IJsprijzen staan onder druk

26 juli 2013 |
IJsprijzen staan onder druk<

Een hittegolf. Wat moeten we ermee? Ijs eten! Want dat is tegenwoordig veel goedkoper. IJs is vandaag de dag bijna een kwart goedkoper dan tien jaar geleden. De ijsprijzen begonnen eind 2003 te dalen toen de
supermarktoorlog losbarstte. Toenemende concurrentie van ijssalons houdt de prijzen van de verkoelende lekkernij ook de afgelopen jaren onder druk, blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

23 procent goedkoper
IJs was in juni van dit jaar 23 procent goedkoper dan in juni 2003, heeft het ING Economisch Bureau becijferd op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg in dezelfde periode 20 procent.

Aantal ijssalons groet
De sterke groei van het aantal ijssalons houdt de prijzen van de verkoelende lekkernij ook onder druk. Het aantal ijssalons is de afgelopen tien jaar met 59 procent gestegen, van 331 in 2003 naar 525 in 2012. De groei was het sterkst sinds 2008. Vanaf 2008 tot en met 2012 kwamen er gemiddeld dertig ijssalons per jaar bij. Daarnaast nam het aantal ijsaanbiedingen in de supermarkt de laatste jaren toe.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: