Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest

11 mei 2017 | Roy Spijker
Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest<

Het Mexicaans streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in Amsterdam organiseert op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017, een chili pepper contest. Hun befaamde taco’s maken deze middag plaats voor explosieve varianten. De taco’s worden voorzien van verschillende salsa’s, variërend met de mild pittige jalapeño peper tot aan de Carolina Reaper, één van de heetste peper ter wereld. Na afloop kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe Chiapas Bar. De winnaar wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken. 

Hemelvaartsdag staat bij het Mexicaanse streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in het teken van een vurige beleving. Op donderdag 25 mei 2017 vanaf 16:00 uur organiseren zij de Chiapas Taco Cartel chili pepper contest. Tien dare devils kunnen hun smaakpupillen laten ontvlammen tijdens een tasting met spicy taco’s, voorzien van salsa’s met verschillende pepers. Elke ronde worden de taco’s pittiger om uiteindelijk af te sluiten met de Carolina Reaper, een van de heetste pepers ter wereld.

De heetheid van chilipepers wordt gemeten door middel van de Scovilleschaal. Oorspronkelijk werd de heetheid gemeten door de extracten van pepers te verdunnen. De hoeveelheid keer dat er verdund moet worden tot het moment dat er geen scherpte meer wordt waargenomen geeft de hoeveelheid Scoville Units aan. De jalapeño peper moet maximaal 8000 keer verdund worden om niet meer waargenomen te worden. De Carolina Reaper maar liefst 2.2 miljoen keer. Een gerecht wordt over het algemeen als heet ervaren bij een Scovillewaarde van 500-1000.

Blussen in de Chiapas bar
Na afloop van de chili pepper contest kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe bar van Chiapas Taco Cartel. Deze nieuwe hangout is een heerlijke spot waar je een drankje combineert met nacho’s, burrito’s en taco’s. De winnaar van de chili pepper contest wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken.

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze chili pepper contest van Chiapas Taco Cartel? Stuur dan een mail naar info@tacocartel.com Wees er snel bij want er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Bij een hoog aantal inschrijvingen wordt er geloot.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

Awards Mensen
ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich ...

Koffie & thee Mensen
Doppio viert jubileum met reis naar Italië

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienja...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: