Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

22 februari 2018 | David Bakker

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie aan de havenkom van Almere-Haven, met maar liefst drie beschutte terrassen die uitkijk bieden op het Gooimeer en de passanten jachthaven. Van der Meer wordt met deze overname eigenaar van het enige Bib Gourmand-restaurant in Flevoland.

Bakboord is sinds de opening in 2000 een begrip in Almere-Haven en wordt geprezen om zijn hoge kwaliteit en kundig personeel. De Bib Gourmand is niet de enige titel die Brasserie Bakboord in de wacht heeft gesleept. Het restaurant staat al tijden op nummer 1 op TripAdvisor Almere, is meerdere malen verkozen tot beste zakelijke locatie van Almere en heeft een Gold Award gewonnen in de verkiezing van Leukste Restaurant 2018.

 

Taco van der Meer: “Brasserie Bakboord is een mooi bedrijf met zeer betrokken personeel die het restaurant in een moeilijke tijd draaiende hebben gehouden. Ik draag Almere en de horeca een warm hart toe en zie ernaar uit om mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.”

Ondernemer


Taco van der Meer is onder andere eigenaar van 4-sterren Superior Design Hotel The Albus in Amsterdam en Restaurant Senses by Lars Bertelsen, dat wordt erkend als een van de toprestaurants van Amsterdam. Daarnaast bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies, waaronder die van voorzitter Financiële Commissie KHN Landelijk. Van der Meer is groot voorvechter van duurzaam ondernemen. Zo heeft The Albus sinds maart 2017 geen gas meer nodig voor zijn energievoorziening en opereert hierdoor als eerste hotel van Europa CO2-neutraal. Ook bij Bakboord zal duurzaamheid een grotere rol gaan spelen. Van der Meer zal zijn ondernemingen in Amsterdam blijven beheren; de dagelijkse leiding van Bakboord blijft in handen van het huidige management.

verbouwing


Het personeel van Brasserie Bakboord gaat allereerst op een welverdiende vakantie van 23 februari tot en met 2 maart, een periode waarin het restaurant gesloten zal zijn om veranderingen aan te brengen aan het interieur. Ook zal er een nieuwe menukaart geïntroduceerd worden. Traditionele hardlopers zoals de Zeetong en Tournedos blijven op de kaart; hieromheen komen verrassende nieuwe gerechten. Vanaf 3 maart staat het vertrouwde personeel weer klaar om de gasten te verwelkomen met de service en kwaliteit waar Brasserie Bakboord om bekendstaat.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: