Schoondergang en ATK Van Zwanenburg gaan fuseren

8 maart 2017 | Roy Spijker

Schoondergang en ATK Van Zwanenburg gaan per 1 april 2017 fuseren. Beide bedrijven zijn actief in de markt van professionele keukens en restaurantbenodigdheden. Door deze fusie ontstaat een van de grootste bedrijven in de markt met een jaaromzet van ruim 17 miljoen euro, circa 60 medewerkers en kantoren in Zoeterwoude en Capelle aan den IJssel.

De nieuwe naam wordt 'Schoondergang Van Zwanenburg'. Niet erg fantasierijk, vindt ook Leen van Rijsewijk, directeur van Schoondergang. "Maar die namen zijn net zo sterk als de achterliggende bedrijven. Die namen laat je niet zomaar verdwijnen," zegt Jeroen Krielen, directeur van ATK Van Zwanenburg.

Logische stap
De directies van beide bedrijven vinden het een logische stap om activiteiten te gaan bundelen. Van Rijsewijk: "We vullen elkaar perfect aan. Schoondergang is van oudsher actief met het ontwerpen, produceren en installeren van keukens in de horeca. ATK Van Zwanenburg doet dit al sinds jaar en dag in de bedrijfsrestauratieve sector en gezondheidzorg." Krielen vervolgt: "Daarnaast is ATK Van Zwanenburg een van de grootste leveranciers van alle benodigdheden voor de keuken en in het restaurant. Denk aan bestek, porselein, glaswerk en keukengereedschap. Die producten worden veelal zelf geïmporteerd door ATK Van Zwanenburg. Een krachtige uitgangspositie voor verdere groei."

De nieuwe directie zal worden gevoerd door Leen van Rijsewijk van Schoondergang en Jeroen Krielen van ATK Van Zwanenburg. Zij worden beide voor 50 procent eigenaar van de nieuwe combinatie. De overige aandeelhouders worden uitgekocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: