Het is de dag van de maaltijdbezorger!

6 september 2017 | Roy Spijker

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen.

Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperkt zich niet meer tot alleen pizza en shoarma koeriers. Rond etenstijd begint de werkdag en rijden zij af en aan voor de bezorging van uiteenlopende gerechten: spare ribs, saté, pizza’s, friet en snacks, taco’s, sushi, burgers en de tegenwoordig zo populaire healthy trend van salades en vegan bowls worden door het hele land zo snel en vers mogelijk bezorgd. Hoogtijd om deze hongerstillende redders in nood in het zonnetje te zetten tijdens Dag van de Maaltijdbezorger.

Zo snel mogelijk, dat is mijn doel!
Het is niet altijd makkelijk om Maaltijdbezorger te zijn, ze krijgen het soms zwaar te verduren. Lastige wegopbrekingen, eindeloos veel trappen en met de herfst voor de deur breekt ook een tijd van kou en nattigheid aan. Student en Maaltijdbezorger Stef is eigenlijk altijd enthousiast en heeft maar één doel voor ogen: “Ik wil zo snel én veilig mogelijk bij mijn bezorgadres verschijnen. Aan de deur ben ik altijd netjes en beleefd. Ik fiets met een brede grijns weg als ik een fooitje heb opgehaald.”

Een combinatie van werk, studeren en sport tegelijk
Dag van de Maaltijdbezorger is in het leven geroepen door de Nederlandse Verenging Van Maaltijdbezorgers: Remco Robelus vertelt: “Onze medewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Als werkgevers hebben we mooie verrassingen geregeld. We gaan er vanuit dat de bewoners van de bezorgadressen op deze dag extra vriendelijk zijn voor de bezorgers!” De meeste maaltijdbezorgers combineren hun werk vaak met school of een studie. Stef vertelt: “Het relaxte is dat mijn werktijden erg flexibel zijn, hierdoor combineer ik mijn bijbaan met mijn studie. Daarnaast ben ik erg sportief! Omdat ik maaltijden met de fiets bezorg werk ik tegelijkertijd aan mijn conditie. Eigenlijk perfect dus!"

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers
De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, de Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo en New York Pizza. Deze zes prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens. SushiPoint, Johnny’s Burger Company en FEBO hebben zich onlangs ook aangesloten bij de NLVVM.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: