Het is de dag van de maaltijdbezorger!

6 september 2017 | Roy Spijker

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen.

Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperkt zich niet meer tot alleen pizza en shoarma koeriers. Rond etenstijd begint de werkdag en rijden zij af en aan voor de bezorging van uiteenlopende gerechten: spare ribs, saté, pizza’s, friet en snacks, taco’s, sushi, burgers en de tegenwoordig zo populaire healthy trend van salades en vegan bowls worden door het hele land zo snel en vers mogelijk bezorgd. Hoogtijd om deze hongerstillende redders in nood in het zonnetje te zetten tijdens Dag van de Maaltijdbezorger.

Zo snel mogelijk, dat is mijn doel!
Het is niet altijd makkelijk om Maaltijdbezorger te zijn, ze krijgen het soms zwaar te verduren. Lastige wegopbrekingen, eindeloos veel trappen en met de herfst voor de deur breekt ook een tijd van kou en nattigheid aan. Student en Maaltijdbezorger Stef is eigenlijk altijd enthousiast en heeft maar één doel voor ogen: “Ik wil zo snel én veilig mogelijk bij mijn bezorgadres verschijnen. Aan de deur ben ik altijd netjes en beleefd. Ik fiets met een brede grijns weg als ik een fooitje heb opgehaald.”

Een combinatie van werk, studeren en sport tegelijk
Dag van de Maaltijdbezorger is in het leven geroepen door de Nederlandse Verenging Van Maaltijdbezorgers: Remco Robelus vertelt: “Onze medewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Als werkgevers hebben we mooie verrassingen geregeld. We gaan er vanuit dat de bewoners van de bezorgadressen op deze dag extra vriendelijk zijn voor de bezorgers!” De meeste maaltijdbezorgers combineren hun werk vaak met school of een studie. Stef vertelt: “Het relaxte is dat mijn werktijden erg flexibel zijn, hierdoor combineer ik mijn bijbaan met mijn studie. Daarnaast ben ik erg sportief! Omdat ik maaltijden met de fiets bezorg werk ik tegelijkertijd aan mijn conditie. Eigenlijk perfect dus!"

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers
De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, de Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo en New York Pizza. Deze zes prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens. SushiPoint, Johnny’s Burger Company en FEBO hebben zich onlangs ook aangesloten bij de NLVVM.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: