McDonald's lanceert nieuwe restaurants

31 december 2014 |
McDonald's lanceert nieuwe restaurants<

McDonald’s heeft in het Australische Sydney een bijzondere vestiging geopend. The Corner lijkt op het eerste gezicht niets te
maken te hebben met de Amerikaanse fastfoodketen - er worden geen hamburgers of frieten geserveerd - maar niets is minder waar.

McCafé wordt The Corner
Daarvoor werd een McCafé (een submerk waar koffie, sandwiches en cakes worden geserveerd) in Sydney onlangs omgebouwd tot The Corner. Het pand kreeg een grondige make-over waarbij schreeuwerige kleuren werden vervangen door witte tegelwanden, houten meubels en gele accenten. Enkel de ondertitel bij het logo van het restaurant verraadt dat het nog steeds eigendom is van het Amerikaanse bedrijf.

Experiment
Een woordvoerder van de keten vertelde Business Insider dat het restaurant werd geopend als een soort laboratorium waar nieuwe gerechten en drankjes kunnen worden getest, maar evengoed kan worden geëxperimenteerd met het interieur, om te zien wat in de smaak valt bij de klanten.

Gezond
Het menu van The Corner verraadt alvast dat McDonald’s iets wil doen aan zijn ongezond imago: er is een ruime keuze aan broodjes en salades met ingrediënten als rijst, quinoa en linzen. Ontbijten kan met vers fruit en muesli. Daarnaast wordt ook meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie.

Bestelling aan tafel gebracht
Ook het meenemen van de bestelling op een dienblad is er hier niet meer bij: na het betalen krijgt de klant enkel een nummertje mee en zijn bestelling wordt nadien netjes aan tafel geserveerd. Het is niet voor het eerst dat de Australische tak van McDonald’s afstapt van de gekende manier van bestellen.

Meer lezen over McDonalds? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: