Duurzaamheidsbeleid Grolsch werpt zijn vruchten af

17 mei 2017 | Roy Spijker

Grolsch heeft op 15 mei zijn duurzaamheidsverslag geproduceerd, waarin de brouwer de resultaten presenteerd van het duurzaamheidsbeleid. Het lijkt er op dat de bierbrouwer goed bezig in, zo is het waterverbruik verminderd en de CO2-uitstoot afgenomen.

In het duurzaamheidsbeleid focust Grolsch zich op vier speerpunten. Deze zijn het reduceren van watervebruik, CO2 en afval verminderen, verantwoord alcoholgebruik bevorden en sociale en economische groei stimuleren. 

De brouwer uit Twente laat in het duurzaamheidsverslag weten dat het waterverbruik in 2016 met 3,56 liter per liter bier was. Ten opzichte van 2008 is dat een daling van 23 procent. De Uitstoot van CO2 ten opzichte van 2008 is afgenomen met 21 procent naar 6.05 kilo CO2-equivalenten per hectoliter. Met een hergebruik van 99,8 procent exploiteert Grolsch in Eschede een circulaire brouwerij. Daarnaast maakt de brouwer gebruik van 18 procent groene energie in de vorm van biogas. Deze wordt in eigen beheer opgewekt.

Alternatief voor alcohol
In het duurzaamheidsverslag 2016 staat verder dat op 80% van de evenementen Radler 0,0% als verantwoord non-alcoholisch alternatief verkrijgbaar was. Ook leverde de brouwer een bijdragen aan de bewustwording dat alcohol en zwangerschap niet samen gaan en werd samen de Zwarte Cross de stichting Pak An opgericht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Bijzondere lunchroom opent in Velp

In Velp opent volgende week een unieke lunchroom. In deze zaak gaan medewerkers en bewoners van Driestroomhuis Phoenixx aan de slag. In het Driestroomhuis Phoenixx wonen mensen onder begeleiding. De lunchroom gaat 'Het Broodplankje' heten. Eigen tempo De bewoners van het Driestroomhuis...

Interview
Interview: Culinaire oase in een grauw winkelcentrum

In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één parel...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Achtergronden
Eigenaresse lunchroom onwel door gas

Woensdag is een vrouw onwel geworden in lunchroom Oom Dagobert in Helvoirt. De oorzaak bleek de aanwezigheid van gas. Vermoedelijk is er in de lunchroom een gaspit open blijven staan gedurende de nacht, zo lezen we in Brabants Dagblad. Eigenaresse Het slachtoffer bleek de eigenaresse van de za...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: