Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag.

Tijdschema's, nieuw aangeschafte reserveringsystemen, anderhalve meter stickers, linten, meters extra terrassen, zelf een checkpoint maar vooral en bovenal spraken wij vanochtend horecaondernemers met een heel, heel goed humeur. En ja, dan helpt het zonnetje ook. Onderstaand een korte foto impressie. Wij wensen iedereen heel veel succes en blijf ons vandaag volgen!

 

1 juni. Utrecht, Café Hofman. Ruben Hensen heeft er zin. Ze hebben wel een strak tijdschema.

 

Utrecht, Café le Journal. Niels Schaap en collega's staan te popelen om gasten te ontvagen.

 

Utrecht, Café Flater. Koen Van der laan (l) en Christaan Ames zetten de puntjes op de i

 

Utrecht, Bij Broadway zijn weer 'Jucy Steaks & Famous Ribs' te bestellen bij Dawa Zoutenbier.

 

Utrecht, Winkel van Sinkel. Melvin Albers laat ons toch even weten dat over twee uurtjes de hekken open gaan.

 

Utrecht, Stan & Co. Daan Smeltzer (r), Mark Buis (l) en Edson Van der Vlies (m) heten over een anderhalf uur iedereen welkom.

 

Utrecht, Ubica. Grenzend aan de Ganzenmarkt openen Niko Arwanitidis en Stefan Elvers Ubica en saillant detail op de ander hoek openen zij vandaag voor het eerst Twintig Utrecht. Succes!

 

Utrecht. Restaurant San Siro. Bij Ralph Boonstoppel is het op een haar na volgeboekt met veelal vaste gasten.

 

Utrecht, De zaak. Al 23 jaar is Ronja Risseeuw mede-eigenaar van café De Zaak en nu heeft hij ook zijn eigen check point.

 

Utrecht, Nieuwe Dikke Dries. De afgeopen maanden heeft Jos de Winter niet alleen de vloeren vernieuwd maar eigenlijk alles.

 

Utrecht, Bij Papi Churro moeten Jacob Melleney en Harry Thorogood het vooral hebben van take a way.

 

Bijna 12.00. Inmiddels staat er op een de Neude een flinke rij die - echt waar -  met zijn allen aan het aftellen zijn. Succes Allemaal!

 

Lees ook Liveblog 2: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage uit heel Nederland

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: