Gratis waterkaraffen voor Haagse horeca

5 september 2017 | Thijs Jacobs

Gisteren vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om kraanwater aan klanten te schenken. De eerste 12 kraanwaterkaraffen werden door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert, directeur van Dunea, aangeboden aan Maarten Hinloopen, eigenaar van onder andere de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt heeft Maarten Hinloopen de tweede serie van 12 gratis karaffen aangeboden aan collega-horecaondernemer Achou Zhang van Court Garden Hotel. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. Aanstaande woensdag worden de volgende 12 Dunea karaffen aangeboden aan de directeur van Hortus Botanicus in Leiden Prof. Dr. Paul Kessler en cateraar Robin van der Schuyt, partner bij van der Linde Catering bij de Hortus in Leiden. www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horecagelegenheid. Wim Drossaert (directeur Dunea):“Mooi om te zien dat ons initiatief op zoveel steun en enthousiasme kan rekenen. Steeds meer mensen beseffen dat het groot goed is dat we in Nederland het kraanwater zo vers uit de kraan kunnen drinken. Het is lekker en duurzaam: er komt geen transport of plastic fles aan te pas. Dat drinkt lekker weg, zowel thuis als uit. Een karafje kraanwater bestellen in de horeca is steeds normaler. En gelukkig geven steeds meer ondernemers daar gehoor aan. Dat is pas gastvrij. Om dat nog meer te stimuleren stellen we gratis karaffen beschikbaar voor de horeca in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater nog leuker!” aldus Wim Drossaert.

Gratis of tegen vergoeding

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Horecaondernemingen kunnen de waterkaraffen bestellen via: www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Over Dunea

Het water van Dunea wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen. Dagelijks kunnen 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland rekenen op goed en betrouwbaar drinkwater. Wij ontvangen jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. www.dunea.nl.

Op de foto: Overhandiging eerste 12 Dunea waterkaraffen met v.l.n.r. Achou Zhang van Court Garden Hotel, Maarten Hinloopen (eigenaar van o.a. de Boterwaag), burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert (directeur Dunea). Fotograaf: Esther van der Wallen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: