Het is de dag van de maaltijdbezorger!

6 september 2017 | Roy Spijker

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen.

Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperkt zich niet meer tot alleen pizza en shoarma koeriers. Rond etenstijd begint de werkdag en rijden zij af en aan voor de bezorging van uiteenlopende gerechten: spare ribs, saté, pizza’s, friet en snacks, taco’s, sushi, burgers en de tegenwoordig zo populaire healthy trend van salades en vegan bowls worden door het hele land zo snel en vers mogelijk bezorgd. Hoogtijd om deze hongerstillende redders in nood in het zonnetje te zetten tijdens Dag van de Maaltijdbezorger.

Zo snel mogelijk, dat is mijn doel!
Het is niet altijd makkelijk om Maaltijdbezorger te zijn, ze krijgen het soms zwaar te verduren. Lastige wegopbrekingen, eindeloos veel trappen en met de herfst voor de deur breekt ook een tijd van kou en nattigheid aan. Student en Maaltijdbezorger Stef is eigenlijk altijd enthousiast en heeft maar één doel voor ogen: “Ik wil zo snel én veilig mogelijk bij mijn bezorgadres verschijnen. Aan de deur ben ik altijd netjes en beleefd. Ik fiets met een brede grijns weg als ik een fooitje heb opgehaald.”

Een combinatie van werk, studeren en sport tegelijk
Dag van de Maaltijdbezorger is in het leven geroepen door de Nederlandse Verenging Van Maaltijdbezorgers: Remco Robelus vertelt: “Onze medewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Als werkgevers hebben we mooie verrassingen geregeld. We gaan er vanuit dat de bewoners van de bezorgadressen op deze dag extra vriendelijk zijn voor de bezorgers!” De meeste maaltijdbezorgers combineren hun werk vaak met school of een studie. Stef vertelt: “Het relaxte is dat mijn werktijden erg flexibel zijn, hierdoor combineer ik mijn bijbaan met mijn studie. Daarnaast ben ik erg sportief! Omdat ik maaltijden met de fiets bezorg werk ik tegelijkertijd aan mijn conditie. Eigenlijk perfect dus!"

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers
De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, de Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo en New York Pizza. Deze zes prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens. SushiPoint, Johnny’s Burger Company en FEBO hebben zich onlangs ook aangesloten bij de NLVVM.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: