La Buvette opent allereerste terras aan vernieuwde Coolsingel 

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Brasserie La Buvette heeft vandaag het allereerste terras aan de vernieuwde Coolsingel geopend. Sinds 2016 is La Buvette gevestigd in het monumentale Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door architect W.M Dudok. Na verrassende veranderingen aan terras, menukaart én interieur is de Frans-geïnspireerde brasserie vandaag feestelijk heropent. 

Het gebouw kent een turbulente geschiedenis. Het kent zijn oorsprong in 1939, overleefde in 1940 het bombardement in Rotterdam en werd jarenlang gebruikt door de Hollandse Bank Unie. Sinds 2015 is het pand van Frame Offices die verschillende bedrijven huisvest, waaronder de nieuwe beheerder van de originele kluiskelders waar men nog steeds gebruik van kan maken. Eigenaar Martin Baan en zijn vrouw Patricia begonnen La Buvette in 2016 met als doel te fungeren als cateraar. Maar, dat smaakte naar meer. Door het enthousiasme van het stel en in samenwerking met gemeente Rotterdam kreeg de locatie zo’n 80 jaar na dato weer een horeca en terrasvergunning. Zij openden de zaak zeven dagen per week en het werd een geliefde plek, mét fantastisch uitzicht, bij het bredere publiek. 

Geen twijfels over locatie

Inmiddels kent de brasserie een nieuwe mede-eigenaar, Joris van Dongen, eigenaar van onder andere de Vibes, Stalles en Juke Joint. Martin en Joris besloten de handen in een te slaan tijdens de herinrichting van de Coolsingel, die in april 2018 begon. ‘’La Buvette was op dat moment nauwelijks bereikbaar, dat heeft veel impact op ons gehad. Ik heb nooit getwijfeld aan onze locatie en de mogelijkheid om hier een prachtige zaak neer te zetten en kwam in die periode Joris van Dongen tegen. Samen grepen wij deze periode aan voor een metamorfose en een stap op weg naar het eindresultaat”, aldus Martin.

Klassieke brasserie, buitenkiosk en 230 nieuwe zitplaatsen

‘’Een klassieke brasserie is ons aandeel op de nieuwe boulevard. Ons enthousiasme werd versterkt door onze gasten die zich in ons verhaal herkenden’’, aldus Martin. De brasserie is zowel binnen als buiten grondig aangepakt. De vele zitplaatsen, panoramauitzicht, de prachtige grote bar met eromheen hoge bartafels, het carrera marmer en originele messing details doen je geloven dat je in een metropool zoals Parijs of London zit. Het vernieuwde terras is volledig voorzien van nieuw meubilair, planten en grote parasols. Om het voor de gasten gemakkelijk te maken is het kleine bijgebouw op het terras, wat ooit pinautomaten waren van de Hollandse Bank Unie, omgebouwd tot kiosk. Hier komen speciaalbiertjes uit de tap en worden versbereide gerechten geserveerd. Ook de kaart heeft plaats gemaakt voor nieuwe gerechten. Chef-kok Rob van der Burg, van onder andere De Harmonie, Las Palmas en Bistrot du Bac, is een ster in het bereiden van klassieke Franse gerechten, denk aan een plateau fruits de mer, klassieke steak tartare of een goed gevulde bouillabaisse. Pure en verfijnde smaken zijn belangrijk, maar vooral de simpelheid en kwaliteit van de producten zijn de sleutel.

Brasserie La Buvette is op dit moment zeven dagen per week open vanaf 11.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: