Hertog Jan doneert alle opbrengsten nieuw bier aan horeca

30 april 2020 | Redactie

Hertog Jan lanceert een nieuw speciaalbier om horecaondernemers te steunen in deze moeilijke tijden. Vanaf vandaag kunnen consumenten het nieuwe speciaalbier Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel.

De Arcense brouwer doneert alle verkoopopbrengsten aan 24 horecazaken verenigd in het Hertog Jan Genootschap. 1.600 kruiken van het exclusieve speciaalbier liggen al bijna 2 jaar te rijpen in de kelders van de brouwerij in Arcen. Met de actie wil Hertog Jan de 24 genootschapsleden een steuntje in de rug geven in deze onzekere tijden.

Meesterbrouwer Gerard van den Broek over het initiatief: “Er ligt al lange tijd een heel bijzonder bier in onze kelders in Arcen te rijpen. We wilden dit bier bewaren voor een zeer bijzonder moment. Hoewel deze aanleiding alles behalve feestelijk is, vinden wij dit het moment om het bier te verkopen en daarmee onze Genootschapsleden een helpende hand toe te reiken.”

Warm, complex en gelaagd


Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft de complementaire smaken uit verschillende houten vaten samengebracht. “Grand Prestige Genootschap heeft ruim 18 maanden gelagerd in Kentucky Bourbon vaten. Na de lagering hebben we ook gekneusde Colombia Supremo koffiebonen toegevoegd. Dit maakt dit vatgerijpte bier extra bijzonder.” Aldus de meesterbrouwer. Het resultaat is een unieke blend waarin smaken van koffie, karamel, chocolade, vanille, kokos en verfijnde moutbitterheden in te herkennen zijn.


De brouwers van Hertog Jan brouwers bewaren graag bijzondere bieren in de kelders van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Vanwege de beperkte ruimte, is de oplage van dit speciale bier daarom beperkt, er zijn slechts 1.600 kruiken beschikbaar. De verkoopprijs bedraagt €25,- per stuk excl. verzendkosten en consumenten kunnen de Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel op www.hertogjan.nl/genootschapsbier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Columns
Column: warwir

De wirwar van regeltjes met betrekking tot het coronavirus scheppen niet bepaald de duidelijkheid die we zo graag verlangen van de overheid. Zo is de wirwar gepromoveerd tot warwir; zo onduidelijk is de communicatie vanuit de overheid. Werkgeversorganisatie KHN doet zijn best, dat zien we allemaal, ...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: