KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

2 juni 2020 | Redactie
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers<

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen maanden is uitgevoerd.”

Daarmee doelt de algemeen directeur op de verplichte sluiting van elf weken en de anderhalvemetereconomie die de horeca opgelegd krijgt. “De sector is wekenlang op slot geweest en vervolgens wordt deze demonstratie wel toegelaten. Het is meten met twee maten. Ik heb uiteraard begrip voor de demonstratie, maar het valt simpelweg niet uit te leggen aan alle horecaondernemers. Het is wanbeleid van de bovenste plank.” 

Halsema

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema was gisteravond te gast bij het praatprogramma Op1 en zei het volgende over de situatie: “De verwachting was dat er ongeveer 250 tot 300 mensen zouden komen. Maar het werden er veel meer. Het overdonderde mij. Als ik dit had kunnen voorzien, zoveel mensen op een kluitje, dan hadden we dat normaal weggeleid."

Vanochtend had Beljaarts contact met horecaondernemers die vol ongeloof en boosheid reageerden op de situatie gisteren op de Dam. “Maar ook voor vaste gasten en mensen die vaak de horeca bezoeken is dit een klap in het gezicht. Ik zie het de burgemeester gisteren op televisie uitleggen, maar daar kon ik weinig begrip voor opbrengen.”

Voorzichtig positief

Beljaarts was gisteren in het land om de Nederlandse horeca te steunen tijdens de heropening. Een route door het land die hem van Maastricht, naar Oegstgeest en Haarlem leidde. “De stemming was positief, maar wel voorzichtig positief. Feit blijft dat er nog steeds horecazaken gesloten blijven omdat het niet rendabel genoeg is om open te gaan. Gisteren sprak ik een ondernemer in Haarlem die ontzettend blij was dat hij weer een vol terras had, maar met slecht weer kan hij slechts een handjevol mensen toelaten in zijn zaak. Het is niet genoeg.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Moet horecapersoneel plastic gezichtsmaskers gaan dragen?

Vanaf zondagavond 18.00 uur zijn in nog eens acht regio's strengere maatregelen van kracht gegaan in de horeca. Een bekende maatregel is de inloop van gasten die om middernacht stopt, waarna de horcazaak om 01.00 uur gesloten dient te zijn. De vrees voor een nieuwe lockdown is groot bij de horec...

Nice 'n Easy
Gebruik van convenience is vaak afhankelijk van je volume

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: