprijzen te vinden. Websites met het TripAdvisor-merk vormen de grootste reiscommunity ter wereld, met ruim 315 miljoen unieke bezoekers per maand en meer dan 200 miljoen beoordelingen en meningen die meer dan 4,4 miljoen accommodaties, restaurants en attracties beslaan. De website is actief in 45 landen over de hele wereld, waaronder in China onder de naam daodao.com. TripAdvisor beheert ook TripAdvisor for Business, een speciale afdeling waarmee de toerismebranche toegang heeft tot de miljoenen bezoekers die TripAdvisor maandelijks trekt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: