Schoondergang en ATK Van Zwanenburg gaan fuseren

8 maart 2017 | Roy Spijker

Schoondergang en ATK Van Zwanenburg gaan per 1 april 2017 fuseren. Beide bedrijven zijn actief in de markt van professionele keukens en restaurantbenodigdheden. Door deze fusie ontstaat een van de grootste bedrijven in de markt met een jaaromzet van ruim 17 miljoen euro, circa 60 medewerkers en kantoren in Zoeterwoude en Capelle aan den IJssel.

De nieuwe naam wordt 'Schoondergang Van Zwanenburg'. Niet erg fantasierijk, vindt ook Leen van Rijsewijk, directeur van Schoondergang. "Maar die namen zijn net zo sterk als de achterliggende bedrijven. Die namen laat je niet zomaar verdwijnen," zegt Jeroen Krielen, directeur van ATK Van Zwanenburg.

Logische stap
De directies van beide bedrijven vinden het een logische stap om activiteiten te gaan bundelen. Van Rijsewijk: "We vullen elkaar perfect aan. Schoondergang is van oudsher actief met het ontwerpen, produceren en installeren van keukens in de horeca. ATK Van Zwanenburg doet dit al sinds jaar en dag in de bedrijfsrestauratieve sector en gezondheidzorg." Krielen vervolgt: "Daarnaast is ATK Van Zwanenburg een van de grootste leveranciers van alle benodigdheden voor de keuken en in het restaurant. Denk aan bestek, porselein, glaswerk en keukengereedschap. Die producten worden veelal zelf geïmporteerd door ATK Van Zwanenburg. Een krachtige uitgangspositie voor verdere groei."

De nieuwe directie zal worden gevoerd door Leen van Rijsewijk van Schoondergang en Jeroen Krielen van ATK Van Zwanenburg. Zij worden beide voor 50 procent eigenaar van de nieuwe combinatie. De overige aandeelhouders worden uitgekocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: