Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

22 februari 2018 | David Bakker

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie aan de havenkom van Almere-Haven, met maar liefst drie beschutte terrassen die uitkijk bieden op het Gooimeer en de passanten jachthaven. Van der Meer wordt met deze overname eigenaar van het enige Bib Gourmand-restaurant in Flevoland.

Bakboord is sinds de opening in 2000 een begrip in Almere-Haven en wordt geprezen om zijn hoge kwaliteit en kundig personeel. De Bib Gourmand is niet de enige titel die Brasserie Bakboord in de wacht heeft gesleept. Het restaurant staat al tijden op nummer 1 op TripAdvisor Almere, is meerdere malen verkozen tot beste zakelijke locatie van Almere en heeft een Gold Award gewonnen in de verkiezing van Leukste Restaurant 2018.

 

Taco van der Meer: “Brasserie Bakboord is een mooi bedrijf met zeer betrokken personeel die het restaurant in een moeilijke tijd draaiende hebben gehouden. Ik draag Almere en de horeca een warm hart toe en zie ernaar uit om mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.”

Ondernemer


Taco van der Meer is onder andere eigenaar van 4-sterren Superior Design Hotel The Albus in Amsterdam en Restaurant Senses by Lars Bertelsen, dat wordt erkend als een van de toprestaurants van Amsterdam. Daarnaast bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies, waaronder die van voorzitter Financiële Commissie KHN Landelijk. Van der Meer is groot voorvechter van duurzaam ondernemen. Zo heeft The Albus sinds maart 2017 geen gas meer nodig voor zijn energievoorziening en opereert hierdoor als eerste hotel van Europa CO2-neutraal. Ook bij Bakboord zal duurzaamheid een grotere rol gaan spelen. Van der Meer zal zijn ondernemingen in Amsterdam blijven beheren; de dagelijkse leiding van Bakboord blijft in handen van het huidige management.

verbouwing


Het personeel van Brasserie Bakboord gaat allereerst op een welverdiende vakantie van 23 februari tot en met 2 maart, een periode waarin het restaurant gesloten zal zijn om veranderingen aan te brengen aan het interieur. Ook zal er een nieuwe menukaart geïntroduceerd worden. Traditionele hardlopers zoals de Zeetong en Tournedos blijven op de kaart; hieromheen komen verrassende nieuwe gerechten. Vanaf 3 maart staat het vertrouwde personeel weer klaar om de gasten te verwelkomen met de service en kwaliteit waar Brasserie Bakboord om bekendstaat.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: