Nederland loopt warm voor EK Boulangerie

17 januari 2012 |
Nederland loopt warm voor EK Boulangerie<

Het aftellen is begonnen. Op 4 en 5 maart vormt de vakbeurs Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI het podium voor het Europees Kampioenschap Boulangerie voor acht landenteams. De wedstrijd wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Terwijl het Nederlands Boulangerie Team hard traint voor een podiumplaats, zijn
achter de schermen de voorbereidingen in volle gang. Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Eerste keer gastland
Al jarenlang staat Nederland trouw op de deelnemerslijst van menig EK en WK Boulangerie. In 2012 is Nederland voor het eerst gastland voor in totaal acht landenteams die strijden om ‘Les Pellons d’Or’, ofwel de Gouden Broodschieters, de hoogste Europese eer op het gebied van broodbakken. Luxemburg (Europees kampioen 2011), Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en natuurlijk Nederland zelf nemen het in drie wedstrijdcategorieën tegen elkaar op: brood, viennoiserie en het maken van een showstuk. Het thema van de wedstrijd is ‘Flora en Fauna’ en zal doorklinken in de producten die de teams samenstellen.

Het Nederlandse showstuk
Het Nederlands Boulangerie Team verdedigt de Nederlandse eer. Wereldkampioen (2010) François Brandt gaat de uitdaging aan het Nederlandse showstuk te maken, Peter Bienefelt ontfermt zich over de categorie brood en Wietse Schiere neemt de categorie viennoiserie voor zijn rekening.

Programma
Achter de schermen is het programma voor het EK volop ‘in wording’. Op de wedstrijdvloer worden vier complete bakkerijen ingericht, zodat vier teams het op twee wedstrijddagen tegen elkaar kunnen opnemen.
Op zondag 4 maart staan Nederland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland op het programma. Op maandag 5 maart nemen Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië het tegen elkaar op. De prijsuitreiking vindt rond 16.30 uur plaats op de Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI aan het einde van de tweede wedstrijddag. Raadpleeg voor de meest actuele informatie www.nbov.nl (EK Boulangerie/Pellons d’Or). Aan het einde van elke wedstrijddag worden alle producten tentoongesteld op speciale presentatietafels op de wedstrijdvloer.

De organisatie
Het EK Boulangerie is financieel mede mogelijk gemaakt door het Productschap Akkerbouw, de Bakkerij Tentoonstellings Federatie (BTF) en Amsterdam RAI. De organisatie en coördinatie zijn in handen van de NBOV en het NBC.

Over Bakkerij Dagen
Tijdens de Bakkerij Dagen passeren alle facetten van het bakkersvak de revue. Er wordt aandacht besteed aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, winkelinrichting en presentatie. Naast noviteiten en workshops kent hét landelijke platform voor de bakkerijbranche diverse spannende wedstrijden en informatieve demonstraties.
Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI. De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). De openingstijden van de beurs zijn op zondag 4 maart van 10.00 tot 18.00 uur, maandag 5 maart van 10.00 tot 19.00 uur en dinsdag 6 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: