Hutten beste cateraar in MT1000

13 december 2019 | Thijs Jacobs

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ranking van cateraars. Dat is prachtig nieuws en een bevestiging dat we met onze gedurfde en betekenisvolle manier van ondernemen iets goed doen”, aldus Collin Schoonens, directeur Commercie bij Hutten.

Elk jaar doet Management Team onderzoek naar de bedrijven met de beste reputatie van Nederland. De respondenten zijn de ‘peers’, de concullega’s van de bedrijven zelf; duizenden ondernemers, managers en bestuurders. In totaal zijn er 58 categorieën. Elke categorie kent zijn eigen toptien en een lijst met runners up. Daarnaast is er een subranking op inhoudelijke aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering, waarbij een tot en met 5 sterren gegeven kunnen worden. Hutten behaalde voor alle onderdelen de hoogste waardering van 5 sterren. 

Onderscheidend door je echt te onderscheiden

 Collin Schoonens: “Het is mooi om te zien dat we op zulke algemene sector-overstijgende waarden zo onderscheidend zijn. Binnen onze sector spelen nog veel meer zaken een rol bij de reputatievorming. Trends en ontwikkelingen, zoals gemak en on demand, maar ook wat je beleid is op gezondheid en vitaliteit. En daarbij wegen meer algemene waarden als circulariteit, authenticiteit, transparantie en maatschappelijke meerwaarde steeds zwaarder. Wij hebben daarin wellicht een streepje voor, omdat wij al jaren houding nemen op deze maatschappelijke thema’s en wij continu laten zien dat sociaal maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen hand in hand kunnen gaan. Zo zijn gezondheid en duurzaamheid voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gezond eten voor de mens is gezond eten voor de aarde. In ons ondernemerschap proberen we steeds de balans te vinden tussen de vraag van onze opdrachtgevers, de trends en ontwikkelingen in de markt én wat ons al zo lang drijft: met passie voor de ambacht van het koken van betekenis zijn met goede producten en zo maximaal bijdragen aan de beleving van de gast.”

Bekijk hier de lijst met beste cateraars.

Over het onderzoek

Voor het onderzoek selecteerde MT 58 verschillende vakgebieden. Voor elk van deze categorieën zijn door de redactie lijsten gemaakt met de grootste en bekendste leveranciers in hun vakgebied. Het onderzoek werd uitgevoerd door Amsterdam Centre for Business Innovation.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: