Duurzaamheidsbeleid Grolsch werpt zijn vruchten af

17 mei 2017 | Roy Spijker

Grolsch heeft op 15 mei zijn duurzaamheidsverslag geproduceerd, waarin de brouwer de resultaten presenteerd van het duurzaamheidsbeleid. Het lijkt er op dat de bierbrouwer goed bezig in, zo is het waterverbruik verminderd en de CO2-uitstoot afgenomen.

In het duurzaamheidsbeleid focust Grolsch zich op vier speerpunten. Deze zijn het reduceren van watervebruik, CO2 en afval verminderen, verantwoord alcoholgebruik bevorden en sociale en economische groei stimuleren. 

De brouwer uit Twente laat in het duurzaamheidsverslag weten dat het waterverbruik in 2016 met 3,56 liter per liter bier was. Ten opzichte van 2008 is dat een daling van 23 procent. De Uitstoot van CO2 ten opzichte van 2008 is afgenomen met 21 procent naar 6.05 kilo CO2-equivalenten per hectoliter. Met een hergebruik van 99,8 procent exploiteert Grolsch in Eschede een circulaire brouwerij. Daarnaast maakt de brouwer gebruik van 18 procent groene energie in de vorm van biogas. Deze wordt in eigen beheer opgewekt.

Alternatief voor alcohol
In het duurzaamheidsverslag 2016 staat verder dat op 80% van de evenementen Radler 0,0% als verantwoord non-alcoholisch alternatief verkrijgbaar was. Ook leverde de brouwer een bijdragen aan de bewustwording dat alcohol en zwangerschap niet samen gaan en werd samen de Zwarte Cross de stichting Pak An opgericht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

Awards Mensen
ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich ...

Koffie & thee Mensen
Doppio viert jubileum met reis naar Italië

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienja...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: