McDonald's lanceert nieuwe restaurants

31 december 2014 |
McDonald's lanceert nieuwe restaurants<

McDonald’s heeft in het Australische Sydney een bijzondere vestiging geopend. The Corner lijkt op het eerste gezicht niets te
maken te hebben met de Amerikaanse fastfoodketen - er worden geen hamburgers of frieten geserveerd - maar niets is minder waar.

McCafé wordt The Corner
Daarvoor werd een McCafé (een submerk waar koffie, sandwiches en cakes worden geserveerd) in Sydney onlangs omgebouwd tot The Corner. Het pand kreeg een grondige make-over waarbij schreeuwerige kleuren werden vervangen door witte tegelwanden, houten meubels en gele accenten. Enkel de ondertitel bij het logo van het restaurant verraadt dat het nog steeds eigendom is van het Amerikaanse bedrijf.

Experiment
Een woordvoerder van de keten vertelde Business Insider dat het restaurant werd geopend als een soort laboratorium waar nieuwe gerechten en drankjes kunnen worden getest, maar evengoed kan worden geëxperimenteerd met het interieur, om te zien wat in de smaak valt bij de klanten.

Gezond
Het menu van The Corner verraadt alvast dat McDonald’s iets wil doen aan zijn ongezond imago: er is een ruime keuze aan broodjes en salades met ingrediënten als rijst, quinoa en linzen. Ontbijten kan met vers fruit en muesli. Daarnaast wordt ook meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie.

Bestelling aan tafel gebracht
Ook het meenemen van de bestelling op een dienblad is er hier niet meer bij: na het betalen krijgt de klant enkel een nummertje mee en zijn bestelling wordt nadien netjes aan tafel geserveerd. Het is niet voor het eerst dat de Australische tak van McDonald’s afstapt van de gekende manier van bestellen.

Meer lezen over McDonalds? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: