La Buvette opent allereerste terras aan vernieuwde Coolsingel 

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Brasserie La Buvette heeft vandaag het allereerste terras aan de vernieuwde Coolsingel geopend. Sinds 2016 is La Buvette gevestigd in het monumentale Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door architect W.M Dudok. Na verrassende veranderingen aan terras, menukaart én interieur is de Frans-geïnspireerde brasserie vandaag feestelijk heropent. 

Het gebouw kent een turbulente geschiedenis. Het kent zijn oorsprong in 1939, overleefde in 1940 het bombardement in Rotterdam en werd jarenlang gebruikt door de Hollandse Bank Unie. Sinds 2015 is het pand van Frame Offices die verschillende bedrijven huisvest, waaronder de nieuwe beheerder van de originele kluiskelders waar men nog steeds gebruik van kan maken. Eigenaar Martin Baan en zijn vrouw Patricia begonnen La Buvette in 2016 met als doel te fungeren als cateraar. Maar, dat smaakte naar meer. Door het enthousiasme van het stel en in samenwerking met gemeente Rotterdam kreeg de locatie zo’n 80 jaar na dato weer een horeca en terrasvergunning. Zij openden de zaak zeven dagen per week en het werd een geliefde plek, mét fantastisch uitzicht, bij het bredere publiek. 

Geen twijfels over locatie

Inmiddels kent de brasserie een nieuwe mede-eigenaar, Joris van Dongen, eigenaar van onder andere de Vibes, Stalles en Juke Joint. Martin en Joris besloten de handen in een te slaan tijdens de herinrichting van de Coolsingel, die in april 2018 begon. ‘’La Buvette was op dat moment nauwelijks bereikbaar, dat heeft veel impact op ons gehad. Ik heb nooit getwijfeld aan onze locatie en de mogelijkheid om hier een prachtige zaak neer te zetten en kwam in die periode Joris van Dongen tegen. Samen grepen wij deze periode aan voor een metamorfose en een stap op weg naar het eindresultaat”, aldus Martin.

Klassieke brasserie, buitenkiosk en 230 nieuwe zitplaatsen

‘’Een klassieke brasserie is ons aandeel op de nieuwe boulevard. Ons enthousiasme werd versterkt door onze gasten die zich in ons verhaal herkenden’’, aldus Martin. De brasserie is zowel binnen als buiten grondig aangepakt. De vele zitplaatsen, panoramauitzicht, de prachtige grote bar met eromheen hoge bartafels, het carrera marmer en originele messing details doen je geloven dat je in een metropool zoals Parijs of London zit. Het vernieuwde terras is volledig voorzien van nieuw meubilair, planten en grote parasols. Om het voor de gasten gemakkelijk te maken is het kleine bijgebouw op het terras, wat ooit pinautomaten waren van de Hollandse Bank Unie, omgebouwd tot kiosk. Hier komen speciaalbiertjes uit de tap en worden versbereide gerechten geserveerd. Ook de kaart heeft plaats gemaakt voor nieuwe gerechten. Chef-kok Rob van der Burg, van onder andere De Harmonie, Las Palmas en Bistrot du Bac, is een ster in het bereiden van klassieke Franse gerechten, denk aan een plateau fruits de mer, klassieke steak tartare of een goed gevulde bouillabaisse. Pure en verfijnde smaken zijn belangrijk, maar vooral de simpelheid en kwaliteit van de producten zijn de sleutel.

Brasserie La Buvette is op dit moment zeven dagen per week open vanaf 11.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: