Duits pretpark behoudt twee Michelinsterren

12 maart 2019 | Thijs Jacobs

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park op 26 februari  twee Michelinsterren. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant 'Ammolite' van themahotel 'Bell Rock' behoort daarmee tot de 48 beste restaurants in Duitsland. Enkele maanden geleden kende restaurantgids Gault & Millau ook opnieuw 17 van 20 mogelijke punten toe.

In 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel 'Bell Rock'. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich 'Ammolite – The Lighthouse Restaurant'. Het fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar later werd de keuken met een Michelinster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.

Constant niveau

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok Peter Hagen-Wiest heeft al die jaren het constante niveau weten vast te houden. Hij zegt hierover: "Deze bevestiging motiveert ons om op de ingeslagen weg verder te gaan. We hebben ons de afgelopen jaren verder ontwikkeld. In vergelijking met de start zijn we preciezer, verfijnder maar tegelijkertijd ook iets gedurfder geworden."

Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park en verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie, is trots op de verrichtingen van het 'Ammolite'-team: "In het begin geloofde niemand in een restaurant van een hoog niveau bij een attractiepark. Deze sterren en punten bewijzen dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar met z'n allen naartoe werkt."

Grootste horecabedrijf

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Eind mei opent een nieuw themahotel met een tweetal nieuwe restaurants. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: