Themamaand maart: alles over energie

22 februari 2021 | Redactie

Op 13 oktober 2020 maakte premier Mark Rutte bekend dat de horeca opnieuw de deuren moest sluiten. Het is inmiddels ruim vier maanden geleden en nog altijd is er geen duidelijkheid over een heropening. Nog altijd bevriest het coronavirus de Nederlandse horeca.

Het energieniveau van de ondernemers wordt behoorlijk op de proef gesteld. Tegenslagen en het gebrek aan perspectief zijn energievreters. In de maand maart, de maand dat de lente begint, lees jij als horecaondernemer op deze website alles over nieuwe energie. Iedere week publiceert de redactie van Lunchroom twee informatieve en inspirerende verhalen over hoe jij als ondernemer op energie kan besparen en misschien wel belangrijker: hoe je nieuwe energie in de ondernemersgeest kan aanboren. 

Er komt een moment dat de horeca weer open mag. Met volle energie. In de maand maart lees je onder andere:

Een artikel met elf tips over hoe je op energie kan besparen zonder een investering te doen. Geld is niet voorhanden in de horeca. Met deze tips geef je geen euro uit en wordt wel bespaard.

Een interview met Sebastiaan Hooft, auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’. Hij vertelt wat nodig is om goede ideeën tot wasdom te laten komen. 

Een achtergrondverhaal over elektrisch bezorgen. Wat zijn de mogelijkheden, wat kost het? En wat levert het op?

Het energielabel. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Dit geldt ook voor (delen van) gebouwen met een horecafunctie. Wat is de invloed van een energielabel op de exploitatiewaarde?

Energieverbruik en fiscale voordelen. Heb je inzicht in het energieverbruik van je horecazaak en inzichtelijk of je gebruik kunt maken van fiscale voordelen? In dit artikel bieden we je inzicht in gemiddelden op het gebied van energiegebruik en delen we enkele vormen van fiscale voordelen met je.

Blijf op de hoogte

Iedere week twee verhalen op het gebied van energie. Houd de mailbox goed in de gaten en schrijf je hier alvast in om de nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Fastservice
Bram Ladage breidt vegetarisch assortiment uit

Flexitariër, vegetariër of veganist? Dan ben je ook bij Bram Ladage aan het juiste adres. De Rotterdamse patatkoning voegt deze week een duurzame oesterzwamkroket en veganistische NoChicken Nuggets toe aan het assortiment. Hiermee trapt Bram Ladage zijn Maand Zonder Vlees af: een maand waa ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Achtergronden
13 jaar geleden in Lunchroom: Lunch & Zo, Maastricht

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Meer energie voor horecaondernemers

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: