Gratis waterkaraffen voor Haagse horeca

5 september 2017 | Thijs Jacobs

Gisteren vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om kraanwater aan klanten te schenken. De eerste 12 kraanwaterkaraffen werden door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert, directeur van Dunea, aangeboden aan Maarten Hinloopen, eigenaar van onder andere de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt heeft Maarten Hinloopen de tweede serie van 12 gratis karaffen aangeboden aan collega-horecaondernemer Achou Zhang van Court Garden Hotel. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. Aanstaande woensdag worden de volgende 12 Dunea karaffen aangeboden aan de directeur van Hortus Botanicus in Leiden Prof. Dr. Paul Kessler en cateraar Robin van der Schuyt, partner bij van der Linde Catering bij de Hortus in Leiden. www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horecagelegenheid. Wim Drossaert (directeur Dunea):“Mooi om te zien dat ons initiatief op zoveel steun en enthousiasme kan rekenen. Steeds meer mensen beseffen dat het groot goed is dat we in Nederland het kraanwater zo vers uit de kraan kunnen drinken. Het is lekker en duurzaam: er komt geen transport of plastic fles aan te pas. Dat drinkt lekker weg, zowel thuis als uit. Een karafje kraanwater bestellen in de horeca is steeds normaler. En gelukkig geven steeds meer ondernemers daar gehoor aan. Dat is pas gastvrij. Om dat nog meer te stimuleren stellen we gratis karaffen beschikbaar voor de horeca in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater nog leuker!” aldus Wim Drossaert.

Gratis of tegen vergoeding

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Horecaondernemingen kunnen de waterkaraffen bestellen via: www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Over Dunea

Het water van Dunea wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen. Dagelijks kunnen 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland rekenen op goed en betrouwbaar drinkwater. Wij ontvangen jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. www.dunea.nl.

Op de foto: Overhandiging eerste 12 Dunea waterkaraffen met v.l.n.r. Achou Zhang van Court Garden Hotel, Maarten Hinloopen (eigenaar van o.a. de Boterwaag), burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert (directeur Dunea). Fotograaf: Esther van der Wallen

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Advertorial
Spicy Chai Latte: lunchrooms zien kansen om de omzet te verhogen!

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee...

Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: