De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

27 oktober 2017 | Roy Spijker

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuze manier bier is verwerkt. Een jury, onder leiding van Ronald Giphart bepaalt de winnaar.

Uit 75 inzendingen zijn vijf finalisten voor de Meesterchef Cook-Off gekozen. Het evenement, dat op 5 november van 14:00 tot 16:00 zal plaatsvinden in het Werkspoorcafé in Utrecht, zal bepalen welke van de vijf finalisten de titel De Leckere Meesterchef 2017 zullen bemachtigen, én hun gerecht zien verschijnen op de menukaart van het nieuwe De Leckere Werkspoorcafé.

Jury van topchefs
Tijdens het evenement zullen deze vijf koks hun gerechten live bereiden, onder toeziend oog van een jury van topchefs. Leon Mazairac is al bijna vier jaar eigenaar en chef-kok van Podium onder de Dom. De 39-jarige chef werd in 2015 verkozen tot meest getalenteerde kok van Nederland door restaurant- en hotelgids GaultMillau. Vito Reekers is al sinds 2013 het hoofd van de keuken van Grand Restaurant Karel V. Daarvoor werkte hij 4 jaar als sous chef bij Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Onder leiding van Ronald Giphart
De dag zal onder leiding staan van Ronald Giphart. Naast een voorliefde voor literatuur, heeft Giphart een culinair hart. Hij schreef romans, kookboeken en vele columns over zijn favoriete onderwerp en is zo thuis in de wereld van gastronomie dat hij in 2016 op nummer 35 stond in de top-100 food influencers.

Gratis toegang
De toegang is gratis na inschrijving. Het Café zal gevuld zijn met bierliefhebbers, vrienden en gezelligheid. Een leuke middag met bijzonder bier, lekkere hapjes, fijn gezelschap en een cook-off zoals je die nog nooit hebt meegemaakt.

Schrijf je in via www.deleckere-meesterchef.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: