Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest

11 mei 2017 | Roy Spijker
Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest<

Het Mexicaans streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in Amsterdam organiseert op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017, een chili pepper contest. Hun befaamde taco’s maken deze middag plaats voor explosieve varianten. De taco’s worden voorzien van verschillende salsa’s, variërend met de mild pittige jalapeño peper tot aan de Carolina Reaper, één van de heetste peper ter wereld. Na afloop kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe Chiapas Bar. De winnaar wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken. 

Hemelvaartsdag staat bij het Mexicaanse streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in het teken van een vurige beleving. Op donderdag 25 mei 2017 vanaf 16:00 uur organiseren zij de Chiapas Taco Cartel chili pepper contest. Tien dare devils kunnen hun smaakpupillen laten ontvlammen tijdens een tasting met spicy taco’s, voorzien van salsa’s met verschillende pepers. Elke ronde worden de taco’s pittiger om uiteindelijk af te sluiten met de Carolina Reaper, een van de heetste pepers ter wereld.

De heetheid van chilipepers wordt gemeten door middel van de Scovilleschaal. Oorspronkelijk werd de heetheid gemeten door de extracten van pepers te verdunnen. De hoeveelheid keer dat er verdund moet worden tot het moment dat er geen scherpte meer wordt waargenomen geeft de hoeveelheid Scoville Units aan. De jalapeño peper moet maximaal 8000 keer verdund worden om niet meer waargenomen te worden. De Carolina Reaper maar liefst 2.2 miljoen keer. Een gerecht wordt over het algemeen als heet ervaren bij een Scovillewaarde van 500-1000.

Blussen in de Chiapas bar
Na afloop van de chili pepper contest kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe bar van Chiapas Taco Cartel. Deze nieuwe hangout is een heerlijke spot waar je een drankje combineert met nacho’s, burrito’s en taco’s. De winnaar van de chili pepper contest wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken.

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze chili pepper contest van Chiapas Taco Cartel? Stuur dan een mail naar info@tacocartel.com Wees er snel bij want er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Bij een hoog aantal inschrijvingen wordt er geloot.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Bezorgservice Deliveroo opent meldpunt ‘Koninklijke Katers’

Slachtoffers van een (té) feestelijke Koningsdag staan er dit jaar niet alleen voor. Eetbezorgservice Deliveroo biedt een luisterend oor in brakke tijden met een zogeheten 'hang-over hotline'. Op 28 april aanstaande verzorgt dit meldpunt voor koninklijke katers van 11:00 tot 13:00 uur...

Horeca Achtergronden
FNV Horeca en Huis van Eemnes sluiten cao

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met het Huis van Eemnes voor een bedrijfs-cao. Het bestuur van Stichting Huis van Eemnes is zeer tevreden met het resultaat: “Samen met FNV Horeca is de bedrijfs-cao voor het Huis van Eemnes opgesteld. We zijn trots op het resultaat dat zowel een stimuleren...

Achtergronden CityTrip
Fotoverslag CityTrip Emmen: stads gevoel in een dorp

Emmen. De stad die bij het grote publiek bekendheid geniet vanwege de aanwezigheid van de dierentuin. Diezelfde dierentuin is verhuisd en heeft een andere naam gekregen: Wildlands Adventure Zoo. Niet alleen de dierentuin timmert aan de weg, maar ook het stadscentrum krijgt steeds meer kleur. Nou ja,...

Restaurant Veganistisch
BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to...

Achtergronden
Training: meer gasten door ijzersterke social media content

Dat wil toch iedereen? Meer gasten, en dus ook meer omzet, door ijzersterke content op sociale media? Maar ja, hoe pak je dat aan? We hebben een prachtig aanbod voor je. Tijdens de training op 28 mei aanstaande leert Monique van Gevelt de cursisten hoe zij hun gasten het water in de mond kunnen late...

Vegetarisch Veganistisch
Vegetafel en Vegenement verhuizen naar Rotterdam West

Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement, de oudste veganistische evenementenbureaus ter wereld, zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegetafel en zusterorganisatie Vegenement keren terug naar de Maasstad omd...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: