IJsprijzen staan onder druk

26 juli 2013 |
IJsprijzen staan onder druk<

Een hittegolf. Wat moeten we ermee? Ijs eten! Want dat is tegenwoordig veel goedkoper. IJs is vandaag de dag bijna een kwart goedkoper dan tien jaar geleden. De ijsprijzen begonnen eind 2003 te dalen toen de
supermarktoorlog losbarstte. Toenemende concurrentie van ijssalons houdt de prijzen van de verkoelende lekkernij ook de afgelopen jaren onder druk, blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

23 procent goedkoper
IJs was in juni van dit jaar 23 procent goedkoper dan in juni 2003, heeft het ING Economisch Bureau becijferd op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg in dezelfde periode 20 procent.

Aantal ijssalons groet
De sterke groei van het aantal ijssalons houdt de prijzen van de verkoelende lekkernij ook onder druk. Het aantal ijssalons is de afgelopen tien jaar met 59 procent gestegen, van 331 in 2003 naar 525 in 2012. De groei was het sterkst sinds 2008. Vanaf 2008 tot en met 2012 kwamen er gemiddeld dertig ijssalons per jaar bij. Daarnaast nam het aantal ijsaanbiedingen in de supermarkt de laatste jaren toe.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: