Takeaway.com tijdens BusinessBoost Live uitgeroepen tot snelste groeier

5 maart 2020 | Thijs Jacobs

Takeaway.com heeft de Gouden Groeier Award gewonnen voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, werd uitgereikt tijdens de derde editie van het ondernemersevent BusinessBoost Live in Rotterdam Ahoy. Takeaway.com creëerde 4703 nieuwe banen (in FTE) en groeide het snelst in de periode van eind 2016 tot en met eind 2019. Hiermee staat de maaltijdbezorger bovenaan De Top 250 Groeibedrijven 2020. De 250 bedrijven zijn samen met meer 30.000 FTE gegroeid.

De uitreiking van de Gouden Groeier Award was onderdeel van een tweeënhalf uur durende show waarin meerdere bekende ondernemers het podium betraden. Zo waren er interviews met en keynotes van de Amerikaanse bestsellerauteur Verne Harnish, Oranje bondscoach Ronald Koeman, fashion-ondernemer Nikkie Plessen en CEO’s en oprichters Atilay Uslu (Corendon), Jitse Groen (Takeaway.com) en Raymond Cloosterman (Rituals). Jeroen Pauw, Humberto Tan en Ruud de Wild verzorgden de interviews. Coolblue CEO Pieter Zwart was host van de avond.  

We groeien hard

Toen Jitse Groen twintig jaar geleden begon met zijn website Thuisbezorgd.nl kwam de concurrentie uit Amsterdam en Ede. Provisorische websites die klanten doorverwezen naar een handvol restaurants in de omgeving. Pagina’s die waren ontwikkeld op zolders of kantoortjes, door studenten of ondernemers die zich – net als Groen – afvroegen waarom je eigenlijk nog geen pizza of Chinees op internet kon bestellen. Een vol decennium later was het bedrijf Nederland al ontgroeid. Onlangs fuseerde het bedrijf met Just Eat en werd daarmee in een klap één van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld. “Erg leuk dat Takeaway.com opnieuw het snelst groeiende bedrijf van Nederland is”, aldus oprichter en CEO Jitse Groen, “we groeien hard, zowel in Nederland als daarbuiten. Onze groei creëert veel banen, zowel op onze 27 kantoren in binnen- en buitenland, maar ook lokaal op onze 91 hubs, waar we niet alleen bezorgers werven, maar ook leidend personeel.”

Snelste groeier

De Gouden Groeier Award wordt sinds 2017 jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het jaar daarvoor het hardst is gegroeid. Eerdere winnaars waren Rituals (2017), Takeaway.com (2018) en Picnic (2019). Om in De Top 250 Groeibedrijven te komen, dienen bedrijven minimaal 10 FTE groot te zijn en/of minstens 5 miljoen euro om te zetten, aan het begin van de meetperiode. Daarnaast dienen ze in deze meetperiode van december 2016 tot en met december 2019 een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren. De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen in FTE creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: