Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest

11 mei 2017 | Roy Spijker
Mexicaans restaurant organiseert chili pepper contest<

Het Mexicaans streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in Amsterdam organiseert op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017, een chili pepper contest. Hun befaamde taco’s maken deze middag plaats voor explosieve varianten. De taco’s worden voorzien van verschillende salsa’s, variërend met de mild pittige jalapeño peper tot aan de Carolina Reaper, één van de heetste peper ter wereld. Na afloop kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe Chiapas Bar. De winnaar wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken. 

Hemelvaartsdag staat bij het Mexicaanse streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in het teken van een vurige beleving. Op donderdag 25 mei 2017 vanaf 16:00 uur organiseren zij de Chiapas Taco Cartel chili pepper contest. Tien dare devils kunnen hun smaakpupillen laten ontvlammen tijdens een tasting met spicy taco’s, voorzien van salsa’s met verschillende pepers. Elke ronde worden de taco’s pittiger om uiteindelijk af te sluiten met de Carolina Reaper, een van de heetste pepers ter wereld.

De heetheid van chilipepers wordt gemeten door middel van de Scovilleschaal. Oorspronkelijk werd de heetheid gemeten door de extracten van pepers te verdunnen. De hoeveelheid keer dat er verdund moet worden tot het moment dat er geen scherpte meer wordt waargenomen geeft de hoeveelheid Scoville Units aan. De jalapeño peper moet maximaal 8000 keer verdund worden om niet meer waargenomen te worden. De Carolina Reaper maar liefst 2.2 miljoen keer. Een gerecht wordt over het algemeen als heet ervaren bij een Scovillewaarde van 500-1000.

Blussen in de Chiapas bar
Na afloop van de chili pepper contest kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe bar van Chiapas Taco Cartel. Deze nieuwe hangout is een heerlijke spot waar je een drankje combineert met nacho’s, burrito’s en taco’s. De winnaar van de chili pepper contest wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken.

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze chili pepper contest van Chiapas Taco Cartel? Stuur dan een mail naar info@tacocartel.com Wees er snel bij want er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Bij een hoog aantal inschrijvingen wordt er geloot.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Advertorial
Spicy Chai Latte: lunchrooms zien kansen om de omzet te verhogen!

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee...

Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: