Nieuw restaurant in Oegstgeest

17 april 2015 |
Nieuw restaurant in Oegstgeest<

Chef-kok Patrick Noordzij opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest. Zoals de
naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op een professionele Josper Grill. Deze op houtskool gestookte gril oven waarborgt volgens de ondernemer met zijn hoge temperaturen de sappige en zachte structuur van het vlees.

Foto: Chef Patrick Noordzij

Locatie
Het karakteristieke pand met gezellig terras, waar voorheen restaurant Koetjes & Kalfjes huisde, ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum. Met open keuken en een sfeervol interieur is volgens restaurant OX een eigentijdse en ontspannen ambiance gecreëerd, die toegankelijk is voor een breed publiek. Het restaurant beschikt over 74 zitplaatsen en een bar, met boven een zaal voor vergaderingen en partijen tot 40 personen. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van het team, het verfijnen van de kaart en het afwerken van het interieur.


Foto: De presentatie van de gerechten in restaurant OX wordt gearrangeerd op houten planken

Droom komt uit
Voor Noordzij is het een droom die uitkomt na 20 jaar ervaring in de Nederlandse gastronomie. Tijdens zijn carrière behaalde hij de titels van Leermeester en Operationeel Manager SVH. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies in de gerenommeerde keukens van o.a. restaurant Las Palmas van Herman den Blijker in Rotterdam en restaurant LEDS van Imko Binnerts in Rijswijk. Nu is de tijd om zelf aan het roer te staan en met de hulp van voormalig werkgevers Chris Lindeboom en Patrick Bruins van Chagall Hotels & Restaurants is dit nu mogelijk.

Liefde voor Australië komt terug in zaak
Patrick Noordzij: "Ik ben enorm enthousiast over het vooruitzicht om op deze mooie locatie een eigen restaurant te mogen beginnen. OX wordt een plek waar mensen elkaar zullen willen ontmoeten. Mijn liefde voor Australië komt terug in de kaart en de wijnen. Zo gebruik ik uitsluitend hoogwaardig Australian grain fed rundvlees en de Shiraz ‘Founders Block’ behoort tot mijn persoonlijke favorieten. De presentatie van de gerechten is nonchalant gearrangeerd op houten planken en vaak op basis van het ‘shared dining’ principe.”

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: