IJsprijzen staan onder druk

26 juli 2013
IJsprijzen staan onder druk

Een hittegolf. Wat moeten we ermee? Ijs eten! Want dat is tegenwoordig veel goedkoper. IJs is vandaag de dag bijna een kwart goedkoper dan tien jaar geleden. De ijsprijzen begonnen eind 2003 te dalen toen de
supermarktoorlog losbarstte. Toenemende concurrentie van ijssalons houdt de prijzen van de verkoelende lekkernij ook de afgelopen jaren onder druk, blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

*23 procent goedkoper*
IJs was in juni van dit jaar 23 procent goedkoper dan in juni 2003, heeft het ING Economisch Bureau becijferd op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg in dezelfde periode 20 procent.

*Aantal ijssalons groet*
De sterke groei van het aantal ijssalons houdt de prijzen van de verkoelende lekkernij ook onder druk. Het aantal ijssalons is de afgelopen tien jaar met 59 procent gestegen, van 331 in 2003 naar 525 in 2012. De groei was het sterkst sinds 2008. Vanaf 2008 tot en met 2012 kwamen er gemiddeld dertig ijssalons per jaar bij. Daarnaast nam het aantal ijsaanbiedingen in de supermarkt de laatste jaren toe.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws