Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

7 november 2017 | Roy Spijker

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt.

 
Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld en de strijd zijn aangegaan. De volgende leerbedrijven hebben de top 10 gehaald, in alfabetische volgorde:
 
Brasserie Flo Maastricht
Eurest UMCG in Groningen
GrachtenAtelier in Utrecht
Het Hooihuis in Roosendaal
Hotel Okura Amsterdam
Italian Bar-bistro City Hall Leiden
Le Brasseur in Maarssen
Lot en de Walvis in Leiden
Restaurant Instock Amsterdam
Ria Joosten Catering in Neer
 
Een enorme sprong is er gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Maar liefst 183 genomineerden waarvan 143 leerbedrijven daadwerkelijk zijn aangemeld voor de wedstrijd. Dat is beduidend meer dan de 111 tegenover 84 van 2016. “We merken dat steeds meer bedrijven veel werk maken van opleiden en daarvoor goede omstandigheden creëren. In alle eerlijkheid komt dat ook door de grote vraag naar leerlingen: bedrijven moeten steeds meer werk maken van goede arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden om aan personeel en leerlingen te komen. Dat er opnieuw drie bedrijven in de top 10 staan die vorig jaar ook al hoog zijn geëindigd, geeft aan dat goed werkgeverschap zich uitbetaalt in waardering van leerlingen en medewerkers. En uiteindelijk ervaart de gast dat ook bij zijn bezoek aan het bedrijf,” aldus voorzitter van de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca Ricardo Eshuis (directeur SVH). Naast de hoeveelheid leerbedrijven is er nog iets opvallends aan de top 10 van dit jaar geeft Eshuis aan. “De diversiteit van bedrijven is dit jaar minder dan in de afgelopen jaren: nu is het vooral ‘traditionele horeca’ die de top 10 domineert, met drie duidelijke uitzonderingen: Eurest in het UMCG van Groningen, het veelzijdige Grachtenatelier in Utrecht en Ria Joosten Catering in Neer. Een aantal bedrijven valt buiten de top 10, omdat zij een beoordelingsronde hebben gemist. Dat is jammer, omdat het bedrijven zijn die vaak wel over erg goede opleidingsplannen beschikken. Maar in een wedstrijd als deze tellen alle onderdelen mee. Het is topsport.”
 
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Namens de branche organiseert SVH deze wedstrijd. Na de nominatieronde gaven docenten, leermeesters en leerlingen hun beoordelingen over de genomineerde leerbedrijven in de beoordelingsronde. Hieruit is de top 10 ontstaan. De 10 leerbedrijven die aan de eisen van de reglementen voldoen en die de meeste punten hebben, krijgen bezoek van de voorzitter of een commissielid. Op basis van deze bezoeken beoordeelt de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 10 leerbedrijven en bepaalt aan de hand van de bevindingen de top 3. De top 3 wordt bekendgemaakt op woensdag 6 december, waarna de gehele commissie deze bedrijven zal bezoeken om aan de hand van beoordelingscriteria de winnaar te bepalen. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2015 en 2016.
 
Horecava
De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt op donderdag 11 januari 2018 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De winnaar krijgt de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 en wint eveneens de trofee, een dag meelopen met een SVH Meester en een muurschildje met de titel. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie om zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel te drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen beiden een muurschildje met hun titel en mogen ook een dag meelopen met een SVH Meester.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: