La Buvette opent allereerste terras aan vernieuwde Coolsingel 

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Brasserie La Buvette heeft vandaag het allereerste terras aan de vernieuwde Coolsingel geopend. Sinds 2016 is La Buvette gevestigd in het monumentale Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door architect W.M Dudok. Na verrassende veranderingen aan terras, menukaart én interieur is de Frans-geïnspireerde brasserie vandaag feestelijk heropent. 

Het gebouw kent een turbulente geschiedenis. Het kent zijn oorsprong in 1939, overleefde in 1940 het bombardement in Rotterdam en werd jarenlang gebruikt door de Hollandse Bank Unie. Sinds 2015 is het pand van Frame Offices die verschillende bedrijven huisvest, waaronder de nieuwe beheerder van de originele kluiskelders waar men nog steeds gebruik van kan maken. Eigenaar Martin Baan en zijn vrouw Patricia begonnen La Buvette in 2016 met als doel te fungeren als cateraar. Maar, dat smaakte naar meer. Door het enthousiasme van het stel en in samenwerking met gemeente Rotterdam kreeg de locatie zo’n 80 jaar na dato weer een horeca en terrasvergunning. Zij openden de zaak zeven dagen per week en het werd een geliefde plek, mét fantastisch uitzicht, bij het bredere publiek. 

Geen twijfels over locatie

Inmiddels kent de brasserie een nieuwe mede-eigenaar, Joris van Dongen, eigenaar van onder andere de Vibes, Stalles en Juke Joint. Martin en Joris besloten de handen in een te slaan tijdens de herinrichting van de Coolsingel, die in april 2018 begon. ‘’La Buvette was op dat moment nauwelijks bereikbaar, dat heeft veel impact op ons gehad. Ik heb nooit getwijfeld aan onze locatie en de mogelijkheid om hier een prachtige zaak neer te zetten en kwam in die periode Joris van Dongen tegen. Samen grepen wij deze periode aan voor een metamorfose en een stap op weg naar het eindresultaat”, aldus Martin.

Klassieke brasserie, buitenkiosk en 230 nieuwe zitplaatsen

‘’Een klassieke brasserie is ons aandeel op de nieuwe boulevard. Ons enthousiasme werd versterkt door onze gasten die zich in ons verhaal herkenden’’, aldus Martin. De brasserie is zowel binnen als buiten grondig aangepakt. De vele zitplaatsen, panoramauitzicht, de prachtige grote bar met eromheen hoge bartafels, het carrera marmer en originele messing details doen je geloven dat je in een metropool zoals Parijs of London zit. Het vernieuwde terras is volledig voorzien van nieuw meubilair, planten en grote parasols. Om het voor de gasten gemakkelijk te maken is het kleine bijgebouw op het terras, wat ooit pinautomaten waren van de Hollandse Bank Unie, omgebouwd tot kiosk. Hier komen speciaalbiertjes uit de tap en worden versbereide gerechten geserveerd. Ook de kaart heeft plaats gemaakt voor nieuwe gerechten. Chef-kok Rob van der Burg, van onder andere De Harmonie, Las Palmas en Bistrot du Bac, is een ster in het bereiden van klassieke Franse gerechten, denk aan een plateau fruits de mer, klassieke steak tartare of een goed gevulde bouillabaisse. Pure en verfijnde smaken zijn belangrijk, maar vooral de simpelheid en kwaliteit van de producten zijn de sleutel.

Brasserie La Buvette is op dit moment zeven dagen per week open vanaf 11.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: