Duurzaamheidsbeleid Grolsch werpt zijn vruchten af

17 mei 2017 | Roy Spijker

Grolsch heeft op 15 mei zijn duurzaamheidsverslag geproduceerd, waarin de brouwer de resultaten presenteerd van het duurzaamheidsbeleid. Het lijkt er op dat de bierbrouwer goed bezig in, zo is het waterverbruik verminderd en de CO2-uitstoot afgenomen.

In het duurzaamheidsbeleid focust Grolsch zich op vier speerpunten. Deze zijn het reduceren van watervebruik, CO2 en afval verminderen, verantwoord alcoholgebruik bevorden en sociale en economische groei stimuleren. 

De brouwer uit Twente laat in het duurzaamheidsverslag weten dat het waterverbruik in 2016 met 3,56 liter per liter bier was. Ten opzichte van 2008 is dat een daling van 23 procent. De Uitstoot van CO2 ten opzichte van 2008 is afgenomen met 21 procent naar 6.05 kilo CO2-equivalenten per hectoliter. Met een hergebruik van 99,8 procent exploiteert Grolsch in Eschede een circulaire brouwerij. Daarnaast maakt de brouwer gebruik van 18 procent groene energie in de vorm van biogas. Deze wordt in eigen beheer opgewekt.

Alternatief voor alcohol
In het duurzaamheidsverslag 2016 staat verder dat op 80% van de evenementen Radler 0,0% als verantwoord non-alcoholisch alternatief verkrijgbaar was. Ook leverde de brouwer een bijdragen aan de bewustwording dat alcohol en zwangerschap niet samen gaan en werd samen de Zwarte Cross de stichting Pak An opgericht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: