De top 7 koffies voor uw lunchkaart

25 april 2013 |
De top 7 koffies voor uw lunchkaart<

De witte gloed van melkschuim, gecombineerd met een fluweelzachte espresso waarin u de versgemalen koffiebonen proeft. Dit is hoe de beleving van een goede kop koffie moet zijn. Nieuwsgierig hoe u
dat voor elkaar krijgt? Doe uw voordeel met de top 7 koffies samengesteld door vakblad Lunchroom in samenwerking met barista en columnist Wilco Admiraal.

Top 7 koffie
Deze koffies moet u op uw koffiekaart hebben staan!

1.(Filter)koffie
Een kop koffie op de ouderwetse manier gemaakt van versgemalen bonen. Zorg dat u de juiste watertemperatuur gebruikt: tussen 86 en 92 graden. Serveer de koffie in een glas.

2. Espresso
Gemaakt van versgemalen koffiebonen, geserveerd in een warm kopje van porselein. Een oortje eraan drinkt prettiger. Serveer er altijd een glaasje water bij.

3. Espresso macchiato
een espresso met een laagje melkschuim van verse volle melk. Gebruik vooral melkschuim, maar een drupje melk is toegestaan. Zorg dat de melk nooit warmer wordt dan 74 graden; tussen 65 en 70 graden is perfect.

4.Cappuccino
Hier zijn de verhoudingen belangrijk, namelijk ? espresso, ? warme melk en ? melkschuim. Zorg voor minimaal 1 centimeter schuim. Maak de melk niet te warm, want dan verandert de structuur van de eiwitten. Als u teveel lucht inblaast, ontstaan luchtbellen.

5. Café cortado
Enkele espresso in een klein glas, aangemengd met melk: ¼ espresso en ¾ melk. Hierbij wordt geen melkschuim gebruikt.

6. Café latte
Koffie verkeerd met ¼ espresso en ¾ melk. Hier wordt een klein beetje melkschuim bij gebruikt.

7. IJskoffie
Schenk in een longdrinkglas een espresso. Voeg er vijf tot zes ijsklontjes bij (niet teveel, want dan wordt het waterig). Afgekoelde gestoomde melk erbij, goed doorroeren en afwerken met een half schepje palmsuiker of fijne rietsuiker. Als culinaire toevoeging kunt u kiezen voor kruidige siropen of specerijen zoals kaneel.

Lees het in Lunchroom
Wilt u meer weten over koffie, thee en patisserie? Lees het in uw vakblad Lunchroom. Download het magazine gratis.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: