Succesvol eerste jaar voor sociale onderneming

31 januari 2018 | David Bakker
Succesvol eerste jaar voor sociale onderneming<

Een lunchroom, volledig gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Dat was
meer dan een jaar geleden de droom van ondernemer Saskia Warnaar (24). En nu is het tijd voor een feestje. Haar lunchroom Fröbel aan de Rotterdamse Westerstraat bestaat op 1 februari precies een jaar. “Het is zo bijzonder om te zien hoe ongelooflijk grote stappen onze medewerkers hier in een jaar gemaakt hebben. Je ziet de vaardigheden en het zelfvertrouwen elke dag groeien.”


Springplank naar een betaalde baan


Fröbel wil meer zijn dan een zinvolle dagbesteding. Door intensieve begeleiding en continu
trainen, hoopt de ondernemer dat haar medewerkers ooit weer uit zullen vliegen. “Mijn
missie is om mijn mensen een waardige plek in de maatschappij te bieden en te helpen bij het vinden van een betaalde baan.” Maar is er veel meer te doen dan alleen het bedienen van de klanten in de lunchroom. “Onze medewerkers verzorgen inmiddels de lunches voor een groot aantal bedrijven. Zo vind je ons bijvoorbeeld een aantal dagen per week in het Groothandelsgebouw. En we bakken lekkernijen voor andere horecaondernemingen en musea, zoals de Rotterdamse Kunsthal.”


Humanitas

In het eerste kwartaal van 2018 zal de onderneming van Saskia Warnaar worden uitgebreid met een eetgelegenheid binnen de zorginstelling Humanitas. Een locatie, die hoofdzakelijk plaats biedt aan dementerende ouderen. "Omdat deze locatie aan de andere kant van de Maas een stuk groter is dan het pand aan de Westerstraat, hebben we veel nieuwe collega’s nodig”, aldus Warnaar.


De nieuwe collega’s zijn voor een deel gevonden in oud-medewerkers van de Rotterdamse
vestiging van Brownies en Downies, die in het voorjaar haar deuren sluit. Totaal stappen
18 medewerkers en een begeleider van de franchise keten over naar Fröbel.
De jonge ondernemer ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Het is natuurlijk
spannend om met het nieuwe team aan de slag te gaan, maar deze mensen werden niet voor niets kanjers genoemd. En samen met onze huidige medewerkers gaan we proberen nog meer Rotterdammers enthousiast te maken voor onze sociale onderneming. Want alleen met de steun van onze klanten, kunnen we onze medewerkers laten doen wat ze het allerliefste doen. En dat maakt mij heel trots. Niet alleen op de medewerkers, maar ook op onze klanten die dit voor deze bijzonder groep mogelijk maken.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont...

Creëer een ijzersterke Social Media strategie

Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Facebook wil enkel waardevolle verhalen van je zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten dan kan dat alleen nog vi...

Verbouwen
Family Naarden is verbouwd

Bij Family Naarden zijn ze een aantal weken geleden druk bezig geweest om alle wanden in de vestiging een nieuwe uitstraling te geven. En het resultaat mag er wezen! De wand achter de counter en bij de bakwand heeft een mooie, frisblauwe tegellaag gekregen. Op de andere wand zijn tegels geplaatst in...

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: